Mama Josipa: ‘Uspješna majka je ona koja pruža neizmjernu ljubav, razumijevanje i pažnju’

1
2129
mama_josipa_naslovna

Josipa Bevanda Zovko jedna je od onih mama s čijeg profila je teško skinuti oči. Njezin besprijekoran make up, prekasne modne kombinacije i šarmantna osobnost tjeraju vas da neumorno ‘skrolate’ kroz njezin profil, no istim jednako tako dominiraju i njezine curice, za koje se na prvi pogled vidi da su smisao za estetiku svakako naslijedile od svoje mame. Što za Josipu znači biti uspješna majka i supruga, u čemu leži tajna uspješnog braka, ali i čemu duguje svoj spektakularan izgled, otkrila nam je ova influencerica.

Može za početak malo o tebi ….

Zovem se Josipa,majka sam dvije curice Lori i Nee.Imam 31 godinu, magistrica sam fizioterapije.

Što je za tebe uspješna majka, a što uspješna supruga? U čemu leži tajna kvalitetnog braka i majčinstva?

Smatram da je uspješna majka ona koja pruža neizmjernu ljubav, razumijevanje, pažnju i stvara dobar odnos s djetetom tijekom odrastanja.

Uspješna supruga je ona koja nađe ravnotežu između posla i obiteljskog života.

Tajna kvalitetetnog braka i majčinstva? S mužem uvijek nađem neki kompromis, da smo oslonac jedno drugome i što se ljudi više poštuju više će biti i sretniji i voljeniji . U svemu treba dodati puno ljubavi.

Kako usklađuješ poslovne obaveze i one majčinske i kako se nosiš s nespavanjem/umorom?

Trenutno sam na porodiljnom pa sam većinu vremena posvećena djeci.

Što se tiče nespavanja i umora, ne mogu se baš žaliti jer su mi curice dosta mirne pa nekad kažem kako bih mogla imati petero djece da su kao one 🙂

Mislim da se sve može stići samo se treba dobro organizirati. Naravno svaka majka ima teških trenutaka, ali mi smo žene-majke borci, zato možemo sve.

U čemu leži tajna tvog spektakularnog izgleda  i imaš li neke savjete za mame koje bi voljele biti dotjerane, a uvijek su u žurbi?

Tajna mog izgleda? Što se tiče mog fizičkog izgleda  tu je ulogu dosta odigrala genetika. Obiteljski smo sportski tipovi pa sam kao mala trenirala  razne sportove. Ali godine čine svoje 🙂 Ne koristim ništa posebno za lice osim hidratantnih krema koje stavim kad se sjetim. Volim se dotjerati i za to uvijek nađem vremena, kad nešto želim onda se dobro organiziram da mogu spremiti i sebe i djecu na vrijeme. Za mene prijateljice kažu da ne mogu vjerovati kako se brzo našminkam i spremim, to je vjerojatno zato što mi se uvijek žurilo gdje god pođem pa sam s vremenom to naučila brzo raditi.

 Imaš li neke mame koje su ti uzor?

Uzor mi je moja majka Marija, koja nas je rodila i odgojila petero. Dala nam je kroz odrastanje puno ljubavi što nas je izgradilo u osobe kakve jesmo. Sve što u životu želim biti svojoj djeci je sve ono što je  ona nama. Ona je najdivnija osoba koju znam. Jedna je majka ♥:).

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.