Mama Ana: “Ne treba svaki dan “to do” lista biti 100 % ispunjena kako bi dan bio uspješan”

0
598
mama_ana_naslovna

Mama Ana, vlasnica Instagram profila @anaparencan jedno je od novijih imena na mom-blogerskoj sceni. U ovom nam je simpatičnom intervjuu otkrila koliko joj je Instagram pomogao u majčinstvu te se osvrnula na svoje iskustvo majčinstva, na čemu smo joj izuzetno zahvalni. Vjerujemo da ćete se i vi pronaći u Aninim riječima jer neke njezine rečenice poput: “Ne treba svaki dan ‘to do’ lista biti 100 % ispunjena kako bi dan bio uspješan”, “Majčinstvo je škola u kojoj ti učiš od djeteta i ono od tebe” i “Kada sam dobila ulogu majke shvatila sam koliko sam zapravo jaka i da mogu sve”, toliko su pune istine i iskrenosti da je nemoguće ostati ravnodušan na iste.

Možete li za početak reći više o sebi i svom Insta profilu?

Moje ime je Ana. Na Instagramu sam poznata pod nazivom @anaparencan. Trenutno koračam 24. godinom. Po zanimanju sam ekonomistica. Friško sam i sretno udana, majka sam jednogodišnjeg dječaka po imenu Diego.

Svoj profil zapravo sam pokrenula na porodiljnom, kada sam rodila sina i ušla u ‘dublji’ svijet Instagrama i tada sam uvidjela njegove korisnije, svjetlije strane. Tu dijelim svakodnevne trenutke, dobre, loše, neke savjete za koje mislim da bi zanimali druge majke, ponekad se pronađe tu i pokoji projektić.

Moja mala obitelj mi je najveća inspiracija, tako da su naročito oni u mojim Insta kvadratićima.

Koliko vam je Instagram pomogao u majčinstvu i što je po vama posebnost ili prednost vašeg profila, odnosno što ga razlikuje od ostalih?

Instagram mi je dosta pomogao u majčinstvu, naročito u prvim mjesecima kada sam bila najnesigurnija. Tu sam pronalazila recepte za kašice, zdrave obroke općenito, razne savjete stručnjaka što bi trebalo, a što ne. Iskustva drugih majki mi puno pomažu.

Moj se profil ‘razlikuje’ od drugih po tome što je samo moj, autentičan. Ne uspoređujem se ni sa kim, živim u svom malom svijetu. Svijetu kreative, cvijeća, majčinstva, svijetu svakodnevnih briga i razbibriga.

Što je po vama uspješna majka, a što uspješna supruga?

Smatram da je uspješna majka ona koja ponekad pobjedi samu sebe, ona pored koje je dijete sretno i napreduje. Ona koja razumijevanjem, povjerenjem i strpljenjem gradi odnos s djetetom. Ja sam tek na početku svega toga, ali mislim da je to najbitnije.

Uspješna supruga je ona koja pronalazi balans između obiteljskog i poslovnog života. Uspješna supruga je sretna supruga!

Što je po vama najljepša, a što najteža strana majčinstva?

Najljepša strana majčinstva je neizmjerna ljubav između majke i djeteta. Sam topao pogled , poljubac, zagrljaj mog sinčića mi popravi i najgori dan. Kada znaš da si njegov cijeli svijet , uz tatu naravno!

Najteža strana majčinstva bio mi je taj preokret kada sam nakon teškog poroda shvatila da sam ja sada odgovorna za to malo biće. Najveći je izazov shvatiti da nekada ne možeš sve sama, ma koliko ti to htjela. U redu je prihvatiti pomoć. Ne treba svaki dan “to do” lista biti 100 % ispunjena kako bi dan bio uspješan. Majčinstvo je škola u kojoj ti učiš od djeteta i ono od tebe. Majčinstvo me svaki dan uči nečemu novom, iskušava granice. Kada sam dobila ulogu majke shvatila sam koliko sam zapravo jaka i da mogu sve.

Postoji li neka tema koja se tiče majčinstva, a koja vas jako zaokuplja u posljednje vrijeme?

Uspoređivanje djece, kada je jedno dijete prohodalo, dok drugo još puzi. Moramo shvatiti da nije svako dijete isto, moramo pratiti njegov ritam i ne siliti ga na nešto na što nije spremno. Neka majka priroda radi svoje, a mi smo tu da ih bodrimo. Puno je tu još tema- tema malih ekrana i djece, ali o tome drugom prilikom.

Posjedujete li neke naše proizvode i kako ste zadovoljni istima?

Imamo vaših par edukativnih igračaka i jako smo zadovoljni. Uskoro ćemo u potragu za kišobran kolicima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.