Top 5 stvari koje trebate ponijeti na put s bebom

0
2181
beba se igra ispod babymoov šatora

Možda kažu da su za uspješno putovanje s bebom bitne tri stvari: pun želudac, čista pelena i mjesto za spavanja, no bismo dodali i četvrtu, a to je dobar plan puta, odnosno popis svih potrebnih stvari. Tu ne mislimo samo na stvari koje će vam trebati na putu, nego i na one koje ćete koristiti kada dođete na željenu lokaciju.

Bez obzira putujete li na našu obalu ili izvan granica Hrvatske, jednom kad ste u apartmanu, ali i na plaži, nećete moći bez ovih 5 stvari:

1. Putni krevetić

Bebač mora negdje spavati, a onu prekrasnu kolijevku koju imate doma sigurno nećete rastavljati i nositi sa sobom pa ju opet sastavljati. To bi stvarno bilo ludo, zar ne? Zato je putni krevetić pravi spas, a ne treba zanemariti niti činjenicu da će istodobno poslužiti i kao vrtić za igranje.

Koji brend odabrati?

Koji god da odaberete nećete požaliti jer su svi jako praktični i lako sklopivi. Tako krevetići brenda Bertonne dolaze u kompletu s madracem i putnom vrećom u koju se mogu pospremiti, što olakšava nošenje.

Krevetići brenda Cam su pak pravo čudo. Model Daily Plus idealan je za bebe od rođenja do navršene treće godine, a njegove prednosti su brojne. Naime, uz njega dolaze madrac, podloga za previjanje koja se jednostavno nakači na stranice krevetića,  mreža za komarce,  plišane igračke i komforna torba  u koju možete pospremiti krevetić nakon što ga sklopite. Treba napomenuti i da ima dva kotačića s kočnicom, što olakšava premještanje te da svojom dužinom zauzima mnogo manje mjesta,nego većina sličnih krevetića pa nije bitno nalazite se u malenoj apartmanskoj sobici ili onoj velikoj hotelskoj.

Ne treba zanemariti niti modele brendova Hauck, Joie i Safety 1st koji također dolaze s torbom, lako se sklapaju te imaju prozračne mrežice kroz koje zrak fino struji, a kroz koje opet dobro možete vidjeti svoju bebu.

Cam putni krevetić Daily Plus smeđi

Ručnik

Ručnik je definitivno must have, kako u apartmanu, tako i na plaži, a razloge zbog kojih vam treba sigurno ne treba posebno objašnjavati – na njemu će beba ležati, njime ćete ju brisati, a u konačnici i utopliti kada izađe iz kade ili mora. Super je i ako ručnik ima kakav praktični dodatak. Tako Magic Baby ručnici domaće proizvodnje Mia imaju kapuljaču i dolaze u raznim bojama, dok oni modela Otto osim kapuljače imaju i podbradak te trljačicu.

Magic Baby ručnici Mia III zamotani

Kuhalo

Godišnji odmor je period u kojem ipak imate nešto više vremena pa ćete sigurno češće posezati za domaćim kašicama, nego onim kupovnim. Uostalom, tržnice i dućani su sada prepuni svježeg voća i povrća, čijim je bojama,okusima i mirisima teško odoljeti.  Koja mama ne bi poželjela sve  te maline, borovnice, nektarine, banane, blitvu, mrkvicu i špinat ubaciti u osvježavajući, lagani smoothie za sebe ili u neku zdravu kašicu za bebu? Zato je kuhalo jedan od onih komada koji ćete svakako poželjeti imati uz sebe na moru.

Mi preporučujemo Babymoov Nutribaby kuhalo koje je ujedno i mikser, ali i sterilizator hrane, a zbog velikog kapaciteta od 1500 ml kuhanja i istovremeno 600 ml miksanja može se koristi kao kućanski uređaj za cijelu obitelj.

Kadica

Bilo da govorimo o kadici za napuhavanje, poput one brenda Safety 1st koja osim za kupanje u apartmanu može poslužiti i kao bazenčić za plažu ili o trenutačno mega popularnoj Stokke Flexi Bath sklopivoj kadici, kadica je svakako detalj koji morate imati. Osim za zabavu, izuzetno je bitna i za higijenu bebe pa je kao i prijenosi krevetić nešto bez čega ni nema smisla kretati na put.

Safety 1st kadica na napuhavanje žuta

Šatorčić

Bivanje na plaži podrazumijeva izloženost suncu, a kako uz kreme za sunčanje pa i duboku hladovinu pažnje nikad dosta, dobro je imati  šatorčić u kojem ćete provoditi vrijeme s bebom. On neće služiti samo kao zaštita od sunca, nego i kao prostor za igru pa i počinak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.