3 top branda dječjih autosjedalica prema posljednjem ADAC testiranju

0
3255

3 top branda dječjih autosjedalica iz Magic Baby ponude dobilo pozitivnu ADAC ocjenu, provjerite o kojim proizvođačima i modelima se radi…

 „Iako ni jedna od 24 autosjedalice na tradicionalnom testu nije zavrijedila maksimalnu ocjenu, više od polovice je uspješno položilo gotovo sve ispite. Međutim, pomalo brine što je čak šest proizvoda dobilo oznaku loš i to uglavnom zbog štetnih sastojaka u presvlakama“, objavio je HAK.

Što je ADAC?

ADAC ima više od 19 milijuna članova i najveća je automobilska organizacija u Europi. ADAC testira najnovije dječje autosjedalice na tržištu 2 puta godišnje. Rezultati se objavljuju na kraju svibnja i na kraju listopada.

Donosimo rezultate tradicionalnog drugog godišnjeg testiranja dječjih auto sjedalica. U jesen 2018 testirano je 18 dječjih autosjedalica 10 različitih brandova. Na zahtjevnim testovima testirane su autosjedalice različitih grupa. Što znači da su pogodne za bebe od rođenja pa sve do grupe za djecu 12 godina starosti koja teže maksimalno 36 kilograma. Analizirali su se:

  • sigurnost,
  • jednostavnost/praktičnost,
  • ergonomija i
  • sadržaj štetnih sastojaka

ADAC rezultati testiranja autosjedalica 10/2018

Na posljednjem ADAC testiranju 10/2018, čak 11 autosjedalica zaslužilo je ocjenu dobar, a šest ih je loše ocjenjeno (Foppapedretti Uniko i-Size, Graco Turn2Reach, Jané Koos i-Size, Jané Koos i-Size + iPlatform, Nachfolger Hy5 TT i Osann Fox) zbog naftalina koji se smatra potencijalno kancerogenim za ljudsku vrstu. Loše ocjenjene autosjedalice nećete pronaći u Magic Baby ponudi.


Rezultati testiranja autosjedalica (Screenshot: HAK)

Britax/Römer autosjedalice po prosjeku testiranja na samom vrhu

Britax/Römer Baby-Safe 2 i-Size
Britax/Römer Swingfix M i-Size

Od autosjedalica koje su zaslužile ocjenu dobar, po prosjeku su se na vrhu izdvojila tri proizvoda branda Britax Römer, Joie i-Level i Cybex Solution S-Fix.


Britax/Römer Dualfix M i-Size

Iza njih slijedi još jedan Britax Römer (Dualfix M i-Size), pa bi se moglo reći da je Britax/Römer proizvoođač po prosjeku pobjednik testiranja. Tri Britax Römerova modela (Baby-Safe 2 i-Size + i-Size Base, Baby-Safe 2 i-Size + i-Size Flex Base i Swingfix M i-Size) ujedno su ocjenjeni i daleko najboljom ocjenom na testu sigurnosti.

Britax-Roemer SWINGFIX M i-SIZE

Test winner in the category “i-Size seats up to 105cm”

‘Good’ with a score of 1.7

Britax-Roemer BABY-SAFE² i-SIZE + i-SIZE FLEX BASE – Test winner (‘good’ with a score of 1.7)

Test winner in the category “i-Size seats up to 105cm”

‘Good’ with a score of 1.7

Britax-Roemer BABY-SAFE² i-SIZE + i-SIZE BASE – Test winner (‘good’ with a score of 1.7)

Test winner in the category “i-Size seats up to 105cm”

‘Good’ with a score of 1.7

DUALFIX M i-SIZE

‘Good’ with a score of 2.1

Joie i-Level autosjedalica najbolja u apsolutno svim potkategorijama

Joie i-Level

U kategoriji jednostavnosti korištenja, imamo apsolutnog pobjednika. Autosjedalica Joie i-Level uspjela je zabilježiti najbolje rezultate u apsolutno svim potkategorijama (rizik od pogrešne upotrebe, namještanje pojasa, montaža sjedalice, prilagodba sjedalice, razumljivost uputstava i upozorenja te čišćenje i završna obrada), zbog čega joj na području praktičnosti nema ravne. Odabirom ove autosjedalice ne možete pogriješiti. U Magic Baby ponudi trenutno dolazi u 2 boje i uz 30% popusta.

Maxi-Cosi Cabriofix autosjedalica dobila 4 zvjezdice

2018 godina je bila posebna za CabrioFix autosjedalicu koja je pogodna za djecu od rođenja do otprilike 12 mjeseci starosti. Ne samo da je proizvedeno 4 millijuna Cabriofixa, već je dobila ocjenu DOBAR na posljednjem ADAC testiranju 2018! CabrioFix autosjedalica je lagana i može se jednostavno prebaciti iz automobila na dječja kolica brandova Maxi-Cosi, Bébé Confort ili Quinny.

Savjeti za kupnju autosjedalica

Ne zaboravite, prije kupovine autosjedalice provjeriti mogućnosti instalacije u svoj automobil, odabrati sjedalicu prikladnu dobi, odnosno visini djeteta. Prilikom kupnje autosjedalice, dobro se upoznajte s njezinim mogućnostima kroz tehnička uputstva i upozorenja, jer pogrešna montaža može dovesti do iznimno opasnih situacija, a u najbližoj Magic Baby trgovini rado ćemo vam pokazati pravilnu montažu na demo sjedalu i demonstrirati kako ispravno vezati dijete. Savjete za najbolji odabir možete čitati i na našem blogu:

Također, u kategoriji ADAC autosjedalice možete pronaći sve modele autosjedalica koji su dosad pozitivno ocjenjeni:

https://www.magicbaby.hr/oprema-za-bebe/autosjedalice/adac-autosjedalice.html

Siguran i sretan put želi vam vaš Magic Baby tim!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.