Drvene igračke vratile su se u velikom stilu! Evo zašto i koje odabrati!

0
2336
drvene-igracke

Drvene igračke vratile su se na velika vrata, a dolaze u toliko formi da im je nemoguće odoljeti. Drvene guralice i bicikli trenutačno su pravi hit, jednako kao i mnogi oblici za slaganje. Drvo je općenito u trendu, kako među baby proizvodima, tako i u interijerima. Stoga će  drvena ljuljačka biti savršen detalj svakog dvorišta ili vrta, dok će drveni okviri, u koje možete staviti otisak nožice ili ručice svog bebača, u kombinaciji s prvim fotografijama, unijeti dašak topline u vaš dom, a bit će i nezaboravna uspomena. Drvene igračke svakako su i odličan poklon, dok je drvo uvijek dobar izbor, ne samo zato što je ekološki prihvatljiva opcija, već i zato što je najzdraviji odabir za našu djecu. Pritom svakako treba naglasiti da drvene igračke nisu tu samo za zabavu. One potiču motoričke sposobnosti, poboljšavaju osjećaj ritma i koncentracije, uče djecu brojevima, bojama i oblicima, pomažu istražiti svijet koji okružuje dijete te potiču razvijanje raznih vještina koje će mu kasnije trebati.  Stoga obavezno uzmite sljedeće drvene igračke u obzir.

Sterntaler drvena guralica

Ovakva drvena guralica nije samo igračka za vožnju po stanu, već je i alat koji vašim klincima i klincezama pomaže da vježbaju koordinaciju te razvijaju snagu i ravnotežu koja će im kasnije trebati za hodanje i trčanje, ali i vožnju biciklom.

Kinderkraft bicikl Uniq

Kada sa svojim mališanom prerastete drvene guralice i upustite se u vožnju biciklom i istraživanje vanjskog svijeta, dobro će vam doći jedan Kinderkraft bicikl, izrađen od izdržljivog drveta breze iz kontroliranog uzgoja.

Model Uniq dolazi u dvije boje – tirkiznoj i klasičnoj boji drveta, izuzetno je lagan te je odličan za balansiranje za djecu od dvije godine. Iako je od drveta, ima udobno mekano podesivo sjedalo, a osim unikatnog dizajna,  krase ga i mnoge drugi specijalni detalji, poput trajnih kotača, neklizajućih ručki i zvonca. Pritom svakako moramo napomenuti da su kotači od EVA pjene, otporni su na probijanje i imaju jedinstveni gazni sloj s logotipom Kinderkrafta, koji ostavlja trag iza sebe.

Kinderkraft bicikl Runner

Ovaj model drvenog Kinderkraft bicikla dolazi u jednoj boji, no u specijalnom retro izdanju zvanom Vintage Black.  On je pak pogodan za djecu od 3 godine starosti te je kao i prethodni model eco-friendly. Naime, izrađen je od drva breze koje potječe od održivih usjeva, a što se tiče ostalih sličnosti s prethodnim modelom, također ima izdržljive kotače s kugličnim ležajem od EVA pjene, koja pruža otpornost na trenje i UV zračenje, te udobno sjedalo, kao i drške. Uz, to je kao i prethodni model izuzetno siguran pa tako ima mogućnost zaključavanja upravljača, što djetetu pomaže da kontrolira bicikl, a točka na ‘I’ u cijeloj priči je praktična košarica koja će biti od koristi svakom  malom biciklistu.

Baby Art – Hanging frame

Kako je drvo općenito hit, ne samo među igračkama, već i u interijerima, zašto ne biste unijeli dašak topline u baby kutak ili sobu ovim visećim ukrasom koji sadrži dva okvira, jedan za fotografiju i jedan za otisak bebine ručice ili stopala!? Ova je emotivna drvena uspomena odlična i kao poklon pa ju svakako uzmite u obzir ako je netko od vaših prijatelja ili članova obitelji nedavno dobio bebu.

Jollein Babygym Animal club rouge

Jollein je itekako dokazao da ide u korak s trendovima kada se sjetio lansirati ovaj drveni babygym, a osim što osvaja svojim šarmantnih dizajnom, odlična stvar kod njega je i to što se igračke kupuju zasebno pa sami možete kreirati izgled ovog babygyma. Ako u skladu s trendovima u području interijera imate mnogo drvenih predmeta i površina u stanu, ovaj će se babygym uklopiti u vaš životni prostor samo tako, a osim estetskog faktora svakako ne smijemo zaboraviti i onaj praktični – dok će posezati za igračkama na ovom babygymu, vaša beba će se ne samo zabaviti, već će i potaknuti svoj motorički razvoj.

Drvena ploča s brojevima

Ne vraća li vas ova ploča direktno u djetinjstvo? Nas vraća jer je izrađena od kvalitetnog kaučuka te je k tome ručno obojana i oslikana. Što se pak tiče njezinih karakteristika, treba reći da sadrži 55 prstenova i 20 kvadrata, a odličan je izbor za učenje ne samo brojeva, već i oblika te boja.  

Baby Art My First Year – Wooden Line

Osim visećeg okvira koji smo prethodno spomenuli, Baby Art nudi i ovaj model koji će također na originalan način stvoriti lijepu, a personaliziranu uspomenu na prvu godinu života, s fotografijama i otiskom djetetove nožice. Izuzetno je jednostavan za izradu, što znači da nema pečenja, nije potreban nikakav drugi materijal, a sve potrebno je uključeno u proizvodu. K tome je potrebno samo dvije minute kako biste stvorili savršen print.

