Hranjenje na bočicu

0
5006

Ako planirate početi hraniti vašu bebu na bočicu, vjerojatno vam po glavi prolazi milijun pitanja; kako sterilizirati sve i napraviti kašicu, u kojem položaju hraniti bebu, koliko često ju hraniti, što sve nositi kada izlazite iz kuće i slično.

Nastavak teksta osmislili smo kao vodič za hranjenje bebe na bočicu, koji će vam pomoći, olakšati i usmjeriti vas na uobičajene i preporučene radnje.

Trebam li sterilizirati bebinu bočicu?

Prije svakog hranjenja bebe na bočicu potrebno je sterilizirati svu opremu koju pri tom koristite. Sterilizacija će uništiti sve klice i bakterije koje se mogu nakupiti na bočici; izvan, ali i unutar nje.

Stoga vam preporučujemo da prije nego što napravite vašem mališanu hranu u bočicu, pripremite i operite sve bočice koje ćete koristiti, dude, držače bočica i ostalu opremu u čistoj vrućoj vodi.

nutrybaby2_2Steriliziranje opreme za hranjenje bebe možete raditi pomoću električnog sterilizatora ili jednostavno prokuhajte opremu na nekoliko minuta u pokrivenoj posudi da ubijete sve prijenosnike bolesti i zaraze.

Kako napraviti hranu u bočici?

Za pripremu bilo koje hrane za bebe, na pakiranjima postoje upute o njihovom korištenju kojih biste se trebali pridržavati. aplikacija_1Uglavnom je riječ o kuhanju vode iz slavine te njezinom 30-minutnom odstojanju da se ohladi. Nakon toga usipajte određenu količinu vode u bočicu, dodajte odgovarajuću količinu hrane u obliku praha i sve dobro promućkajte kako bi se sastojci sjedinili.

Prije nego što date bebi bočicu, provjerite za svaki slučaj da hrana iz bočice nije prehladna ili pretopla.

Kako znati da je tijekom hranjenja na bočicu vašem mališanu ugodno?

Kada hranite bebu na bočicu, lagano nagnite bočicu tako da je dudica uvijek puna mlijeka, a ne zraka. bo_icaBeba će vam u naizmjeničnim pokušajima sisanja i odmaranja dati do znanja je li se najela. Ako tijekom hranjena i sisanja bebe čujete relativno puno zvukova, to može biti znak da beba uzima previše zraka umjesto hrane.

Kako bi vaša beba dobila dovoljno hrane iz bočice, slobodno ju možete malo poduprijeti s leđa. Vodite računa samo o tome da je dudica ispunjena mlijekom.

Koliko često hraniti bebu na bočicu?

Apetit vašeg mališana razlikovat će se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, tako da ne postoji točno određeno pravilo kada i koliko često ju trebate hraniti, već ju pustite da sama podesi svoj ritam. Vašu ćete bebu hraniti onoliko često koliko je to njoj potrebno, a to ćete veoma lako moći naučiti jer ćete, kao roditelj, biti sposobni prepoznati njezine znakove i na njih odgovoriti.

160321_MCBBC_SNUAko je riječ o novorođenčetu, morate ju hraniti malo češće, stoga joj na početku nudite bočicu svaka dva do tri sata i dopustite joj da sisa koliko god želi. Kad malo poraste, moći će sama kontrolirati potrebu za hranom.

 

Koji je položaj najbolji za hranjenje bebe na bočicu?

Bebu možete hraniti u nekoliko položaja, no najvažnije je osigurati bebi najveću razinu udobnosti. Možete staviti bebinu glavu na vašu podlakticu, dok je drugom rukom lagano obgrlite i podignite u poluuspravni položaj. Nije preporučeno hraniti bebu u potpuno ležećem položaju.

Posjednite bebu u vaše krilo tako da se ona nalazi u sjedećem položaju. Dopustite bebi da se glavom osloni u vašu podlakticu ili na prsa.

moon timelinePostoji još nekoliko položaja koji su idealni za hranjenje bebe, no ne može se sa stopostotnom sigurnošću reći da je jedan bolji od drugoga. To ovisi o vama, dragi roditelji i, naravno, o vašem mališanu. Isprobajte nekoliko načina i položaja te otkrijte što se najviše sviđa vašem puzavcu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.