Pričali smo s Nikolinom Minovskom – slavnom mamom i definitivno najsimpatičnijim imenom na hrvatskoj celebrity sceni!

0
1917
nikolina_minovska

Gotovo da nema dražeg bića među hrvatskim celebrity imenima od Nikoline Minovske, a čak i ako niste zagrižena ljubiteljica mode koja prati baš svaki hrvatski modni brend, modela, manekenku i tjedan mode, Nikolinu ste sigurno viđali po jumbo plakatima i reklamama. Oni koji opsesivnije prate hrvatsku modnu scenu znaju da je Nikolina odradila zavidan broj kampanja, dok i oni manje upoznati sigurno znaju za njezine titule najljepše i najseksi Hrvatice. No, titula koju nosi ponosnije od svih ostalih je zasigurno ona majke. Mi bismo joj definitivno dali i titulu najsimpatičnije Hrvatice jer je ovom razgovoru pristupila s lakoćom i otvorenošću kakva se rijetko viđa kod slavnih imena. ‘ ‘Hvala još jednom na zanimljivim pitanjima! Bilo mi je zadovoljstvo na njih odgovarati’, rekla nam je, zamislite, nakon što je odgovorila na naša pitanja. Jesmo li već spomenuli da nema dražeg bića među hrvatskim celebovima od Nikoline? No, vrijeme je da skratimo uvod jer bi o Nikolini u superlativima mogli nastaviti do sutra. Stoga ‘skrolajte’ dolje kako biste saznali čime se ova poduzetnica i mama bavi u posljednje vrijeme, kako ‘hendla’ bivanje majkom po drugi put i u čemu leži tajnog uspješnog braka, ali i još mnogo toga.

Čime se baviš  u zadnje vrijeme?

Uloga majke moj je najbolji, najljepši i najzabavniji posao. Trenutno sam najviše posvećena majčinstvu i svojim anđelima – tromjesečnom Noi i trogodišnjem Nikoli. Dajem puno pažnje i ljubavi u svaki aspekt majčinstva, a primam puno, puno više.

Svjesna sam da svaka faza života nosi svoje posebne trenutke. Nekad su to bila snimanja za kampanje, editorijale i naslovnice časopisa te uzbudljivi izlasci na modne piste, a danas sam sretna jer sam ostvarena na svim poljima – poslovno i privatno.

U lipnju prošle godine ostvarila sam svoj veliki san. Radi se o projektu i poslovnoj avanturi u koju sam se, zajedno s mužem, upustila s puno ljubavi, truda i predanosti radu. Pappar Bistro & Bar pomno je razrađen koncept vođen idejom da svaki gost, u svakom trenutku, uživa u boravku, od prve jutarnje kave, poslovnog sastanka, ručka do savršenih večernjih trenutaka dobre zabave. Vrlo atraktivno dizajniran interijer, kreativna kuhinja temeljena na domaćim namirnicama, kao i vrhunska pića, čine našu ponudu jedinstvenom te razrađenom po mjeri želja i potreba svakoga gosta. Kao što jedno zrno papra jelo čini atraktivnijim i ukusnijim, tako smo i mi vodili brigu o svakom detalju kako bi Pappar postao mjesto koje spaja užitke za sva osjetila. Simbol papra proteže se kroz našu vizualnu komunikaciju s tri zrna papra kao tri najvažnija iskustva koja pruža restoran, a to su hrana, piće i glazba. I to glazba uživo u kojoj možete uživati od srijede do subote. Stoga ovim putem pozivam vaše čitatelje da nas posjete u Centru Bundek jer naš je cilj nahraniti tijelo najfinijim jelima i srca najljepšim uspomenama, a uz to, osigurali smo i gratis parking u garaži. Zadovoljan i sretan gost naš je najveći uspjeh.

Što je za tebe uspješna majka, a što uspješna supruga? U čemu leži tajna kvalitetnog braka i majčinstva?

U našoj obitelji te uloge čvrsto su isprepletene i jako povezane. Danas se od žena i majki puno očekuje, a ja vjerujem da je uspješna svaka od nas koja pronađe svoju istinsku sreću i svrhu, koja je sretna u životnom trenutku u kojem se nalazi. Divno je biti uspješna, ali još je ljepše biti sretna i ispunjena.

Vjerujem da je za kvalitetan brak jako bitno da partneri rastu u istom smjeru i da imaju iste prioritete u životu. Suprug i ja jedan smo tim. Surađujemo i međusobno se podržavamo kako bismo što lakše uskladili obaveze oko obitelji i djece. Pratimo našu djecu, provodimo puno vremena s njima u opuštajućim aktivnostima, osluškujemo njihove potrebe, ali i naše, te se trudimo jedno drugome ugoditi. Ljubav iskazujemo svakodnevnim sitnicama. Potrebni su nam i nužni lijepi dani, ugodna atmosfera, otvorena i iskrena komunikacija, smijeh i zajednički sretni doživljaji, ali i rasprave. Ponekad je potrebno i “dohraniti” brak – izletom, putovanjem ili izlaskom. Obraćamo pažnju na sve ono dobro u braku i živimo na tome. Ne smijem izostaviti zahvalnost. Iako se podrazumijeva, pokazujemo jedno drugome da cijenimo što radimo. A ja ću mužu uvijek biti zahvalna na najljepšima darovima – našim dečkima.

