Kakvu kadicu kupiti svom bebaču: modeli koje trebate uzeti u obzir

0
4086
Mama kupa bebu u Stokke Flexibath kadici

Neke bebe bi se satima brčkale u vodi, druge baš i ne, ali jedno je sigurno – odabirom prave kadice kupanje postaje lakše, zabavnije i ugodnije iskustvo.  U svakom slučaju kadica je must have proizvod jer kade za odrasle jednostavno nisu praktične za bebače. Osim što se vi u tom slučaju nadvijate nad kadom u nepravilnom položaju, velike kade imaju previše prostora.

U malenoj kadici beba će imati osjećaj sigurnosti, bit će u pravilnom položaju i imat će čvrst oslonac, a svakako treba spomenuti i faktor praktičnosti.

Kadice za bebe možete staviti na bilo koju površinu, od poda do nečeg što se nalazi u visini vašeg struka, a postoje i kadice koje se daju pričvrstiti za rub velike kade. Ako odaberete ovu zadnju, u isto vrijeme možete kupati veće dijete u kadi za odrasle i bebu u kadici za bebe. S druge strane kadica koja ide na pod lako se prebacuje iz prostorije u prostoriju pa ako je u nekoj od prostorija u stanu hladno, samo se premjesti na toplije mjesto.

Spomenimo i to da je sada vrijeme putovanja pa će vam se kadica koju možete ponijeti sa sobom, kako u apartman, tako i na plažu, sigurno naći na popisu stvari koje ne smijete zaboraviti.

Koji model kadice odabrati? Hmm…toliko je modela da ih poželiš baš sve…

1. Babymoov kadica Aquanest

Ovaj je set za kupanje prava inovacija u svijetu kadica. Osim što samu kadicu krasi prekrasan, moderan dizajn, ono što definitivno osvaja kod nje je činjenica da ima prirodan i siguran grijač. Domišljato, zar ne?

babymoove aquanest kada za bebe

U paketu se nalazi i odvodna cijev, a praktičnost seta dokazuje i činjenica da se s jedne strane može koristiti za novorođenčad, dok druga strana služi za sjedenje. Kada smo kod praktičnosti, roditelje koji više vole kupati bebu stojećki oduševit će činjenica da Babymoov nudi i držač za kadice na koji možete postaviti ovaj genijalni proizvod. 

babymoov obruć za kupanje za Aquanest

Mislite da je Babymoov tu stao? A ne, ne – svoju su osnovnu ideju još razradili. U želji da maksimalno olakša kupanje, ali i omogući najveću moguću razinu sigurnosti, ovaj je brend lansirao i obruč za kupanje koji je  kompatibilan s Aquanest kadicom. Riječ je o proizvodu koji omogućava da dijete ima slobodu kretanja i maksimalno uživa, dok je u isto vrijeme sigurno. Zahvaljujući njegovim širokim, udobnim otvorima, napravljenima od mekanog silikona, bebicu je lako staviti i izvaditi van, a u paketu se nalaze i četiri postavna jastučića koja sjedalo čine iznimno stabilnim.

Naslon za kupanje za Aquanest kadicu

No, kako je osim sigurnosti i slobode pokreta, bitna i udobnost, Babymoov se dosjetio i naslona za kupanje koji nije samo dizajniran da strane u Aquanest kadicu, nego i u ostale kade. Osim što pruža ugodno kupanje, također je izrazito siguran i stabilan, sve zahvaljujući nogicama na vakuum koje se nalaze u podnožju naslona i služe kao potpora čvrsto pričvršćena na kadu.

2. Ovalne kadice

Kada već birate klasične ovalne kadice, zašto ne odabrati onu anatomsku poput kadica brenda Cam? Ova je kadica odlična jer ju ovisno od uzrasta bebe možete kupati u dva različita položaja – ležećem i sjedećem, a ima i dvije gumene podloge koje sprječavaju klizanje i samim time eventualne povrede.

Za bebe od 0 do 6 mjeseci se tako preporučuje ležeći položaj, dok bebe od 6 do 12 mjeseci mogu sjediti u kadici, a kako bi im bilo maksimalno udobno, predviđeni su nasloni za ruke s obje strane. Tu si i tri praktične pregrade u uzglavlju kadice za smještanje sapuna, kupke i spužve, a i pražnjenje vode je krajnje jednostavno uz pomoć poklopca na dnu kadice

kada za bebe Cam Bollicina

3. Sklopive kadice

Sklopiva kadica za kojom su poludjele sve Instagram mame je definitivno onda brenda Stokke, pod nazivom Stokke Flexi Bath koja je pogodna za novorođenčad, ali i za djecu do četiri godine. Ova kadica nagrađivanog dizajna sigurno će vam se pokazati praktičnom u putu jer se lako sklapa i štedi prostor, a također ima neklizajuću podlogu i nastavak za jednostavno pražnjenje.

Stokke Flexi Bath

4. Kadice za napuhavanje

Jednako praktična je i kadica za napuhavanje brenda Safety 1st koju možete koristiti ne samo kod kuće, nego i na plaži pa se osim za kupanje može koristiti i kao bazenčić.

Safety 1st kada na napuhavanje

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.