Platnene pelene

0
4301
Baby Cute Infant Newborn Newborn Baby Swaddle

Dolazak bebe na svijet popratit će donošenje mnogih odluka. Jedna od tih odluka odnosi se na prematanje vaše bebe. Hoćete li koristiti platnene pelene ili one jednokratne? Kao i sve ostale odluke, i ova je odluka isključivo na vama, dragi roditelji. Odlučite se za ono što mislite da je najbolje za vas i za vaše dijete.

Možete i kombinirati platnene i jednokratne pelene; platnene pelene možete koristiti kada ste unutar kuće, a jednokratne kada izađete. Postoje neke prednosti i nedostatci koji se tiču i jednih i drugih pelena, koje ćemo izložiti u nastavku teksta.

Platnene pelene:

Prednosti:

Financijska sredstva jako se puno novaca troši na kupovinu dječjih pelena. Dok za određenu svotu novca možete kupiti tek jedan ili dva paketa jednokratnih pelena, tim istim novcem možete kupiti puno veći broj platnenih pelena, koje, ne samo da možete višekratno upotrebljavati već ako su izvrsno očuvane i kvalitetne, možete ih koristiti i za drugo dijete.

Nema iritacije: platnene pelene izrađene su od stopostotnog pamuka. Djeca koja redovno nose platnene pelene neće se požaliti na svrbež, iritaciju ili osip na koži. iako, ne uzrokuju osip ni sve marke jednokratnih pelena, no za one najudobnije morat ćete izdvojiti priličnu svotu novca. Zašto se zamarati s time, kad djetetu možete pružiti najudobnije trenutke u platnenim pelenama.

Idealne za spavanje: platnene pelene idealan su odabir ne samo za popodnevni kratki odmor već i za spavanje preko noći. Kvalitetne su, ne propuštaju tekućinu i ne izazivaju iritacije na koži.

Pogodne za okoliš: više od 92% jednokratnih pelena nakuplja se na odlagalištima smeća. Znate li koliko je to plastike i vodonepropusnih materijala? Platnenim pelenama pridonijet ćete manjem zagađenju okoliša. Iako se za pranje platnenih pelena koristi voda, možete pridonijeti zagađenju zraka i vode. Ali zasigurno u puno manjem omjeru, nego što se to čini s odlaganjem jednokratnih pelena.

Nema izloženosti kemijskim sredstvima: najveća korist platnenih pelena odnosi se na to da smanjujete izloženost djeteta kemijskim sredstvima koje se nalaze u jednokratnim pelenama. Materijali korišteni za izradu jednokratnih pelena sadrže klor, poliakrilat i ostale kemikalije za koje nije dokazano da su u potpunosti sigurne, osobito za nježnu kožu bebe.

Nedostatci:

Platnene pelene mogu biti prilično neuredne; iako dolaze s jednokratnim podlošcima koji olakšavaju pranje pelena, prilično je nezgrapno nositi prljavu platnenu pelenu kući iz trgovine ili bilo kojeg drugog mjesta gdje ste trebali previti bebu.

Više posla: korištenjem platnenih pelena imat ćete više posla oko pranja rublja, što znači veće račune za struju i vodu. Ipak, nema onoga na što ne biste mogli pristati kada je u pitanju sigurnost i udobnost vašeg djeteta.

baby-sleeping

Jednokratne pelene:

Prednost jednokratnih pelena odnose se na praktičnost: jednostavno korištenje, jednostavno uklanjanje i odbacivanje pelene. Nema nikakvih dodatnih poslova oko pranja pelena, kao što je to slučaj s onim platnenim. Prije postavljanja jednokratnih pelena možete slobodno nanijeti kremu protiv osipa, što niste u mogućnosti ako koristite platnene pelene.

Nedostatci: nedostatci jednokratnih pelena odnose se na velike financijske troškove i ne veće zagađenje okoliša odbacivanjem velike količine umjetnih materijala. Jednokratne pelene u većini slučajeva mogu nadražiti tanku kožu bebe te izazvati osip.

Priuštite, stoga, vašem  mališanu ugodne i mirne snove uz platnene pelene!

Izbor platnenih pelena pogledajte u najbližoj Magic baby trgovini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.