Stokke Tripp Trapp

Premda ona ne spada u dječje igračke jer je  prvenstveno tu za hranjenje, nemoguće je ne govoriti o trendy drvenim predmetima za djecu bez da spomenemo Stokke Tripp Trapp dječju stolicu.  Uostalom, ona nije tu samo za one sate kada obitelj jede, već je korisna u zapravo svim trenucima u kojima se obitelj okuplja za stolom, dakle i prilikom druženja i zabave. Tako je uostalom nastala – upravo iz želje da beba bude bliže obitelji kad god je ona za stolom. Sjetite se, kada je TRIPP TRAPP lansirana 1970. godine, izgledala je drugačije od svih ostalih stolica. Bila je revolucionarna. Dizajner, Peter Opsvik je pristupio problemu iz perspektive njegova sina Tora.Gledao je Tora kako prerasta svoju stolicu za hranjenje i kako mu je neudobno sjediti za stolom na običnoj stolici, s koje mu nogice vise, a rukice teško dosežu stol.Njegov cilj bio je omogućiti djeci svih uzrasta da sjede u prirodnom položaju za obiteljskim stolom sa zglobovima u visini stola. Dakle,  Stokke TRIPP TRAPP nije samo stolica, ona je čitava filozofija i prijateljstvo koje će vječno trajati.

Drveni okrugli sat

Ovaj drveni sat izrađen je od kvalitetnog kaučuka, a sadrži 12 različitih geometrijskih tijela u 12 različitih boja. Uz učenje gledanja na sat, dijete uz njega uči oblike i boje.Sigurnost i kvaliteta uvijek su prioriteti branda drvenih igračaka – Viga. Sve igračke izrađene su od kvalitetnog drveta i pod strogim nadzorom tijekom proizvodnje. Boje koje se koriste su netoksične, a  igračke su kompatibilne s EU standardom EN71.

Većina Viga igračaka izrađena je od kaučuka koji je najekološkije drvo. U izradi se također koriste žive boje koje će zainteresirati i privući djecu, a njihove igračke sjajne su za razvoj motoričkih sposobnosti..

Kada smo kod igračaka branda Viga, svakako treba spomenuti i drvenu farmersku kućicu s aktivnostima, uz koju osim učenja gledanja na sat, dijete uči oblike i boje.

Niveta dječja ljuljačka – natur

Ova ljuljačka od pravog drveta, obojana eko bojom pogodna je za ljuljanje djece u dobi od 3 do 6 godina starosti, maksimalne težine cca 25 kg. Neće li biti savršen detalj u vašem vrtu ili dvorištu? Sigurno će svi klinci iz ulice poželjeti uskočiti u nju!

Goki drvene igračke

No, definitivno najbolji izbor drvenih igračaka nudi brend Goki, a teško je uopće nabrojati silne drvene igračke ovog brenda koje su odlične ne samo za igru kao takvu, već i za razvijanje bebinih motoričkih sposobnosti. Pa krenimo redom.

Goki drvena vozila

Za bebe iznad jedne godine, tu su Goki drvena vozila izrađena od 100% drva, dok su razlike u boji istog postignute ekološkom termičkom obradom. Dolaze i ružičastoj  te baby plavoj boji.

Goki puzzle

Goki nudi nekoliko različitih modela puzzli, a svojim bojama svakako oduševljava model Farm.

Goki puzzle-memo igra lokomotiva

Pronađite odgovarajuće dijelove i dovršite vlak.

Goki doza za zubiće

Ove  drvene kutije s vijčanim navojem za sigurno zatvaranje, dimenzija 4 x 4 x 3.9 cm,  idealne su za mliječne zube, nakit i druga blaga.

Goki Vitez

Vitez Lancelot brani svoj dvorac na tlu mačem i štitom ili sjedi na konju.

Goki memo igra

 Nađi kroz testiranje dva jednako teška komada. Ova igra potiče osjetljivu percepciju, a sastoji se od 12 dijelova.

Goki xylophon

Tipke u boji pomažu u učenju prvih tonova.

Goki toranj – Slagalica

Možete li složiti elemente tornja na pravi način? Ovaj toranj idealan je za učenje prepoznavanja i dodjeljivanja oblika. Stup se sastoji o 9 dijelova, a savršen je za dob od dvije godine.

Goki zvono s 13 zvončića

Savršena oprema za stvaranje glazbe. Poboljšava osjećaj ritma i koncentracije.

Goki motor. spirala

Okvir kuglice pomaže u razvijanju motoričkih sposobnosti.

Goki igra zupčanici

Skupljanje šarenih drvenih kotača na stolu je samo pola zabave. Tek kada se veliki plavi kotač pomiče, postane jasno je li plan funkcionirao – jesu li svi kotači okrenuti? I što je najvažnije, u kojem se smjeru rotiraju? Ilustracije su pažljivo odabrane tako da pokretni kotačići stvaraju “kompletnu umjetničku građu”. Učenje treba uvijek biti kreativno i zaigrano.

Goki sortiraj boje-oblik

Razvrstavanje oblika je izuzetno  korisno jer dijete tako uči i boje i oblike, dok se sortiranjem elemenata razvijaju senzibilnost i ručne vještine.

Goki igračkice za guranje ili povlačenje

Koji model ove hit igračke kada smo mi bili djeca  vam se najviše sviđa? ‘Goki frog pull along’- slatka žabica za povlačenje ili neki od modela na guranje, koji potiču ushićenje kada dižu i spuštaju krila, poput patkice ‘Goki tweedy push along’  ili bubamarice zvane ‘Goki push along animal ladybird’?

Goki puzzle – instrumenti

Podizanjem puzzle reproducira se zvuk glazbenog instrumenta koji je oslikan na puzzli. Mališani će na zabavan način učiti razlikovati zvukove glazbenih instrumenata. Namijenjena djeci iznad jedne godine.

Goki animal domino game

Na svakom dominu su 2 motiva. Samo domini s istom slikom mogu se spojiti zajedno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.