Ova genijalna mama objašnjava zašto su Goki igračke tako fora te savjetuje kako potaknuti kreativnost u djece

0
1134
mama elizabeta naslovna

Kako potaknuti kreativnost u djece, što znači biti uspješna mama i zašto su Goki igračke tako fora, odgovorila nam je mama Mateja, inače magistra sestrinstva, zaposlena u udruzi DEBRA u kojoj radi s “djecom leptirima”. Na posao se, zamislite, vratila već sad, iako joj sinčić ima tek tri mjeseca. Malo je reći da skidamo kapu ovoj fascinantnoj ženi, beskrajno velikodušnoj i dragoj, a svakako treba istaknuti i to da nas je oduševio ovaj šarmantni intervju.

Možete li reći malo više o sebi?

Pozdrav!

Prije svega hvala vam što ste me pozvali na intervju za vaš blog.

Moje ime je Mateja, živim u Zagrebu i imam 29 godina. Mama sam dvogodišnje Nastassje i tromjesečnog Natanaela i supruga Tihomira. Inače sam magistra sestrinstva, zaposlena u udruzi DEBRA gdje radim s oboljelima od bulozne epidermolize, javnosti poznatije “djecom leptiri”.

Komunikativna sam osoba, volim učiti, istraživati stvari za mame i bebe kako bi svojoj djeci pronašla kvalitetno i najbolje.

Na svom Instagram profilu @mateja.pavkovich prikazujem sve ono što jesam i sve ono što volim.

Kako se nosite s umorom i nespavanjem?

Imam najveću moguću podršku, predivnog supruga koji sa mnom dijeli sve obaveze oko djece i kuće. Sad kad sam se vratila raditi ( da sin ima tri mjeseca, ali vratila sam se na posao), uspostavili smo rutinu koja odlično funkcionira. Nadam se da će tako i ostati. 😊

Postoji li neka tema koja vas kao mamu trenutačno jako intrigira i zašto?

Postoji, jako me zanima razvoj kreativnosti kod djece! Prije svega kreativnost je niz vještina, gdje sam prvenstveno kao majka morala osvijestiti značenje kreativnosti kako bi zajedno sa suprugom klincima mogla pružiti najveći mogući oslonac u razvoju. Kreativnost se razvija tako što djeca uče od roditelja, a kroz kreativnost razvijaju se i društvene vještine te učenje. Svjesni tog suprug i ja smo djeci podrška, zajedno crtamo, igramo se, sviramo dječju flautu i odlazimo u prirodu gdje na primjer skupljamo lišće, žireve i doma izrađujemo razne kreativne “projekte” (u danima kad je vani loše vrijeme, sve skupljeno u prirodi itekako dobro dođe za animaciju djece). Ujedno i borave na zraku što je za djecu bitno. Svaku minutu nastojimo što kvalitetnije provesti zajedno. Također, Nastassja je zbog dolaska mlađeg brata bila odsutna iz vrtića četiri mjeseca i trebalo je naći zabavu i animaciju za nju što me dodatno potaknulo na proučavanje kreativnosti.

Što je po vama uspješna mama, a što uspješna supruga?

Uspješna mama je ona koja vodi računa o sebi, svom mentalnom zdravlju, koja i kad je teško svojoj djeci pruža pažnju, razumijevanje, podršku i ljubav. Ona koja na kraju svakog dana vidi napredak, zadovoljstvo i sreću na svom djetetu. Koja kad djeca odu spavati rezimira dan i vidi koliko kvalitete je dijete dobilo.

Uspješna supruga je ona koja odlično balansira između posla, obitelji, braka i djece. 😊

Posjedujete li neka naše proizvode i kako ste zadovoljni istima?

Daaa, jako volimo kupovati u Magic Baby dućanima. Prodavačice su uvijek ljubazne i pomognu kad sam neodlučna. S obzirom na to da volimo drvene igračke, kod vas smo otkrili Goki brend. Imamo već jaaako lijepu kolekciju Goki igračaka. Za djevojčice preporučujem Goki muzičku kutiju jer je totalno hit. Puzzle su isto super, Nastassja ih baš jako voli. Najnovija igračka koju imamo je patka koja se gura i Nastassji se jako sviđa. Mene je podsjetila na moje djetinjstvo. Goki je jednostavno super, ima igračke za sve uzraste i za velike i male, ali i najmlađe. Jako smo zadovoljni sa svim kupljenim.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.