Ljuljačke za djecu

0
8281

Ljuljačke za djecu neizostavna su dječja oprema koja pruža vašem djetetu sigurno i udobno igranje te odmaranje.

Ljuljačke su izrađene tako da uvijek dolaze u kombinaciji s nekim visećim igračkicama, vrtuljcima i ostalim sitnicama koje će zaokupiti djetetovu pažnju i potaknuti ga na spavanje. Ne samo što ih vole bebe već i roditelji također. Ljuljačke predstavljaju idealan način da se odmorite malo od konstantnog guranja klasičnih kolica, hodanja ili nošenja i ljuljanja bebe. Kao što je već navedeno, ljuljačke sadržavaju one elemente koji će umiriti svako dijete.

Riječ je o plišanim igračkama, zvoncima ili veselim ili laganim melodijama i pjesmicama koje će opustiti i uspavati vašu bebu. Na svim se ljuljačkama može podesiti naslon kako bi se u potpunosti prilagodio vašem djetetu. Osim toga, postoji i više brzina njihanja, tako da će se beba zasigurno osjećati divno; onako kako se osjećala dok je još bila u trbuhu.

Ljuljačke za djecu najčešće se koriste tijekom prvih mjeseci djetetova života. Na svim ljuljačkama navedene su upute proizvođača, no većina ih iz sigurnosnih razloga preporučuje da se ovakve ljuljačke koriste za djecu do 13 kilograma.

Na tržištu postoje različite vrste ljuljački za djecu. Kao i većina dječje opreme, ljuljačke se razlikuju po obliku, odnosno dizajnu i boji. Odlučite se za neutralnije i svjetlije bež tonove ili za ljuljačke veselijih i živahnijih boja. Izrađene su od mekanih i udobnih materijala koji neće izazvati nikakve alergijske reakcije.

Današnje ljuljačke za bebe imaju mogućnost okretanja sjedala. Riječ je o velikom dubokom sjedalu s potpuno podesivim naslonom. Većina igrački koje proizvođači postave vrlo se lako i bez problema mogu ukloniti. Osim klasičnih igrački, neke ljuljačke imaju zabavne male vrtuljke s kojima se bebe uvijek rado igraju.

Na raspolaganju vam stoji pet do sedam umirujućih pjesmica i nekoliko zvukova iz prirode. Glasnoća se može podesiti prema vlastitim željama. Ljuljačke funkcioniraju na baterije, a jedno punjenje pruža vama i vašem djetetu puno zabavnih i opuštajućih sati.

Neke ljuljačke imaju krović koji se može podesiti u nekoliko razina istodobno pružajući vašem djetetu udobnost, ali i zaštitu od eventualnih blagih zraka sunca. Ljuljačke mogu funkcionirati i poput ležaljki, ako ju postavite u nepokretnu poziciju. Svaka ljuljačka smještena je na posebno izrađenom stalku odnosno nožicama koje su osigurane zaštitnom gumom protiv klizanja.

Što je najvažnije ljuljačke za bebe uglavnom su izrađene tako da ih se može sklopiti, što ih tada čini kompaktnom i lakoprenosivom. Zbog svoje veličine idealne su za sve prostorije i kutke vašeg doma. Materijal odnosno tekstil od kojeg su izrađene u potpunosti je periv te se lako skida s ljuljačke i ponovno na nju postavlja. Ljuljačke su osigurane određenim sustavom sigurnosnih pojaseva u više podesivih točki, kako bi se vašem djetetu pružila najveća razina sigurnosti. Stabilne su i čvrste. Stoga ne dvojite, stvorite i omogućite vašoj bebi najugodniju atmosferu.

Osigurajte joj odmah od početka siguran i udoban odmor te iskoristite i sve ostale pogodnosti koje donose ljuljačke kako vašoj bebi tako i vama roditeljima. Provjerite kao beba reagira na pojedine značajke ljuljačke i utvrdite što ona najviše voli.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.