4 top razloga zašto je super biti trudnica u ljetnim mjesecima

0
2050
trudnica u kasnim mjesecima

Dobro, priznajemo ima i ljeto svoje nedostatke ako ste trudnica, ali ima ih i zima. Respiratorne infekcije, upale grla i viroze…pa kojoj od nas to treba kada je trudna? I uistinu, pomisao na ljetne vrućine bilo tijekom dana, bilo tijekom noći i ono disanje na škrge pod teretom kilograma i hormona, pogotovo ako se radi o visokom stupnju trudnoće, ne zvuče oduševljavajuće. No, imajte na umu da paklene vrućine obično traju tek dva, tri tjedna, dok ljeto traje bar 3 mjeseca i nudi brojne prednosti.

Ljetni outfiti

Kao da biti trudna nije dovoljno samo po sebi, još se morate mučiti i s tonom odjeće na sebi? A ne, ova briga zaobilazi ljetne mame… one imaju luksuz samo jednog sloja odjeća i beskrajnog odabira materijala i odjevnih predmeta koje će nositi. Bilo da odaberete pamuk, viskozu ili lan, običan T-shirt i hlače, tuniku ili haljinu, jedno je sigurno – odjeća vas neće dodatno sputavati. No, pretpostavljamo da ćete najviše vremena provoditi u nekoj lepršavoj ljetnoj haljini, a postoji li išta ženstvenije od tog vječnog komada? Spomenimo i praktičnu stranu priče – ljeti nosimo manje slojeva odjeće pa se i manje veša skupi u košari tijekom tjedna, a  to je uvijek dobra stvar, pogotovo kad ste trudni, a pranje odjeće je sigurno zadnja stvar o kojoj maštate.

Ne morate biti kod kuće čitavo vrijeme

U iznimnim slučajevima kada se radi o vrlo rizičnoj trudnoći, naravno da ćete ostati doma, mirovati i čuvati sebe i svoju bebicu, no ako sve ide kako treba sigurno ćete više biti vani. Napokon više slobodnog vremena, savršena prognoza, kava s prijateljicama i velike sunčane naočale… pa tko bi tome odolio? Zamislite da je vani ispod 0, a vi morate skočiti do dućana ili ne daj bože obaviti nešto, kome se to da? U lošim vremenskim uvjetima, čovjeku se ne da niti  prošetati, no zato ljeto nudi beskrajne mogućnosti u provođenju vremena na svježem zraku.

Bivanje vani je zdravo 

Kad smo kod toga da ljeti ne morate svoje trudničke dane provoditi zatvoreni, treba napomenuti i veliku korist bivanja vani, a to je vitamin D. Ovaj vitamin koji dobivamo od sunca jača imunitet, potiče dobro raspoloženje i naravno daje prekrasnu preplanulu put, a znanstvenici tvrde i da je važan za razvoj bebinih kostiju. Naravno, nemojte pretjerivati s bivanjem na suncu i ograničite svoj boravak pod njegovim zrakama na sat vremena te pogotovo izbjegavajte sunčanje između 11 i 16 sati. To ne znači da nećete dobiti lijepu boju kože. Dapače, stručnjaci tvrde da se u trudnoći lakše tamni jer hormonalne promjene povisuju razinu kožnog pigmenta melanina.

Dostupnost svježeg voća i povrća

Ako je ikada lako hraniti se zdravo, onda je to ljeti. Zato su ljetne trudnice prave sretnice jer na izbor imaju toliko svježih sezonskih namirnica da mogu birati do mile volje. Osim zdravih i ukusnih variva i juha, možete grickati sirovo voće i povrće ili pak uživati u salatama, a pored osvježavajućeg i zavodljivog okusa, na ovaj način ćete dobiti i dovoljan unos vitamina te potrebnu energiju. Ne zaboravimo i na to koliko će vam vaša bebica biti zahvalna – ipak sve što vi konzumirate, konzumira i ona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.