Ana Stunić: ‘Mijenjanje tijela u trudnoći mi je fascinantno u smislu koliko smo mi kao žene jake, snažne i koliko toga možemo’

0
2086

Možda ju već dulje vrijeme nismo vidjeli na malim ekranima, no teško je zaboraviti neodoljivi šarm i pozitivnu energiju bivše voditeljice Ane Stunić. Uostalom, Ana je i dalje aktivna na Instagramu, gdje svojim pratiteljima otkriva detalje svog života s dugogodišnjim partnerom Filipom Despotom i preslatkim sinčićem koji se odaziva na ime Jona. K tome je uvijek spremna na razgovor, što se pokazalo kao odlična ideja jer nam je dala uistinu divne ideje i savjete, poput onih vezanih uz dojenje i domaće kašice. Ujedno nam je pružila  uvid u svoju svakodnevicu, a kako izgleda ista, saznajte u ovom iskrenom i nježnom intervjuu.

Nakon deset godina uspješne karijere na TV-u otišla si s malih ekrana i posvetila se digitalnom marketingu te si se zaposlila u jednoj PR agenciji. Kako si došle do te odluke i nedostaje li ti ikad glamur televizije?

Mnogi ne znaju, ali ja sam i na Novoj TV radila u digitalnom marketingu kao što sam i vodila emisije. Nakon dekade na Novoj TV, a nešto više od 14 godina u medijima, odlučila sam da su mi potrebni novi profesionalni izazovi. Radim u PR agenciji, koja se odaziva na ime Pragma komunikacije i vrlo sam sretna, zadovoljna i ono najbitnije, profesionalno ispunjena.

Ne viđamo te često u javnosti više pa je tako čak i tvoja trudnoća prošla gotovo nezapaženo. Namjerno se kloniš javnosti jer preferiraš svoj mir (pogotovo dok si bila trudna) ili se to nekako spontano dogodilo?

Vjerujem da je bitno pojavljivati se u javnosti onda kada imaš nešto reći na neku zadanu temu, okolnost ili nešto treće. Nisam tip koji će se pojavljivati negdje da bih se samo pojavila 🙂 ali tko zna, možda nakon ovih svih karantena se odlučim pojavljivati svugdje i svagdje (šalim se, naravno)

Kako bi opisala svoju trudnoću, a kako porod? Što ti je bilo najljepše, što najteže, kako si doživjela mijenjanje svog tijela…?

Uh, sad je već prošlo dugih 18 mjeseci od trudnoće. Moram priznati da je meni trudnoća bila jedan od ljepših perioda u životu, osjećala sam se dobro, beba  je dobro napredovala i nekako je taman tih devet mjeseci potrebno da se pripremiš na sve novonastale okolnosti. Najgore su mi bile jutarnje mučnine, koje su kod mene bile cjelodnevne, ali kad je to prošlo sve ostalo je bilo idealno. Mijenjanje tijela mi je bilo fascinantno u smislu koliko mi kao žene smo jake, snažne i koliko toga puno možemo, od trudnoće do profesionalnih uspjeha.

Nakon poroda sam rekla nikad više, ali danas s odmakom sam dosta toga zaboravila i potisnula, iako sam imala super porod.

Što te posebno oduševljava kod majčinstva, a što ti je najteže?

Majčinstvo, zapravo roditeljstvo je najteža uloga, zato što mi gradimo te male ljude u velike. Svaki dan se pitam, hoće li biti dovoljno empatičan, dobar, hrabar, snažan, kako za sebe tako i za druge. I zaista vrijedi, mala djeca male brige, velika djeca velike brige.

Kako izgleda jedan tvoj tipičan dan?

Uh, probudimo se, doručak za Jonu, kava i doručak za mene, posao, povratak doma, park (kada je moguće) kada nije onda puno igre, čitanja, plesa, večera, kupanje, puno maženja, poljubaca i zagrljaja, čitanje priče i uspavljivanje, a onda kada nisam umorna,  vrijeme za mene i mog partnera.

U jednom si intervjuu rekla kako preferiraš domaće kašice. Koja top tri brza recepta su omiljena tvom bebaču?

Volim domaće kašice, čak bih rekla da sam u početku dohrane bila dosta militantna oko prehrane, sada sam malo popustila pa još više uživamo Jona i ja.

Top 3:

  • blitva, krumpir, mrkva, maslinovo ulje
  • banana, kruška, jogurt
  • i sad smo u fazi svježih krastavaca kao finger fooda 🙂

Na Instagramu si svojedobno povodom Svjetskog tjedna dojenja, uz status: “Hvala mom tijelu što nam dopušta dojenje već punih 10 mjeseci”, objavila fotografiju na kojoj dojiš sina. Kako bi opisala iskustvo dojenja i koji je tvoj stav na tu temu?

Mogu samo reći da je dojenje( hranjenje) najprirodnije i najdivnije iskustvo koje svaka majka(otac, ako se radi o bočici)  može doživjeti. Iako sam pobornik toga da svaka majka (+otac) odlučuju što je najbolje za njih i njihovu bebu, od dojenja do formule.

Mnogim ženama dojenje teško pada, zbog popratnih pojava kao što su ragade i mastitis. Imaš neki savjet na tu temu?

Moram priznati da nisam imala problema s dojenjem, ni ragade ni mastitis. Imala sam FB grupu “Sos Rode” i prijateljicu Nastasju koja mi je bila na ‘speed dialu’ 🙂 Od početka sam koristila Purelan mast i super Me-mom komprese za dojke (koje toplo preporučujem svim novim majkama).

Savjet svim mamama za kraj?

Savjet novim mama, sve će biti super, ma kako god vam to izgledalo na početku. A ostalim mamama, bravo za sve ono što radite za svoje dijete 🙂 Naravno, i tatama savjet pazite na mame, ljubite ih i volite.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.