PRAKTIČNI SAVJETI: Kako organizirati baby shower!?

0
2033
beba i njeni pokloni sa baby showera

Iako će neki na prvu pomisliti kako se radi o babinju, baby shower je sličan, ali opet posve drugačiji tip eventa. Desetljećima je popularan u svijetu, a sada polako osvaja i hrvatske mame. I dok se na babinje dolazi kada je beba rođena, kako bi se posjetilo mamu i vidjelo bebu po prvi put, baby shower je zamišljen kao zabava u organizaciji buduće mame ili njenih prijateljica kako bi se sam dolazak bebe proslavio. Darivanje je u oba slučaja prisutno, ali je baby shower puno zabavniji, odnosno energičniji jer  se babinje ipak organizira u tjednima kada je mama još iscrpljena od poroda i tek se navikava na cijelu situaciju.

Na baby showeru je malo drugačija atmosfera, a tome pridonose i razne dekoracije, kao i izbor hrane pa i društvene igre koje služe tome da bi se odrasli zabavili, ali i upoznali. Ipak na takvom eventu pozivate one najbliže – rodbinu, prijateljice, prijatelje, kumove i ljude s posla pa želite da se svi zbliže pred dolazak vašeg malog čuda. Ipak će svi oni na neki način u budućnosti ostaviti utisak na odrastanje vašeg djeteta.

Amerikanci su u organizaciji ovakvih zabava pravi stručnjaci i oni su zapravo ‘krivci’ za činjenicu da je baby shower postao toliki trend u svijetu pa i kod nas. No, koncept je u principu svugdje isti – budućoj mami daruju se pokloni s njene ‘wish’ liste prije nego što se beba rodi, a to ujedno olakšava posao i vama i budućoj mami. Ona će dobiti baby proizvode koji su joj potrebni, a ako ste pak osoba koja odlazi u baby shower, vi nećete morati razbijati glavu time što joj kupiti jer ćete već znati unaprijed. Obično ovaj popis želja kola između organizatorice – najčešće kume ili najbolje prijateljice i ostalih sudionika pa mama ipak ne zna što će dobiti od koga, tako da je element iznenađenja i dalje prisutan. No, imajte na umu da nekad i sama mama organizira ovo događanje.

Sve je naravno popraćeno dobrom zabavom, pričom, smijehom,  slanim i slatkim zalogajima te spomenutim igrama.  Izbor igara je individualan, ali ako vam treba ideja, vrlo se često igra društvena igra u kojoj uzvanici na čelu imaju zalijepljen papirić neke slavne osobe, bez da znaju što piše na njemu pa moraju pogađati tko su.

Savjeti za organiziranje baby showera

  1. Odredite lokaciju

Baby shower može biti kod vas doma, ali može biti i u primjerice slatkoj slastičarnici čije je uređenje već samo po sebi zgodno za ovakvu prigodu. Ondje ćete u isto vrijeme imati ogroman izbor slastica koje možete ponuditi gostima, a slane zalogaje samo naručite iz cateringa.

  1. Izaberite catering

Kad smo kod cateringa, odaberite zalogaje koji su vizualno dojmljivi, a opet nešto što svi vole jesti i što je u trendu.  Neke će mame možda odabrati šampanjac za svoje goste, a druge će se povesti trendovima u prehrani pa će naručiti svježe cijeđenje sokove i smoothieje koje će pratiti zdravi muffini i domaće kiflice. Torta je obavezan detalj ili bar raznovrstan izbor kolača, dok se najbolje držati finger fooda ako govorimo o slanoj hrani.

  1. Dekoracije

Vizualan dojam je izuzetno bitan i njega ne prati samo izgled delicija koje će biti poslužene, nego i izgled samog prostora. Kao što smo već napomenuli, ako organizirate baby shower u slastičarnici koju krasi romantično uređenje, trebat će vam tek pokoji balon, a ako ga organizirate kod kuće, ne zaboravite na cvijeće koje je ‘musthave’ za dizanje raspoloženja, kao ni na sve moguće vrste papirnatih ukrasa. Što se tiče boja, neke će mame naginjati plavoj, druge rozoj, no ako ste kuma organizatorica onda radije birajte neutralne tonove jer ćete tako biti sigurniji u ono što bi se moglo svidjeti budućoj mami. Isto tako, ako ste u isto vrijeme i buduća mama i organizatorica, a ne želite još otkriti spol djeteta, također su preporučljive neutralne boje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.