Ove stvari za novorođenče je bolje kupiti, nego posuditi

0
4200

Kupovna moć roditelja se naravno razlikuje, no ipak treba voditi računa o sigurnosti i higijeni svoje bebe pa je neke stvari najbolje kupiti, pogotovo one koje će vam trajati dugo. Tako su recimo proizvodi poput novog madraca za krevetić, posteljine i kadice ipak neophodni kada govorimo o higijeni, dok je podloga za presvlačenje i stvar sigurnosti. Još kad uzmemo u obzir sve one divne uzorke u kojima dolaze baby proizvodi, a kojima je tako teško odoljeti, ne čudi nas se da mame požele baš sve novo za svoju bebu. Stoga, ovo su proizvodi koje je definitivno bolje kupiti, nego posuditi.

Madrac

Bilo da govorimo o madracu kao podlozi za igru ili onom koji se stavlja u krevetić, bitno je da madrac bude nov. Ipak se radi o proizvodu koji je redovito “na udaru” bebinog pljuckanja, bljuckanja i mokraće. Što se tiče tipa madraca, bolje je da je madrac čvršći, pogotovo kada govorimo o novorođenčadi, a istoj se inače ne preporučuje postavljanje jastuka. Naravno, ne morate izabrati najtvrđi madrac ikad. Naime, na izbor imate razne vrste tvrdoće pa tako možete odabrati onaj od jednozonske kvalitetne meke Skycell pjene čija je jezgra srednje tvrdoće i dobre elastičnosti te je vrlo prozračna, a i dobra je potpora za kralježnicu djeteta.Tu su i ortopedski madraci te madraci od klasične poliuretanske pjene koju u svakodnevnom govoru jednostavno zovemo “spužva”, a njene karakteristike su pouzdanost, dugotrajnost i ugodnost spavanja. Odlična stvar kod većine madraca je što imaju antialergijsku presvlaku, dok su presvlake obično jako praktične i lako se peru.  Pritom nemojte zaboraviti niti na nepropusnu podlogu za madrac koja će vam itekako dobro doći.

magic baby soba za curicu

Posteljina

Najbolja posteljina je naravno ona pamučna, a optimalno je da imate dva do tri kompleta. Jedan ćete koristiti, drugi će vam sigurno vječito biti u pranju, a treći je uvijek dobro imati za svaki slučaj. Komplet se obično sastoji od navlake za poplun, navlake za umetke koji idu oko ogradice krevetića i jastučnice. Pritom je zgodno to što neke posteljine imaju “dva lica” pa jednostavnim okretanjem na drugu stranu u tren možete promijeniti izgled kolijevke. No, kako vam treba i koja plahtica možda je bolje posegnuti za većim kompletima koji nude više proizvoda u paketu kao što je oprema za kolijevku domaće proizvodnje Venera. Ovaj set od sedam dijelova sadrži:  zaštitnu ogradicu za krevetić, poplun, jastučnicu, jastučić, plahtu, madrac i navlaku za madrac.

Baby nest i jastuk za nošenje

Stvari poput baby nesta i jastuka za nošenje, kao i plahtice, dekice, popluni i općenito posteljina prianjanju direktno uz kožu bebe pa je i u tom slučaju bolje da budu novi. Uostalom baby nestovi i jastuci za nošenje dolaze u toliko uzoraka i boja da ćete ih poželjeti imati nekoliko. Osim toga baby nest je odličan izbor jer se može koristiti na razne načine – možete ga staviti u kolijevku, u svoj krevet kada beba spava s vama, ali i u kolica. Njegovi mekani uglovi i mekoća pružaju udoban i siguran san, dok jastuk za nošenje osim udobnosti također ima nekoliko funkcija – možete ga koristiti za izlazak bebe iz rodilišta, prilikom nošenja u domu ili za održavanje topline tijekom šetnje u hladnijim danima. No, fantastičan je i za putovanja, pogotovo ako govorimo o jastuku za nošenje Laura koji dolazi ih hrvatske proizvodnje. I njega možete postaviti u dječja kolica, a oduševit će vas I koliko je udoban, čvrst i praktičan.

Podloga ga presvlačenje

Bilo bi idealno kupiti novu komodu za presvlačenje jer ako ćete nešto raditi često onda je to presvlačenje bebe, a tu je opet bitan već spomenuti faktor higijene. Ipak, bit će sasvim dovoljno i ako odaberete novu prostirku ili podlogu za previjanje. Premda prostirku možete staviti na krevet, ipak će vam biti lakše ako ćete se manje saginjati pa se bolje služiti povišenim prostorima. U tom je slučaju podloga za previjanje najbolji izbor jer nju  možete staviti na komodu, dok se neke podloge  mogu poprečno staviti na krevetić. Obično sadrže drvenu ploču, presvučene su mekanom spužvom i zaštitnim povišenjem pa time predstavljaju i najsigurniji izbor za bebu.

Kadica

S obzirom na to da ćete kadicu također koristiti dugo možda je bolje kupiti onu veću jer ako kupite malu kadicu, već za par mjeseci trebat ćete nešto veću. Što se tiče modela kadica izbora je pregršt: kadice s dodacima koje se mogu staviti u veće kadice, kadice s anatomskim dnom, kadice s grijačima, popularne sklopive Stokkeove kadice, kadice koje se mogu napuhati pa se možete koristiti kako u kući, tako i vani…Teško je reći koju odabrati jer svaku krasi neka njena posebna karakteristika, ali i boja pa tu izbor stvarno prepuštamo vama.

Autosjedalica

Možda si mislite: “Ali autosjedalica ne prianja direktno uz kožu bebe, zašto onda ne bih kupio/kupila onu rabljenu?”. Da, autosjedalica možda ne prianja direktno uz kožu, ali je opet potrebno da ergonomski prati bebino tijelo.  Pritom najviše mislimo na onaj mekani, spužvasti dio sjedalice za kojeg je, baš kao i slučaju madraca, iznimno potrebno da se prilagodi bebinom tijelu. Uostalom, riječ je i o sigurnosti. S obzirom na to da autosjedalice imaju rok trajanja, činjenica je da nakon što taj rok istekne više nemaju iste sigurnosne standarde.  Ipak se radi o proizvodu koji ćete koristiti u prijevozu, a u prijevozu opreza nikad dosta. Trenutno je i period putovanja, što znači da ćete ići na duže relacije pa su udobnost i sigurnost vaše bebe nužni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.