Petra Kurtela: ‘U trudnoći gotovo ništa nije bilo lijepo, ali to je stvarno individualno’

0
4044
petra kurtela intervju

Mamu i glumicu Petru Kurtelu ne treba posebno predstavljati, tim više što je uzor brojnim mamama koje ju često na društvenim mrežama pitaju za savjete, no ipak nas je zanimalo kako izgleda jedan njezin tipičan dan, kako je doživjela svoju trudnoću, što ju posebno oduševljava kod majčinstva i planira li uskoro postati ‘wifey’. Evo što nam je odgovorila.

Je li te vijest o trudnoći iznenadila ili si to planirala i kako si se snašla u ovom razdoblju?

Vijest nas je iznenadila, ali smo se vrlo brzo prilagodili i snašli. Zapravo se trudnoća dogodila u najboljem trenutku.

Što ti je najljepše i što najteže kod trudnoće,a  što kod bivanja majkom?

U trudnoći gotovo ništa nije bilo lijepo, ali to je stvarno individualno. U majčinstvu je najljepše gledati dijete kako raste, promatrati ga, učiti od njega, primati i davati pažnju, poljupce, zagrljaje..

Kako izgleda jedan tvoj tipičan dan kao mame, partnerice i glumice?

Kod slobodnih umjetnika kao i kod roditelja, tipičan dan ne postoji. Najčešće je to kombinacija trčanja na probe ili predstave i pokušaji pregovora s dvogodišnjim sinom oko baš svake i najmanje aktivnosti poput pranja zubi ili obuvanja papuča.

Planiraš li postati i ‘wifey’ ili ste ti i tvoj dugogodišnji dečko/partner i ujedno tata malenog Relje, Igor Banović ipak više za modernu zajednicu?

Ja sam za zajednicu podignutu na zdravim temeljima. Ne zanima me je li “moderna” ili “tradicionalna”. To je potpuno nebitno.

Kako se nosiš s umorom i imaš neki savjet za vječno umorne mame?

Nemam savjet nego se samo nadam da će i ta faza proći.

Bez kojeg baby proizvoda ne možeš zamisliti život?

Već više od godinu dana ne koristimo proizvode koje sadrže kemikalije, pogotovo ne na djetetu. Dakle bez paste za zube, ulja za tijelo i sapuna na bazi eteričnih ulja. Bez tih chemical free proizvoda više ne želim živjeti.

Što te baš uvijek pitaju u svezi majčinstva, a što te nikad ne pitaju, a voljela bi da te netko pita?

Ljudi me često pitaju kako je Relji u jaslicama, i baš mi je drago da me to pitaju jer dobre jaslice i vrtić od srca preporučam svim roditeljima. Relja ide u gradski vrtić i prezadovoljni smo.

Pitaju li te mnoge mame na Instagramu za savjete?

Da! I to mi je posebno drago. Najčešće oko toga kako se Relja slaže s našim psom i mačkom ili pak oko života bez kemikalija i kako smo na taj način riješili problem Reljinih alergija.

Savjet svim novim mamama za kraj?

Budite prisutne i slušajte sebe!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.