Kako usklađuješ poslovne obaveze i one majčinske i kako se nosiš s nespavanjem?

Ima dana kada apsolutno sve stižem i na kraju dana najradije bih samu sebe potapšala po ramenu kad sretna, zadovoljna i ispunjena tonem u san. A ima i onih dana kad jednostavno ne stignem uskladiti sve poslovne obveze i one majčinske. I to je sve u redu. Prihvaćam to, naučila sam biti nježna prema sebi i dozvoliti si takve manje produktivne dane.

Moderna žena pred sobom ima veliki izazov – uskladiti majčinstvo i karijeru. Vjerujem da brojne majke imaju visoka očekivanja od samih sebe, kao i ja, i trude se biti najbolja verzija sebe u svim ulogama.

Druga trudnoća i ovaj period od tri mjeseca, koliko smo četveročlana obitelj, pružili su mi priliku da više uživam u svakom danu, da budem prisutna u sadašnjem trenutku i da budem sa svojom djecom. Odjeća i suđe ne pamte, dok djeca, s druge strane, pamte koliko smo bili tu za njih.

Shvatila sam da ću sve stići, ali znala sam i da vrijeme tako brzo prođe i da će bebica brzo narasti. Posao volim i uvijek ću pronaći vremena za sve odraditi, ali u ovom trenu najpotrebnija sam u ulozi koja je samo moja i meni najdraža – ulozi mame Nikoli i Noi.

A što se tiče nespavanja, ne znam bih li trebala ovo izgovoriti na glas, ali jedna sam od onih sretnica čija djeca spavaju po noći. Nikola spava u svojoj sobi koju smo ovo ljeto pretvorili u njegovo malo carstvo. Što se tiče Noina spavanja, muž i ja prakticiramo co-sleeping. Na taj način moja beba i ja najlakše i najpraktičnije dijelimo krevet. To mi je važno zato što dojim i dojenje noću puno mi je lakše izvedivo kad smo blizu, nego da smo razdvojeni. A očito i njemu paše da čuje zvukove koje proizvodim, zrak koji izdišem, moje okretanje u snu, jer u ovoj ranoj dobi ima potrebu za osjetilnim podražajima koje stvaram dok spavam te mu to daje osjećaj zaštićenosti i sigurnosti.

Koliko ti se druga trudnoća razlikovala od prve i čini li ti se da ti je život drugačiji od kad imaš dvoje djece?

Druga trudnoća bila je period u kojem sam potpuno uživala, bila sam mirnija i opuštenija jer sam sve to već prošla i zato što je moj prvi porod bio osnažujuće, prekrasno iskustvo. Nikad se nisam osjećala snažnije. Nikad se nisam osjećala moćnije nego u trudnoći. Osjećala sam ogromnu zahvalnost i poštovanje prema svom tijelu jer je ono obavljalo čudesan posao. Ono je moj dom i bilo je dom, ne jednom, već dva bića ljubavi. Ovoga puta raširenih ruku dočekala sam i prigrlila sve promjene koje su se dogodile, kako izvana, tako i unutar mene. Rasla sam, razvijala se u svakom smislu te riječi, i na tom putu voljela svoje tijelo.

Dok sam željno iščekivala dolazak bebice, puno sam čitala i pripremala naš život i Nikolu na dolazak brace. Sve se lijepo posložilo, posebno sam sretna i ponosna kako je Nikola prihvatio svoju novu ulogu i kako uživa u novoj tituli – starijeg brata. Ljubav između njih dvoje meni je nešto najljepše na svijetu.

Sada, uz svoja tri mušketira, osjećam se potpuno. Život je svakako dinamičniji, nekad izazovniji, ali uvijek ispunjeniji. Ljubav se umnožila, a mi dijelimo magic baby (baš kao što vaš portal imenom kaže)  trenutke od početka do kraja dana. I to je nešto najdivnije! To je ljepota života.

Posjedujete li neke naše proizvode i kako ste zadovoljni istima?

S prvim sinom Nikolom koristila sam Rachel Zoe x Quinny Jet Set Special Edition kolica. Bila su odlično ulaganje jer su ta kolica savršeno odgovarala našem načinu života, učestalosti i načinu upotrebe. U to vrijeme često smo putovali s našim malim avanturistom i tim kolicima obišli smo više od deset država, od snijegom prekrivene Austrije do sunčanih i toplih Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.