3 ljetna recepta za domaće kašice u prvoj godini života

0
2980

Krenuli ste s dohranom svoje bebe i razmišljate o mogućim receptima za kašice? Odlično, jer  ljeto je pravo doba za homemade kašice – osim što su tržnice i dućani prepuni voća i povrća, vrijeme je godišnjih odmora pa ćete imati dovoljno vremena da se posvetite igranju s kuhalom, odnosno mikserom.

Donosimo vam  tri recepta sa sezonskim namirnicama za Babymoov Nutribaby kuhalo, koje je ujedno i mikser, a sigurni smo da ćete ih i sami poželjeti kušati.  Ubacite one divne šparoge, jagode i kruške  koje vas zovu svojim bojama svaki put kada prođete tržnicom u ovaj praktični kućanski aparat i postanite prava profesionalka u spravljanju dječjih kašica.

Recept za 6 do 9 mjeseci – kašica od kruške, jabuke i banana s narančinim sokom

Sastojci:

1 kruška

2 jabuke

1 banana

1 žličica narančinog soka

1 žličica cimeta

Priprema:

Ogulite krušku, jabuke i bananu te uklonite sjemenke. Zatim ih izrežite na male komadiće. Stavite komadiće kruške u prvu košaru na paru i započnite 20-minutni ciklus. Nakon sedam minuta stavite komadiće jabuke u drugu košaru.  Kada ostane 5 minuta do kraja ciklusa kuhanja, jabukama dodajte bananu. Kada je sve voće dobro kuhano, pomiješajte ga sa sokom iz procesa kuhanja, cimetom i narančinim sokom. Poslužite i uživajte!

Recept za 9 do 12 mjeseci – kašica od jagoda i verbene

Sastojci:

150 grama jagoda

1 žličica sušenih listova verbene

1 žličica šećera u prahu

4 žličice vode

Priprema:

Operite i izrežite jagode na polovice ili na četvrtine ovisno o njihovoj veličini. Stavite listove verbene u pojačivač okusa u parnim odjeljcima. Kuhajte 10 minuta. Dodajte jagode kada je preostalo još 5 minuta do kraja. Dodajte šećer i vodu te stavite u miješalicu. Poslužite toplu juhu od jagoda u zdjelu.

Recept za 12 do 18 mjeseci – kašica od šparoga s jogurtom

Sastojci:

150 grama šparoga

1 krumpir

par  listova bosiljka

pola kremastog jogurta

Priprema:

Ogulite šparoge i izrežite na duljinu od nekoliko centimetara. Ogulite i isjeckajte krumpir u komadiće. Započnite 20-minutni ciklus kuhanja s krumpirom. Nakon 10 minuta dodajte šparoge. Nemojte  ih prekuhati kako bi sačuvali njihov vrlo osjetljiv miris. Pomoću vilice možete lako ukloniti vlaknasti dio stabljike. Stavite šparoge, krumpir, bosiljak i jogurt u miješalicu. Miješajte i eventualno dodajte žlicu vode po potrebi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.