Mama Jelena Iva Nikolić: ‘ Nikad ne bih bazirala prehranu svog djeteta na kupovnoj hrani, u Nutribaby čudu sve se da skuhati pa smrznuti’

0
2812
jelena iva nikolić intervju uvodna

Mama Jelena Iva Nikolić i ujedno jedna od najpoznatijih hrvatskih food stilistica i stručnjakinja za hranu, za svog je bebača odabrala Babymoov Nutribaby kuhalo kako bi mu spravljala najfinije, najsvježije i najzdravije kašice. Inače, ovo kuhalo ujedno je i mikser, ali i sterilizator hrane, a zbog velikog kapaciteta od 1500 ml kuhanja i istovremeno 600 ml miksanja može se koristi kao kućanski uređaj za cijelu obitelj. Stoga nas je zanimalo koje su reakcije njezinih ukućana na ovaj proizvod, ali i kako je uopće počela dohranu svog bebača. Ipak je ova mama prava ekspertica kad govorimo o zdravoj prehrani pa smo sigurni da će vam njezino iskustvo biti od velike koristi.

Što te posebno oduševljava kod Babymov Nutribaby kuhala?

To što radi na dva floora :). Sve odjednom, all in one – čovjek ima osjećaj da može odahnuti dok Nutribaby kuha i raditi nešto srcu drago, nevezano uz kuhanje i kuhinjske rabote.

jelena iva nikolic nutribaby intervju 3

U čemu po tebi leži glavna prednost ovog kuhala/miksera u odnosu na druge takve proizvode?

Pa upravo to što i kuha i miksa u jednom. Sve se odradi na jednom mjestu i nema previše prljavog suđa kad proces završi.

Koristiš li i ti ovo kuhalo za neke svoje obroke jer realno može ga koristiti cijela obitelj?

Naša beba jede ono što i mi jedemo i obrnuto. Tako da kad kuham za njega, kuham i za nas. Dakle – može i dapače.

jelena iva nikolic nutribaby intervju 2

Kad si i kako krenula s dohranom svog bebača? Koje namirnice si kombinirala i zašto baš njih?

Krenula sam kad je napunio 6 mjeseci. Pomalo. Mogla sam još pričekati, jer imam mlijeka i jedem stvarno sočnu, organsku, sezonsku hranu pa mi je i mlijeko kvalitetno ;). No htjela sam da proba i čekala da sam pokaže interes. I pokazao je. Za bananu. Imam stroj doma s kojim radim mlijeka od orašastih plodova pa sam mu smiksala bananu i home made bademovo mlijeko. To je bilo prvo. Nakon toga je krenulo s kozjim proizvodima; svježi kozji sir, kozji kefir, kozje mlijeko. Savjetovala sam se s prijateljicom koja ima troje djece i dohranu bazira na kozjem mlijeku. Inače sve radim po osjećaju. I tu i tamo se konzultiram s majkama koje su dosta opuštene i uglavnom hrane djecu hranom koju jedu doma. Dajem mu kašice koje sama osmišljavam od povrća, žitarica, voća i juhice od kostiju, mesa i ribe.

jelena iva nikolic nutribaby intervju 4

U čemu po tebi leži glavna prednost domaćih kašica u odnosu na one kupovne?

Na ovo pitanje ne znam odgovoriti. Ne bih nikada bazirala prehranu svog djeteta na kupovnoj hrani, umjetnoj dohrani. Pa čak i da ga ne dojim. Uvijek bih išla za varijantom; domaće, svježe, sezonsko, kuhano ili sirovo. Živo! Kupovne su kašice dobre samo organske, ponekad kao putni dodatak; za brzi snack – ali stvarno se trudim da ih uopće ne upotrebljavam. Može se sve to doma skuhati u ovom Nutrybaby čudu od kuhala pa zamrznuti, pa koristiti u svim slučajevima. Od hitnih do svakodnevnih, opuštenih.

jelena iva nikolic nutribaby intervju 2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.