Najbolji edukativni madraci – beskrajno zabavni, a razvijaju psihomotoričke sposobnosti

0
1851
tiny love edukativni madraci

Edukativni madraci postali su jedan od onih must have proizvoda za djecu. S jedne strane ovaj je tip madraca prostor za igru, s druge alat pomoću kojeg će beba razvijati svoje psihomotoričke sposobnosti. No, nekad je u moru boja i modela teško odabrati pravi. Zato vam donosimo najbolje modele.

Tiny Love Forest Deluxe

tiny love edukativni madrac forest deluxe

Ovaj 2 u 1 edukativni madrac s podesivim lukovima može se koristiti od bebinog nultog mjeseca, a pruža prilagodljivu okolinu za bebin rast i razvoj. Sastoji se od elektroničke igračke u obliku ptice s uključenim svjetlima i povratnim informacijama o glazbi, uključujući 30 minuta glazbe i 20 različitih melodija i raznih lutki, kao i aktivnosti koje će zadržati bebu angažiranu i sretnu. Mod s otvorenim lukovima omogućit će djetetu posve novu perspektivu o stvarima, a njegovih sedam razvojnih sredina razvit će bebine motoričke vještine, kao i vizualnu te slušnu spoznaju.

Tiny Love Sunny Day

Tiny Love Sunny Day

I ovaj se edukativni madrac može koristiti od bebina rođenja pa sve do desetog mjeseca života, i također ima sedam razvojnih elemenata. To su: 1. Učenje finih motoričkih vještina, 2. Razvoj mišića, 3. Razvoj osjetila, 4.Kognitivni razvoj, 5. Jezik i komunikacija, 6.Mašta i kreativnost, 7. Emocionalna inteligencija. I dok se prethodni model može pohvaliti igračkom pticom, kao i svojim brojnim melodijama, ovaj također ima svoje prednosti. Sastoji se od tri igračke, zrcala i sunca koje svira. Odlična je stvar što posjeduje zrcalo jer ono potiče bebu na podizanje glavice kako bi vidjela svoj odraz, dok njegove slike, teksture, oblici i melodije stimuliraju sva bebina osjetila.

Babymoov Activity Nest

Babymoov Activity Nest

Babymoov je osmislio potpuno drugačiji model od prethodna dva, ali opet zanimljiv i funkcionalan na sebi svojstven način. Ovaj mekani edukativni madrac krase ergonomski i siguran oblik, a u prilog mu ide debeli madrac s punjenim rubom koji je s jedne strane mekan kao i ostatak madraca, a opet bebi pruža zaštitu. U njemu se vaše dijete nalazi kao u malom gnijezdu, a uz to je jako praktičan – krasi ga sklopiva podloga za jednostavniji transport. K tome se središnji madrac s lakoćom uklanja radi lakšeg održavanja. Praktično, zar ne? Konačno, ne zaboravimo ni luk s igračkama koji se također lako uklanja i repozicionira.

Tiny Love Here I Grow

Tiny Love ed.madrac Here I Grow

Ova edukativna podloga za igru je pak pravi lunapark. Riječ je o raznovrsnoj prostirci za bebe s modularnim lukovima koji omogućuju čak tri načina upotrebe, a svi ovi načini potiču razvoj motoričkih sposobnost od rođenja sve do starije dobi. Tako beba na njemu može ležati na trbuščiću, u sjedećem položaju i u onom uspravnom. Dok leži na trbuščiću ima širok izbor stimulativnih igračaka koje pomažu da se dulje zadrži u tom položaju, u sjedećem položaju lukovi se preklapaju, pretvarajući se u centar za aktivnosti koji uključuje zabavnu lopticu koja jača sjedeći položaj, a uspravni položaj ima zabavnu igru sa spiralom i lopticom koja bebi omogućuje da stojećki uživa u igri, dok istodobno potiče kognitivni razvoj. Uz sve to ima čak 15 zabavnih aktivnosti i mogućnosti, od glazbene elektronske igre s loptom, preko ptičiće koja pjeva i tigar lopte s prstenovima do žabe zrcala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.