U vrijeme dohrane nama mamama uvijek nedostaje ideja. Zato nam je chef kuhinje u prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade i uskoro novopečena mama Ana Grgić napravila par recepata za kašice za bebe.
Kašica od tikvica by Ana Grgić
Svjeze tikvice 2 kom – Ako se koristi za bebe od 6 mjeseci najbolje ih je oguliti zbog toga sto je kora teze probavljiva, a ako se koristi za bebe od 8 mjeseci starosti moze se kuhati sa korom .
Sol
Tikvice narezati na manje komade i staviti kuhati u Nutribaby kuhalo oko 5-6 minuta.
Za ovu kasicu je bitno koristiti tekucinu koja se skuplja u posudici ispod resetke za kuhanje.
Tekucine treba po malo dodavati, posto tikvice sme po sebi imaju vodenastu teksturu.
Zaciniti sa malo soli
Kašicu ne zamrzavati, može je se čuvati u frižideru 1 dan , ali najbolje je iskoristiti odmah.
Ne zahtjeva puno vremena pa ju je lako pripremiti iznova .
Kašica od jabuka i banane by Ana Grgić
Jabuke 2 komada
Banana 1 kom
Malo meda
Jabuke oguliti i narezati na kockice, staviti kuhati u Nutribaby kuhalo oko 3 minute ,
Ohladiti i staviti u Nutribaby blender zajedno sa narezanom bananom, malo meda i malo limunovog soka.
Blendati par sekundi dok ne dobijemo finu kremu.
Ne smrzavati, koristiti odmah pošto banane brzo oksidiraju.
Ukoliko zelite možete napraviti samo kašicu od kuhanih jabuka, možete napraviti veću količinu i smrznuti.
Za upotrebu smrznutih kašica koristiti Nutribabay defrost program i kašica je spremna u trenu.
Dobar tek žele vam Ana i Magic Baby tim!