Mama Ana-Paula: ‘Kada sam vidjela da u ponudi imate ova kolica nije bilo dileme, idemo u Magic Baby po njih’

0
2603
Mama Ana-Paula naslovna intervju

Mamu Anu-Paulu Slugan spazili smo kada nas je označila na magičnoj Instagram fotografiji na kojoj pozira s našim srebrnim Mima kolicima, dok je u pozadini more. Rijetko tko može ostati imun na ovakav prizor pa nas je zanimala priča vezana uz spomenuta kolica, da bi se na kraju ispostavilo da je Ana-Paula bila oduševljena Mima kolicima do te mjere da je pogled na njih bacila i prije nego što je postala mamica.Mima kolica su nekako bila ljubav na prvi pogled još i prije nego sam ostala trudna’, otkrila nam je. No, s ovom fantastičnom sugovornicom dotaknuli smo se i ostalih majčinskih tema, a posebno nam je bilo simpatično kada je rekla: ‘Mislim da ono najteže u majčinstvu tek dolazi, a to je kako napraviti ono najbolje za mene i dijete kako bih ga izvela na pravi put, svakodnevno se pitajući radim li ja nešto krivo?’ jer je ovo pitanje koje si svaka od nas gotovo svakodnevno postavlja, iako od sebe daje i više od 100%.

Može prvo par riječi o sebi…

Zovem se Ana-Paula Slugan, imam 25 g. i dolazim iz malog mjesta Unešić, ali trenutno živim u Solinu. Završila sam srednju Ekonomsku školu u Šibeniku, te specijalistički diplomski stručni studij Računovodstvo i financije u Splitu. Radim u struci kao računovođa u jednoj firmi. Prije 2 godine sam se udala za dugogodišnjeg dečka Krešimira (9 godina zajedno) i već 10 mjeseci smo ponosni roditelji malenog Jakova.

Kako bi opisala iskustvo majčinstva? Na koji način te promijenilo, čemu te naučilo, što te fascinira kod istog, što ti je najteže?

Uvijek sam obožavala djecu i sanjala o danu kada ću i sama postati mama, ali tek kada dobiješ svoje dijete shvatiš kolika je to ljubav, radost, neizmjerna sreća, ali i velika briga. Koliko god se ja trudila da moj život ostane isti i uvelike se ne promijeni, fascinantno je to da je sad sve podređeno jednom malom biću prema kojem sada moram prilagoditi svoje životne navike, i u istom trenutku stvarno uživaš u tome. Majčinstvo te nauči ponajviše odgovornosti koju do sada i možda nisam imala u tolikoj mjeri, te da više cijeniš ono što imaš, a najviše obitelj jer je to ono zbog čega živimo i postojimo. Tip sam osobe kojoj majčinstvo ne predstavlja nikakav problem i sve radim “s guštom”, iako kao i kod svakoga postoje dani kada se nađem u situaciji da imam puno obaveza, a Jakov baš taj dan odluči biti neposlušan, a ja nemam nikoga u blizini (muža, obitelj) da malo preuzmu brigu oko njega pa mi se čini da je sve nemoguće. Ipak mislim da ono najteže u majčinstvu tek dolazi, a to je kako napraviti ono najbolje za mene i dijete kako bih ga izvela na pravi put, svakodnevno se pitajući radim li ja nešto krivo?

Koliko je Instagram od pomoći u majčinstvu i misliš li da je majčinstvo tema koja je općenito dovoljno pokrivena na društvenim mrežama?

I sama sam korisnica Instagrama, vrlo često provodim vrijeme koristeći ga. Volim modu pa sam prije najčešće pratila profile vezane za to, ali sada kada sam postala mama najviše pogledam profile drugih mama jer mogu naći puno zanimljivih stvari koje i one same koriste za svoju djecu, posavjetovati se s njima i slično. Također i veliki broj trgovačkih lanaca danas ima otvoren svoj profil, što je u današnje vrijeme (posebice korone) jako bitno, jer mogu saznati sve što me zanima a da ni ne odem fizički u trgovinu. Stoga mislim da su sve društvene mreže općenito danas od velike pomoći u majčinstvu jer je danas teško da ćete tražiti neki pojam vezan za majčinstvo, a da nećete dobiti bar neki odgovor na isti. Često potražim odgovore na neka pitanja na društvenim mrežama iako se ne držim čvrsto svega što tamo piše jer u nekim situacijama sama moram donijeti odluku za sebe, pa mi je draže držati se onoga “tako je i moja mama”. 😊

 Vlasnica si naših Mima kolica. Kako to da si se odlučila baš za njih i što te posebno fascinira kod istih?

Nisu samo kolica ono za što smo se odlučili iz Magic Baby trgovine, već je tu i dječji krevetić i sva oprema za njega (posteljina, madrac i sl.) kao i još neki proizvodi jer smo zadovoljni kvalitetom i pristupom koji nam pružate. Ali Mima kolica su nekako bila ljubav na prvi pogled još i prije nego sam ostala trudna. Ugledala sam ih na internetu preko jedne inozemne stranice i bila su baš ono što sam htjela kod kolica, a to je nekakav drugačiji model nego što je u većine drugih, kao i sam materijal koji me oduševio, a tek kad sam vidjela da imaju u boji koju obožavam, srebrenoj, to je bilo to. Nisam baš veliki ljubitelj kupnje preko interneta jer volim uživo vidjeti što kupujem, pogotovo ako su to neke skupocjene stvari, stoga kada sam vidjela da ih imate u svojoj ponudi dileme nije bilo, idemo u Magic Baby po njih!

Neki savjet za mame za kraj…

Za kraj bih kratko poručila mamama da vole svoju djecu i da uživaju u svakom trenutku provedenom s njima jer vrijeme prebrzo leti, a ne želimo da za nečim u budućnosti žalimo. A budućim mamama želim kazati da se ne boje onoga što dolazi jer nitko nije najpametniji i nitko ne zna sve o majčinstvu već svaki dan učimo, kako mi o djeci, tako i oni o nama. Jer nema ljepšeg nego kada te netko nazove “mama”…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.