Jesenske radosti za cijelu obitelj!

0
548

Opadanje lišća i dolazak jeseni pravo je vrijeme za poticanje kreativnosti kod djece! Nema ništa ljepše od hladnog, svježeg zraka i toplih boja jeseni! Savršeno je vrijeme za izlazak i uživanje u zabavnim jesenskim aktivnostima prije nego što nastupi dobro poznata, stara zima. Dolazak hladnijeg vremena ne znači nužno da se sve igre i dječje aktivnosti moraju preseliti u zatvoreni prostor. Donosimo par ideja kako iskoristiti vrijeme te uveseliti cijelu obitelj.

Razigrajte se s lišćem 🍂🍁

Dva su razloga zašto djeca vole opadanje lišća u ovo doba godine: prvi je skakanje po hrpama šuškavog lišća, a drugi je skupljanje lišća za umjetnost i rukotvorine! Organizirajte lov na najljepše listove te potom zajedno crtajte i slikajte po njima! Obojite ih temperama te napravite zajedničku sliku kojom ćete ukrasiti dječju sobu ili vaš jesenski kutak.

Organizirajte jesenske plodove 🍂🌰

Jesen donosi razne zanimljive jesenske plodove poput žirova, kestena i češera! Na hrpu odložite sve jesenske plodove zajedno, potom neka ih dijete organizira u skupine. Prebrojite plodove po skupinama! Sitne plodove, poput žirova, možete slagati u oblik slova ili motiva. Na listu papira iscrtajte slovo koje će mališanu pomoći da organizira motive po predlošku! Igrajte se i učite u isto vrijeme! 🥰

Izrezbarite bundevu 🎃

Ukrašavanje bundeva jedna je od najpopularnijih jesenskih aktivnosti. Izazovite stariju djecu idejama za rezbarenje bundeve i nadahnite ih da se uključe u jednu od ovih rukotvorina.

Ne zaboravite sačuvati unutrašnjost bundeve kako biste napravili nekoliko ukusnih recepata s bundevom i iznenadite se koliko pečene sjemenke bundeve mogu biti ukusne! Njam! 😊

Uživanje u prirodi tijekom svih godišnjih doba izuzetno je važno. Neka vas hladnije vrijeme ne spriječi u tome da određeni dio dana obavezno provedete na zraku s djecom. Ne samo da će mirnije i ljepše spavati, već će to utjecati i na njihovo pozitivno raspoloženje, ispunjenost kvalitetnim sadržajem u danu te će stvarati naviku i ljubav prema boravku u prirodi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.