Ana Vučak Veljača nam je otkrila sve detalje trudnoće koju je dugo krila, a koliko je tek šarmantna njezina ljubavna priča sa suprugom Ivanom Veljačom, također saznajte u nastavku!

0
2477
ana vucak naslovna

Ana Vučak Veljača jedno je od najljepših i svakako osobnošću najšarmantnijih hrvatskih TV lica. Glumica zagrebačkog kazališta Trešnja, supruga scenografa i brata slavne Jelene Veljače, Ivana Veljače, osvojila je gledatelje ne samo serijama poput ‘Kud puklo da puklo’, ‘Prava žena’, ‘Stella’ i ‘Čista ljubav’, već i voditeljskim ulogama u emisijama kao što su kultna ‘Parlaonica’ i kulinarski show ‘Kuhan i pečen’. Sjećamo ju se i po nastupu u showu ‘Ples sa zvijezdama’, a sada ju očekuje još jedna velika uloga – ona majke. Kako su mediji tek nedavno saznali da je Ana trudna, iako bebica dolazi već u veljači, zanimalo nas je sve o Aninoj trudnoći, što je ova šarmantna ljepotica s nama velikodušno i sasvim iskreno i podijelila.

Kako si reagirala kad si saznala da si trudna, a kako je Ivan reagirao?

Oboje smo bili jako uzbuđeni, imali smo one leptiriće u trbuhu koji se javljaju kad ti se događa nešto novo i uzbudljivo. Sretni smo od prvog dana kada smo saznali da nam dolazi novi član naše male obitelji a ta sreća svaki dan raste.

Trudnoću odlično podnosiš, čak se niti ne boriš s mučninama…Je li to sreća ili utječeš na to možda nekim svojim zdravim navikama, pogledima na život…. što ti misliš?

Mislim da sam  po pitanju mučnina stvarno imala sreće, nije ih bilo. Iako je uvijek dobro došlo imati pozitivan stav, nisam sigurna možeš li na mučnine utjecati nekim svojim  stavom, hormoni u trudnoći  su čudo i sve ovisi kako će ti tijelo reagirati.  Koliko sam do sada shvatila za svaku ženu to prvo tromjesečje  jako je posebno, drugačije i individualno. Meni je srećom lagodno prošlo. Bilo je ljeto pa sam bila puno na suncu i na zraku, puno plivala, zdravo sam se hranila, bila sam opuštena i prošlo je bez tegoba.

Što ti je najljepša, a što najteža stvar kod trudnoće?

Najljepša stvar mi je ta činjenica da u meni raste malo biće, super je pratiti taj proces od  prvog ultrazvuka, naziranja trbuščića pa do momenta kada prvi put osjetiš bebu. Ne mogu reći da mi za sada  nešto jako teško pada u trudnoći. Promijenila sam spontano malo životni ritam, ranije idem spavati i ranije se budim, jedem više obroka u danu i prehrana mi je jako izbalansirana, a zapravo mi te neke promjene životnog stila sada odgovaraju. Trbuh je doduše sve veći , brže se umaram pa vjerujem da će mi ulaskom u treće tromjesečje biti malo teže kretati se tempom kako sam do sada navikla.

Zanimljivo je da si točno prije godinu dana rekla kako ste i Ivan proslavili godišnjicu braka, ali da ćete još neko vrijeme pričekati s bebom kako bi putovali, radili, uživali..Vi baš sve planirate, od vjenčanja na poseban datum (vjenčali ste se u veljači, što je svakako šarmantan detalj vaše ljubavne priče) pa do ovako velikih stvari ili se trudnoća ipak dogodila spontano?

Zapravo nismo ništa posebno unaprijed planirali, stvari su se nekako događale spontano po osjećaju. Iako smo kada smo ušli u brak znali da želimo u budućnosti dijete, nismo odmah žurili jer smo htjeli prvo malo sami uživati. Trudnoća je inače jedna od stvari u životu  koju mislim ne možeš baš točno tempirati, možeš ju jedino željeti i prepustiti se, a nas je  beba sad iznenadila u pravome trenutku i jedva ju čekamo. Slučajno se dogodilo eto i da dolazak bebe kako zasada stvari stoje očekujemo baš u veljači, koja je nekako naš mjesec , kako zbog prezimena koje nosimo haha tako i zbog datuma kada smo se vjenčali.

 Što je po tebi tajna uspješnog i sretnog braka/veze/partnerstva?

Nemam tajnu, znam da je bitno iskreno voljeti nekoga i s vrlinama i manama, biti iskren,  imati razumijevanja i ne zaboraviti biti i nježan i strastven i djetinjast, ali i ozbiljan kada treba,  bilo da si s nekim  mjesec dana ili 50 godina.

 Kako obično izgleda jedan tvoj dan i što misliš da će se drastično promijeniti kada dođe bebica, ali i kada bebica poraste pa kreneš opet raditi?

Radim specifičan posao pa mi ni jedan dan nije isti. U kazalištu je uvijek dinamično i drugačije, ovisno o  probama i predstavama i ovisno o projektima pored kazališta koje radim, dinamika posla mi je različita i to volim. Ne očekujem drastične promjene, naravno da mi ritam neće više biti kao do sada i da će biti puno više prilagodbe mog vremena i mojih aktivnosti bebi, ali planiram imati neki zdravi balans između majčinstva i karijere, mislim da se uz dobru volju i organizaciju sve može.

Na kraju ispada da ćeš raditi gotovo cijelu trudnoću jer bebica dolazi u veljači,a  ti još uvijek radiš? Kada planiraš opet početi raditi nakon što bebica dođe?

Uskoro idem na porodiljni. Imala sam želju raditi što dulje, jer mislim da je ok biti aktivan i produktivan u trudnoći, u mjeri naravno u kojoj ti tijelo to dopušta. S obzirom na to da rastem iz dana u dan vrijeme je da se lagano na kratko pozdravim s kazališnim daskama. Nemam za sada plan kada ću se vratiti na posao, to ostavljam otvoreno, vodit ću se intuicijom i osjećajem kada će za to biti pravo vrijeme.

Bebica dolazi već u veljači, a mediji su se raspisali tek prije mjesec dana o tvojoj trudnoći. Kako si ju tako dugo tako dobro krila?

Nisam  imala potrebu odmah to podijeliti s javnosti. To je bila naša mala slatka tajna i prvi taj period je bio intimno samo naš.  U momentu kada se trbuščić počeo već jasno nazirati počeli smo dijeliti sretnu vijest i sa širim krugom prijatelja, a onda su ubrzo, kako to već ide, i mediji saznali.

Nedavno si posjetila naš dućan kako bi uzela neke musthave stvari za dolazak bebice? Koje su to i kako to da si se baš na njih odlučila?

Još uvijek smo u fazi razgledavanja, nismo se bacili na kupovinu još. Preslatke su stvari za bebe i poneke neodoljive pa je bitna i samokontrola  haha. Popis stvari koje nam trebaju raste iz dana u dan, a onda ćemo se jedan dan baciti na shopping.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.