Prva šetnja s bebom

0
4265

Već i na samom povratku kući iz bolnice, vaša je beba vjerojatno uživala to malo vremena što je provela na zraku na putu kući.

Pitate se, kada je idealno vrijeme za prvu pravu šetnju s bebom?

Odgovor je, čim god se osjećaš spremom. Za početak preporučujemo vam da šetnje ne traju dugo; otprilike oko 30 – 45 minuta. Za to vrijeme stignete otići do trgovine ili posjetiti prijateljicu. Ne zadržavajte se vani duže od 50 minuta, jer je i vama najprije potrebno neko vrijeme da se prilagodite novom iskustvu.

Kad izlazite s bebom pobrinite se da ju pravilno odjenete. 170519_MCBBC_MC_LinkpostVećina roditelja pretoplo oblači svoje mališane. No istina je da je bebi uglavnom potreban samo jedan sloj odjeće više od vas kako bi se osjećala ugodno u potpunosti. Ako joj je previše vruće ili hladno, beba će zasigurno početi plakati.

Kako bi svaka šetnja s bebom ugodna i sigurna, drage majke, ne zaboravite uzeti torbu u koju ćete pospremiti eventualne potrepštine koje bi vam mogle zatrebati na putu. Dobro opskrbljena torba može vam „spasiti“ dan. No što vam je zaista potrebno, ovisi o tome koliko je stara beba, odnosno kada ste se odlučili na prvi izlazak iz kuće. Osim toga, ako vani planirate provesti deset minuta, ne treba vam troje pelena i paket vlažnih maramica. No, ako ste se uputili na dužu šetnju ili na ručak kod majke, obavezno pogledajte listu stvari koju navodimo u nastavku teksta:

–              Pelene: jedne za svaki sat koji provodite izvan kuće

–              Maramice: desetak maramica bit će vam dovoljno za otprilike dva sata provedenih izvan kuće. Ubacite ih u običnu plastičnu vrećicu da ne nosite bez veze cijelo ogromno pakovanje.

–              Ručni sanitizer: idealan je nakon promjene pelena kad nemate vremena ili mogućnosti za pranje ruku.

–              Podloga za mijenjanje pelena: u torbu za šetnju ubacite i pokoju podlogu za mijenjanje pelena. Ako se zateknete u trgovini kako morate promijeniti bebi pelenu, ondje će vjerojatno biti nekorištenih podloga, no ako bebu hitno morate previti u parku na klupi, to je već druga priča.

–              Bočice formule ili majčinog mlijeka: obavezno sa sobom nosite hranu za bebe.

–              Pokrivač

–              Dodatna odjeća za bebu: nikad ne znate kada će beba bljucnuti ili prosipati sok iz bočice, što zahtijeva novu i suhu odjeću.

–              Krema za zaštitu od sunca: čak i u relativno hladnijim proljetnim i jesenskim danima sunce može itekako nadražiti tanku kožu bebe. Uvijek sa sobom nosite odgovarajuće zaštitno sredstvo.

–              Igračke: gumene knjižice, plišane i gumene igračke i ostale sitnarije s kojima se beba zabavlja.

–              Pribor za prvu pomoć: neka se u vašoj torbi uvijek nađu ljepljivi zavoji, antibiotska kremica, tableta protiv boli i sl.

Kako vam torba za šetnju ne bi bila teška, možete ju objesiti ili smjestit ispod bebinih kolica. Ali nemaju sva kolica pretinac. 170519_MCBBC_MC_LinkpostZato, prije same kupovine kolica, uzmite u obzir svakodnevne šetnje i poveću torbu s potrepštinama koju uvijek morate nositi sa sobom, gdje god krenuli s vašom bebom.  Odlučite se za ona kolica koja će u potpunosti odgovarati bebi, ali i ona koja će biti iznimno praktična za upotrebu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.