Kakvu autosjedalicu odabrati svom bebaču? Top 8 modela

0
1567
autosjedalica sa stvarima za povratak u školu

Autosjedalicu za bebu naprosto morate imati, tu nema dvojbe. No, nekad je u moru modela, ali i boja teško odabrati onu koja vam se najviše sviđa kako sa stajališta sigurnosti, tako i sa stajališta estetike.

Joie Trillo LX

Riječ je autosjedalici za djecu od 15 do 36 kilograma koja svojim dizajnom pruža maksimalan osjećaj sigurnosti. Naime, ovaj novitet na tržištu ima dodatnu sigurnost za glavu, tijelo i kukove kao i dodatne slojeve za bočnu zaštitu. Također ima sedam različitih pozicija što je čini pogodnom za djecu svih veličina. Što se tiče održavanja, i tu ste sigurni – Joie Trillo je napravljena od prozračnih materijala, a sadrži perivu i odvojivu navlaku koja se lako pere. Usto je i praktična – sadrži držače za čašu i bočicu te je iznimno udobna što dokazuju i postavljeni nasloni za ruke.

autosjedalica joie trillo lx slate

Römer Kid ii

Ne izgleda li vam ova autosjedalica poput pravog kraljevskog prijestolja zahvaljujući svom grandioznom dizajnu i moćnoj plavoj boji? Ako vam samo jedan pogled na nju ulijeva povjerenje to je zato što se radi o brendu Britax Römer, njemačkom proizvođaču koji iza sebe ima iskustvo od preko 40 godina. Osim autosjedalica proizvode i dječja kolica pa čak i sjedalice za bicikle. Inače, sve proizvode sami testiraju, a na nezavisnih testiranjima proizvodi su im uvijek pri vrhu. Ovaj brend obožavaju mame diljem svijeta pa čak i mnoge poznate celebrity mame.

autosjedalica romer kid ii moonlight blue

Maxi Cosi TobiFix

Sjedalica jednog od najpopularnijih brendova dječje opreme Maxi Cosi pogodna je da djecu od otprilike 9 mjeseci do četvrte godine. Fantastičan je izbor jer ima sigurnosni ISOFIX sustav, jednostavan za instalaciju i prebacivanje između vozila.  Ako niste upoznati s pojmom Isofix, radi se o skraćenici za International Organization for Standardization. Riječ je sistemu vezivanja autosjedalice za vozilo koji za cilj ima smanjenje mogućnosti neispravnog montiranja te koji ograničava rotaciju autosjedalice i smanjuje mogućnost izbacivanja djeteta van sjedalice u slučaju sudara.

autosjedalica maxi cosi tobifix nomad grey

 

Abc Design Hazel

Ako imate baš malu bebu onda ćete trebati nešto poput ove autosjedalice brenda Abc Design Hazel. Ona je prikladna za djecu od 0 do 13 kilograma, odnosno za starost od 0 do 15 mjeseci. Ima integrirani jastuk koji pruža optimalnu zaštitu u svim uvjetima, jednostavna je za montiranje u autu, a odgovara i svim Abc Design kolicima uz pripadajuće adaptere. Zgodan dodatak je i navlaka koja se lako pere.

autosjedalica ab design hazel

Cam Combo

Ova je autosjedalica pogodna za djecu od 9 do 36 kilograma, a pravi je izbor za one koji vole praktična rješenja. Ima sjedalo koje se koristi okrenuto u smjeru vožnje i koristi se vezivanjem pojasem od vozila u tri točke. Tu su i podesivi naslon za glavu s bočnom zaštitom od udarca, kao i podesivi naslon za leđa. Ima i mekani umetak, dok je presvlaka odstranjiva i periva na 30 stupnjeva pa ju slobodno možete ubaciti u mašinu. Što se tiče vezivanja ima pojas koji se da podesiti na različite visine i ima pet točaka vezivanja te postavljene jastučiće za ramena i prepone.

autosjedalica cam combo

Mima Izi Go Modular

Ako vam je do sigurnosti, ali opet želite elegantnu i vizualno sofisticiranu autosjedalicu, onda je ovo autosjedalica za vas. Riječ je o specijalnom izdanju tvrtke BeSafe koje je dizajnirano za kolica luksuznog baby brenda Mima. Već na prvi pogled vam je jasno da se ova autosjedalica odlikuje dizajnom koji je inspiriran klasičnim kožnim interijerima luksuznih automobila. S druge strane, udobnost djeteta tijekom putovanja osigurava naslon za glavu i cjelokupna meka presvlaka cijelog sjedala, a što se tiče težine djeteta prikladna je za djecu od 0 do 13 kilograma.

mima autosjedalica izi go modular

Cosatto Skippa Fix

Ako vam je pak puna kapa autosjedalica u klasičnoj crnoj, plavoj i sivoj boji onda ćete sigurno ostati zapanjeni Cosatto uzorcima. Autosjedalice ovog brenda dolaze u toliko uzoraka da ih poželite kupiti nekoliko odjednom. Što se tiče same autosjedalice pogodna je za djecu od 4 do 12 godina, odnosno za 15 do 36 kilograma. Koristi se s redovitim sigurnosnim pojasom za automobile, a ima i ISOFIX točke vezanja. Također ima i bočnu zaštitu od udara s luksuznom podstavom te odstranjivi držač za piće, odnosno bočicu.

autosjedalica cosatto skippa fix magic unicorns

Nania Beline

I autosjedalice brenda Nania dolaze u simpatičnim uzorcima, a odlična stvar je što nakon prestanka korištenja autosjedalice ostaje booster. Inače, ova je autosjedalica pogodna za djecu od 9 mjeseci do čak 12 godina, odnosno za djecu od 9 do 36 kilograma, što je čini najekonomičnijim mogućim izborom za roditelje. Ujedno je i jako sigurna pa ima zaštitu od bočnih udara s dubokim, meko postavljenim bočnim jastucima.

autosjedalica nania paw patrol pink

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.