MAXI-COSI PREDSTAVLJA 360 FAMILY – NOVU GENERACIJU ROTIRAJUĆIH AUTO SJEDALICA SA MANJE STRESA ZA RODITELJE

0
1530

Prema preporuci vrhunskog psihologa donosimo savjete roditeljima za smanjenje stresa na putovanjima automobilom.


<Srpanj 2021, Hrvatska> Maxi-Cosi još jednom pomaže zaposlenim roditeljima u njihovim svakodnevnim obiteljskim životima lansiranjem svoje 360 Family. Obitelj rotirajućih auto sjedalica namijenjena je djeci od 0 do 4 godine starosti i dizajnirana kao pomoć roditeljima da svoju djecu jednostavno i brzo postave u auto sjedalicu i to prema uzrastu djeteta.

S ciljem da život učine prikladnijim za roditelje koji traže dugoročnu vrijednost, a pritom čuvaju svoje mališane na sigurnom i ugodnom, 360 Family, jednostavan za upotrebu, stvoren je za razbijanje stresa. Kao rezultat toga, Maxi-Cosi marka je označila svoju najnoviju inovacijsku prekretnicu zamolivši psihologicu, psihoterapeutkinju i trenericu Honey Langcaster-James da pruži savjete o smanjenju roditeljskog stresa prije ulaska u automobil.

“Puno je lakše biti dobar roditelj kad se osjećate dobro opremljenim i pripremljenim. To znači ne samo da imate odgovarajuće alate i proizvode koji će vam pomoći u obavljanju svakodnevnih roditeljskih zadataka, već i da se ste sigurni da svoje dijete možete zaštititi. U posljednje vrijeme u svijetu postoji zabrinutost zbog sigurnosti i zdravlja, a veća djeca to mogu i razumijeti. Osim važnog pitanja njihove fizičke sigurnosti, od vitalnog je značaja da se i vaše dijete osjeća ugodno i emocionalno sigurno “, kaže Langcaster-James.

„Kad napustite sigurnost svoga doma i uđete u automobil, postoji mogućnost da će Vas to dovesti do povećanja stresa. Mnogo je toga o čemu treba razmišljati: što planirate poduzeti, gdje trebate biti, koliko će Vam vremena trebati do tamo. Djeca to mogu osjetiti i razumjeti, a ponekad će odgovoriti na povećanu napetost glumeći nezainteresiranost ili neće surađivati prilikom vezanja u auto sjedalicu baš u vrijeme kad Vam je potrebno da tu rutinu obavite bez problema. Ovo je njihov način prosvjedovanja i davanja do znanja da i oni osjećaju stres.”

Iz tog razloga važno je imati nekoliko savjeta i trikova u rukavu kako biste se osigurali da se vaše dijete osjeća sigurno prilikom ulaska u automobil, čak i ako se i sami žurite nekamo stići!

Rens Joosten, Product Marketing Director u Maxi-Cosi tvrtci, izjavio je: „Pokrenuli smo svoju prvu rotirajuću auto sjedalicu još 2007. godine i vidimo kako se obitelj 360 zaista gradi na našem snažnom nasljeđu s novim sustavom auto sjedalica koji je evoluirao kako bi upotpunio sve potrebe današnjih roditelja. Kao marka koja se ponosi razumijevanjem potreba obitelji – važno je uklopiti naš tim stručnjaka u dizajnu kako bismo uveli značajke koje će obiteljima u današnje vrijeme učiniti život lakšim i bez stresa. Znamo da je mogućnost okretanja auto sjedalice samo jednom rukom nevjerojatno korisna značajka, jer djeca postaju sve teža i neovisnija, a to je ključna komponenta ovog novog prekretničkog proizvoda! Sjajno je što smo uspjeli surađivati ​​s neovisnim stručnjakom kao što je Honey kako bismo pružili savjete za podršku roditeljima kod ovog važnog lansiranja proizvoda na tržište. “


Honey-evi top savjeti:

1. Dosljednost i upoznatost sa situacijom su ključni

Mlađa djeca zaista cijene dosljednost, rutinu i dobro poznavanje materije. To pomaže smanjiti tjeskobu koju mogu osjećati, a održava se u osjećajima sigurnosti, jer znaju rutinu i stoga mogu predvidjeti što će se dogoditi. Upotreba poznatih stvari u automobilu, poput sustava 360 Family koji se prilagođava vašoj obitelji i može se koristiti od rođenja do četiri godine – tj. koji će trajati i prilagođavati se djeci kako rastu – može im pomoći da stvore osjećaj stabilnosti i rutine i koji će smanjiti stres koji bi mogli osjetiti kad god krenete u automobil.

2. Pružite djetetu mnogo utjehe čak i dok vozite

Mala djeca vole uspostaviti kontakt očima i na taj način osjećaju se fizički blizu vas, ali može biti teško maziti se i biti fizički blizu dok vozite ili kada su djeca u auto sjedalici. Osigurajte da se osjećaju ugodno što je više moguće na svom sjedalu i da im pri ruci bude nešto poput omiljenog medvjedića ili igračke, a zatim potražite druge načine kako prenijeti vašu prisutnost i brigu. Nastavite razgovarati s njima umirujućim tonom, možda čak i zajedno otpjevate neke pjesmice. Korištenje vašeg glasa za interakciju s djetetom može osigurati da se, iako ih ne možete držati u naručju, još uvijek osjećaju povezano s vama. Korištenje Maxi-Cosi ogledala za nadzor na stražnjim sjedalima omogućuje vam kontakt očima i djeci je ugodnije.

