Što pokloniti prijateljici nakon poroda ili što poželjeti od prijateljica ako ste vi ta koja je rodila?

0
3210
slavimo bebin prvi rođendan

Idete u posjet prijateljici koja je rodila ili vi organizirate babinje, a prijateljice vas obasipaju pitanjima što vam pokloniti, odnosno što pokloniti vašoj bebi?  To je pitanje koje s pravom zahtijeva pozornost jer pokloniti nekome nešto, a da je to u isto vrijeme iz srca, a opet korisno, nije mala stvar.  Osoba koja poklanja isto tako sigurno želi da poklon bude praktičan, funkcionalan, kreativan, ali i trajan.

Ako ste vi ta koja ide u posjet novopečenoj mami i njenom djetešcu, a k tome još možda nemate iskustva s majčinstvom, sigurno se dvoumite između bombonijere i neke sitnice za bebu. Na pamet vam padaju i odjeća ili neki predmet koji bi bio odličan i za mamu i za bebu, a vaše misli vjerojatno idu i u pogledu poklona za bebinu sobu. Što se tiče odjeće, trebate imati na umu sljedeće. Ako je beba tek rođena, trebat će joj odjevni predmeti poput bodija i čarapica, dok će komade poput hlačica i majičica nositi tek kasnije. Uostalom, kupovanje odjeće je nešto što roditelji odrade prije dolaska same bebe, a i jako je teško pogoditi kakve preferencije što se tiče boja i uzoraka ima pojedina mama pa je možda bolje ne ulaziti u tu domenu.

S predmetima za bebinu sobu je pak drugačije jer za takve stvari uvijek ima mjesta, a i dobro dođu. Tako sigurno nećete pogriješiti s igračkama, dekicom i posteljinom za bebin krevet te predmetima poput baby phonea, noćne svjetiljke, kuhala odnosno miksera za bebinu hranu i praktične torbe za bebine stvari. Naravno, možete se dogoditi da vi i neka druga prijateljice novopečene mame donesete istu stvar pa je možda bolje da kupite dekicu ili posteljinu jer toga nikad dosta ili ako kupujete nešto poput ostalih predmeta da se prethodno konzultirate s ostalim prijateljicama mame kojoj idete u posjet, kako bi svaka donijela nešto drugo. Sigurno nećete pogriješiti ni s predmetima koji evociraju sjećanja na prošle trenutke poput dvostrukog okvira koji funkcionira tako da na lijevu stranu ide bebina slika, dok na desnu ide otisak njene male noge. U paketu je naime gips koji nije štetan za bebinu kožu i u koji se samo otisne bebina nožica, a može i ručica. Ono š čim definitivno neće pogriješiti je poklon bon koji mami pruža mogućnost da si sama kupi što misli da je najbolje za nju i njenu bebicu.

Iako je možda najbolje da pitate dotičnu mamu što joj zaista treba pa ako joj je neophodan krevetić ili komoda za previjanje, a vi ste joj ga u mogućnosti kupiti, učinite to. No, nije sve u materijalnim stvarima pa će veliki dar biti i ako joj dođete nešto skuhati ili očistiti joj kuću. Neke novopečene mame nemaju luksuz vlastite mame ili svekrve pored sebe pa će prava prijateljica biti kao dar s neba.  Ako ste vi mama koja organizira babinje, nemojte se ustručavati reći što vam treba, od konkretnih stvari do ovih nematerijalnih pa ako vam treba dobar ženski razgovor ili čak dadilja za neki budući izlazak, slobodno se izrazite jer vi ste sada mama i zaslužujete svu pomoć svijeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.