Baka Nevenka: “Prisustvovati porodu i dolasku na svijet tog malenog bića je nešto najljepše”

0
899
baka Nevenka naslovna

Nevenka Bajzek je baka malenog Adriana, a kako još nismo imali prilike razgovarati s nekom bakom za potrebe našeg bloga, upitali smo ju za intervju. Ova nam je kul baka otkrila sve o svom novom pozivu, ali i koje naše proizvode posjeduje njezin unučić.

Možete li za početak reći više o sebi i o tome kako je biti baka? Što je najteže, a što najljepše kod bivanja bakom?

Imam 50 godina, po zanimanju sam odjevni tehničar. Bavim se šivanjem personaliziranih jastučića i prekrivača, gnijezda, jastuka za bebe, ogradica za krevetiće, didaktičkih igračaka i svega što se da šivati. Biti baka je nešto najljepše što mi se dogodilo. I još k tome prisustvovati porodu i dolasku na svijet tog malenog bića je nešto najljepše. Biti potpora svojoj kćeri na porodu čini me najponosnijom mamom. Bilo mi je teško, ali ni u jednom trenutku nisam pomišljala na sebe već kako njoj pomoći i olakšati joj.

Koji je po vama najvažniji savjet koji ste dali svojoj kćeri? Pamtite li vi neki savjet svoje majke?

Savjet koji sam joj dala, a koji sam i sama dobila od svoje majke je bio da neka bude ustrajna u svojim odlukama, da je ona ta koja najviše zna i najbolje razumije svoje dijete, i zna što mu je najpotrebnije. Naravno i svoje neke pogreške koje sam ja radila dok su ona i njena mlađa sestra bile bebe.

Postoji li neka tema koja se tiče djece, a koja vas trenutačno jako intrigira i zašto?

Prehrana djeteta od prvog dana, uvođenje određenih namirnica u prehranu, korištenje hodalice.

Vidim da se te dvije teme uvelike razlikuju od vremena kad su moje kćeri bile male.

Što je po vama uspješna mama?

Nije sve u novcu. Svi mi želimo da naša djeca imaju sve i želimo im najbolje, no dijete koje je maženo, paženo i odrasta s puno ljubavi ima uspješnu mamu.

Posjeduje li vaš unuk neke naše proizvode i kako ste zadovoljni istima?

Kod Vas smo nabavili podlogu za presvlačenje (siva s bijelim točkicama), hranilicu Sienna sivu, i plišance slonića i alapaku. Vrlo smo zadovoljni i sigurno ćemo još kupovati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.