3. Učinite sve moguće da vama bude jednostavnije

Unaprijed planirano putovanje korisno je za smanjenje one žurbe u zadnji trenutak, zato iskoristite svaku priliku da unaprijed pripremite itinerarij i olakšate si život. Možda biste mogli pripremiti torbu za automobil sa nekim igračkama i puzzlama koje su uvijek kraj vrata i spremne za polazak. Sve što možete učiniti da biste malo lakše krenuli – uključujući posjedovanje rotirajuće auto sjedalice u koju je lako i vrlo brzo uvući svoje vrckavo dijete – može vam pomoći da ne budete pod stresom. Riječ je o tome da se brinete o jednoj stvari manje i omogućite djetetu da se osjeća sigurno znajući da ste Vi pripremljeni i opušteni.

4. Neka putovanja automobilom postanu vrijeme za učenje i otkrivanje svijeta

Mala djeca prirodno su znatiželjna prema svijetu i vole se usredotočiti na ono što ih zanima i aktivira. Dakle, dok ste u automobilu, potražite suptilne natuknice u njihovim izrazima lica ili govoru tijela koji pokazuju što ih zanima ili gdje gledaju. Dok putujete, možete istaknuti neke zabavne i zanimljive stvari koje možete vidjeti, poput ostalih automobila koji prolaze ili drveća pored kojih prolazite, a maloj djeci ovo može biti i izvrsno vrijeme za učenje novog rječnika. Potaknite ih da pokažu zanimanje za svijet oko sebe, a to će im također pomoći da se maknu od svih tjeskobnih osjećaja koje bi mogli imati tijekom puta.

5. Pazite na sebe!

Jedan od najboljih načina na koji možete čuvati svoje dijete općenito, ali posebno kada ga vodite u automobil, jest da se pobrinete da vodite računa i o vlastitim potrebama. Pazite da vam se očajnički ne žuri te da ste pojeli i pobrinuli se za sve svoje osnovne potrebe prije nego što uđete u auto. Time ćete si osigurati manji stres. Ako volite puštati omiljenu glazbu u automobilu ili popiti kavu za put, dijete će osjetiti da ste opušteni i uživate u putovanju, a od vas će naučiti da su putovanja automobilom zabavna i da nema razloga za brigu. Zapamtite, kao roditelj, uvijek morate biti sigurni da pazite na sebe kako biste mogli paziti na nekoga drugog!


Maxi-Cosi – vodeći inovator auto sjedalica
Marka Maxi-Cosi rođena je 1984. godine i prevezla je preko 50 milijuna beba iz bolnice do njihovog doma. Maxi-Cosi prepoznat je kao vodeća marka auto sjedalicama za dojenčad, a mnogi roditelji širom Europe koriste ‘Maxi-Cosi’ kao generički naziv dječje auto sjedalice. Ta se reputacija temelji na dugoj povijesti inovativnih “prvih” auto sjedalica: prva ocjena ADAC s 5 zvjezdica, prva auto sjedalica i-Size, prva tvrtka koja je izumila rotacijsku auto sjedalicu, prva koja je napravila obiteljsku bazu i prva koja ima zračne jastuke i modularnost u dječjim auto sjedalicama. Neusporedivi sigurnosni standardi marke također su važan čimbenik koji doprinosi njenom kontinuiranom uspjehu. Maxi-Cosi teži najvišoj razini sigurnosti, koristeći interne sigurnosne standarde i kriterije za testiranje svih proizvoda uz najviši industrijski standard. Kao rezultat toga, auto sjedalice Maxi-Cosi osvojile su brojne nagrade za sigurnost neovisnih organizacija za istraživanje sigurnosti.


O Dorel Juvenile
Dorel Juvenile, dio Dorel Industries, Inc. (TSX:DII.B, DII.A) najveći je svjetski proizvođač dječje opreme. Snažno brendirani proizvodi tvrtke Dorel Juvenile uključuju poznate marke Maxi-Cosi, Quinny i Tiny Love, nadopunjene regionalnim brandovima kao što su Safety 1st, Cosco, Bébé Confort i Infanti. Dorel Industries Inc. ima godišnju prodaju od 2,8 milijardi američkih dolara i zapošljava približno 8.200 ljudi u pogonima smještenim u 25 zemalja širom svijeta.

Psihologica Honey Langcaster-James
Honey Langcaster-James BSc (Hons) MSc PG Dip PPABP CPsychol poznata je psihologica, psihoterapeutkinja i nakladnica te popularna komentatorica na temu psihologije. Sa sjedištem u Londonu, direktorica je usluga u globalnom savjetovanju za psihologiju medija On Set Welfare, suradnica u vodstvu za unapređenje zdravstvene zaštite na Imperial College u Londonu i savjetnica nekih od najpoznatijih svjetskih organizacija, uključujući vladu Velike Britanije. Honey surađuje s privatnim klijentima širom svijeta i redovito se pojavljuje u nacionalnom i međunarodnom tisku. Gostovala je u i konzultirala u brojnim TV i radijskim emisijama širom svijeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.