Stokke – brand čije proizvode želimo baš sve

0
2298
mama šeće bebu u novi stokke xplory kolicima

Rijetko koji baby brend će vas potaknuti da poželite baš sve proizvode iz njegove tvornice. Cosatto kolica volimo zbog njihovih razigranih boja i uzoraka, dok ona s Bugaboo potpisom oduševljavaju futurističkim dizajnom, no norveški brand Stokke nudi toliko praktičnih, a opet estetski zavodljivih proizvoda da nećete stati samo na kolicima. Stolice za hranjenje, nosiljke, kadice i kolijevke ovog brenda, osnovanog davne 1932., jednako oduševljavaju.

Ako vam se pritom čini da navedena godina zvuči “staro”, samo jedan pogled na Stokke proizvode dat će vam do znanja da godine samo idu u prilog kvaliteti, a nikako zastarjelim pogledima na baby stvari. Svoju su dugu povijest iskoristili kako bi upotrijebili znanje i iskustvo u proizvodnji proizvoda za djecu, dok modernim dizajnom svjedoče kako itekako idu u korak s novim tehnologijama.

Zanimljivo je da su na početku proizvodili sjedala za buseve i pokućstvo za odrasle, da bi svoje ergonomski dizajnirane proizvode 1972. okrenuli u smjeru dječje kolekcije. Tada su, kao i na početku, znali da dizajn ne može mijenjati čovjeka, ali mu se može prilagoditi na način koji je najbolji za njega. Stoga u dizajniranju proizvoda za djecu polaze od činjenice da bi svaki uređaj koji koristimo trebao kretati od čovjeka, odnosno od njegovih potreba, kako bi trebao kvalitetno raditi, ali i biti maksimalno siguran.

Roditelji i beba u novim stokke xplory kolicima

Čisti dokaz ove poslovne filozofije su Stokke Xplory kolica, lansirana prije gotovo dvadeset godina, koja su tada predstavila posve novi koncept u svijetu dječje opreme, takozvani “high parent-facing seating”. Kako samo ime daje naslutiti radi se o kolicima koja su povišena pa je roditelj samim time bliže djetetu.

No, ova ideja da bi roditelji i djeca trebali biti bliže jedni drugima vidljiva je i u ostalim proizvodima s potpisom ovog brenda, poput stolica za hranjenje – popularnih Stokke Steps. One također jasno promoviraju koncept zbližavanja s bebom i zdravog djetetova razvoja.  Kako sami kažu u Stokkeu: “ Svi naši proizvodi dizajnirani su u najboljem djetetovom interesu i na način da potiču njegov razvoj, ali i da ojačaju vezu između roditelja i djeteta. Znamo da je djetetu prije svega najvažnije stvoriti osjećaj povezanosti i sigurnosti s onima koje voli”.

I zaista kada pogledate, Stoke Xplori kolica pravi su dokaz te tvrdnje. Naime,ona posjeduju nekoliko prednosti karakterističnih za ovaj brend: visinu koja je prilagodljiva kako biste bili bliže svom djetetu, moderno dizajnirane kotače kojima se lako da upravljati, udobno sjedište s podlogom za nožice, zaštićen i siguran, a opet udoban položaj unutar kolica te konačno praktičnu torbu. Svojim dizajnom nimalo ne zaostaju ni druge dvije kolekcije Stokke kolica: Scoot i Trailz, dok vas spomenute Stokke Steps i Tripp Trapp stolice za hranjene također čine bližima svojoj bebici.

Nadalje kako bi hranjene bilo što praktičnije tu je i Stokke Steps Bouncer – mekana, udobna podloga koja se može pričvrstiti na stolice ili se može koristiti samostalno, kako kod kuće, tako i na putu. Putovanje je jednako olakšano Stokke My Carrier nosiljkom koja se prilagođava tijelu djeteta i štiti osjetljive bebine kukove. Konačno tu su i autosjedalice za bebe koje su,  osim što su maksimalno udobne i lagane, iznimno jednostavne za instalaciju, a imaju i integrirani krović s ugrađenim sustavom ventilacije.

Ne zaboravimo i kadice ovog brenda, pod nazivom Flexi Bath koje oduševljavaju činjenicom da su sklopive što ih čini odličnima za prenošenje, pogotovo kada idete na put. Uz to imaju i neklizajuću podlogu i nastavak za jednostavno pražnjenje, a pogodne su kako za novorođenčad, tako i za djecu do četiri godine. A tek njihove ovalne podesive kolijevke koje se mogu koristiti do desete godine života…pa to je da vam pamet stane. Što još reći o ovom brendu, nego da zaslužuje vašu punu pozornost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.