Ida Prester: ‘Nemoguće je u 24 sata biti i dobra mama i supruga i ići u teretanu i imati sređene nokte i čitati knjige i kuhati super ručkove’

0
2999
ida prester header

Voditeljicu i pjevačicu Idu Prester ne moramo posebno predstavljati,  s obzirom na već godinama aktivnu  i uspješnu karijeru. No, Ida je zadnjih nekoliko godina i supruga, ali i majka, a s obzirom na količinu putovanja između Zagreba i Beograda, ali i ostalih zemalja Balkana, slobodno ju možemo nazvati i superženom. Naime, nakon što se udala za beogradskog poduzetnika Ivana Peševskog, s kojim je u braku od rujna 2013. godine, i s kojim je dobila dvojicu sinova,  šestogodišnjeg  Roka i troipolgodišnjeg Rija, primorana je konstantno putovati. Stoga smo ju morali upitati kako podnosi ovakav tempo, ali i neka druga pitanja.

Iako joj je ovo bio četvrti intervju taj dan i premda je već bilo jedan ujutro kad nam je slala odgovore, Ida je svejedno izdvojila vrijeme za nas pa smo joj strašno zahvalni na tome. No, strašno smo joj zahvalni i na rečenici koja je zapravo sukus svega što muči baš svaku mamu, a ona kaže: ‘Nemoguće je u jednom životu u 24 sata biti i dobra mama i supruga i poduzetnica i ići u teretanu i imati sređene nokte i čitati knjige i kuhati super ručkove.. nema toliko sati na raspolaganju’.

ida prester intervju 1

Već par godina živiš na relaciji Zagreb – Beograd? Kako bi opisala to iskustvo, koje su njegove prednosti, mane, težine…? Ovo je uostalom sigurno strašno iscrpljujuć stil života?

Paaa nije lako. Pogotovo jer sam klincima koje ili vučem sa sobom, ili ih ostavljam, pa onda isti dan dođem/odem nazad da nisu previše bez mame. Kičma mi se polomila na sto mjesta 🙂 ali što ću, tako mi je grah pao.

Koliko  uopće spavaš u prosjeku i kako se nosiš s umorom?

Oko 6 sati. Daleko premalo za moje potrebe, još sam i izraziti niskotlakaš, non- stop umorna. Zato u životu sve radim s puno strasti i energije, nosi me taj adrenalin pa preživljavam.

ida prester intervju 2

Kako se tvoja djeca i suprug nose s tvojim izbivanjem zbog brojnih poslovnih obaveza?

Suprug sve razumije, zna koga je oženio 🙂 stvarno uvijek ulijeće i podržava, nikad oko toga nemamo problem. Na Balkanu takav tip muževe podrške nije baš čest slučaj, znam to cijeniti. A djeci se iskupim tako što spavam s njima par noći za redom, jako to volimo, a moj guilt trip dođe u balans.

Kako izgleda jedan tvoj tipičan dan kad si u strci, a kako kada odmaraš?

Kad sam u strci panično zovem taksi, bacam sve stvari oko sebe i zaboravljam jesti do navečer. Kad se odmaram? Nikad! :)) izvana izgleda da ležim na kauču s telefonom, al uvijek nešto petljam, odgovaram followerima, pišem intervjue, smišljam pjesme.. jedino s djecom kad se igram pustim mozak na pasu.

ida prester intervju 3

Osjećaš li se uspješno i imaš li osjećaj da dobro usklađuješ majčinstvo, bivanje suprugom i karijeru?

Mi žene nikad nismo zadovoljne. Nemoguće je u jednom životu u 24 sata biti i dobra mama i supruga i poduzetnica i ići u teretanu i imati sređene nokte i čitati knjige i kuhati super ručkove.. nema toliko sati na raspolaganju. Sve radimo kompromise, treba naći svoj vlastiti balans. Ja ga još tražim.

Misliš li da se u našem društvu dovoljno priča o borbama koje prolaze majke i što je po tebi najteže kod bivanja majkom?

Meni je najteža grižnja savjesti. Kad me nema, kad imam puno posla, kad ne odgovorim na poziv za igrom. Ali ne možeš uvijek sve.

ida prester intervju 4

 Što je najljepše kod bivanja majkom?

Predivan osjećaj pripadanja. Neusporedivo s bilo kojom drugom vrstom ljubavi.

Kako si podnosila svoje trudnoće i imaš li neki savjet za sve buduće mame?

Trudnoće su mi bile najlakši dio, al ono što slijedi je stvarno izazov. Drage buduće mame – samo hrabro i opušteno. Puno strpljenja i ljubavi i sve će sjesti na svoje mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.