Autosjedalice za bebe

0
4105

Kada kupujete autosjedalicu za bebe, kao i bilo koju drugu opremu, sigurnost je na prvom mjestu. Zato vam donosimo nekoliko savjeta kako odabrati najsigurniju autosjedalicu za vašeg mališana.

Autosjedalice za bebe mogu se podijeliti u nekoliko skupina, 170508_MCBBC_Infographic-MCovisno o težini/visini djeteta i uzrastu za koje je namijenjeno. Važno je napomenuti da su sve vrste autosjedalica osmišljene tako da pruže zaštitu i osiguraju vašu bebu tijekom svakodnevnog putovanja.

Nemaju sve autosjedalice za bebe jednake značajke; neke imaju više utora za sigurnosni pojas, neke manje, neke su zaštićene s cijele bočne strane, neke nisu i sl. Podrobnije karakteristike pročitajte u nastavku.

Značajke:

eume2082eu_trifix_i-size_slider_1536x1130px

 • Pravilno postavljanje autosjedalice kontrolira se uz pomoć dodatnih pojaseva i pripadajućih utora.
 • Izrađene su od kvalitetnih mekanih materijala koji osiguravaju zaštitu, ali u isto vrijeme udobnost djeteta tijekom vožnje.
 • Svojim oblikom pružaju potporu ne samo glavi već i vratu i kralježnici djeteta.
 • Dio autosjedalice na koji dođe glava bebe dodatno je osiguran kako bi spriječio trzanje i naglo pomicanje bebine glave.
 • Beba se u autosjedalici dodatno zaštićuje korištenjem sigurnosnih pojaseva.
 • Neke autosjedalice imaju još jednu nožicu kojom se autosjedalica „oslanja“ na pod auta. To je izvrsna karakteristika sjedalica, jer se njome sprječava bilo kakvo kretanje i eventualno pomicanje sjedala naprijed– nazad. U isto vrijeme apsorbiraju energiju tijekom bilo kakvih neravnina na cesti.
 • Jednostavne su za korištenje.
 • Autosjedalice imaju dodatno dio za bebine nožice. U nekim se slučajevima može podešavati po visini određujući njegov nagib.
 • Visina sjedišta također se može prilagoditi djetetu.
 • Na tržište dolaze u različitim veličinama i bojama, s različitim uzorcima koji se zasigurno razveseliti vaše mališane i učiniti im svako putovanje uzbudljivim.

 

Savjeti za kupnju autosjedalica:

 1. Prije kupnje autosjedalica obavezno vodite računa o visini i težini vašeg mališana, mickey_luxe-cosmo_spkako biste uzeli onu koja najviše odgovara njegovim potrebama.
 2. Prije kupnje autosjedalica provjerite dimenzije stražnjeg sjedišta u automobilu, da slučajno kupljenja autosjedalica ne bi bila prevelika.
 3. Provjerite na koji način je osigurana povezanost autosjedalice sa sjedalom od auta.
 4. Provjerite jednostavnost korištenja sigurnosnih pojaseva za dijete.
 5. Uzmite u obzir vaše financijske mogućnosti. Nemojte se odlučiti za onaj najjeftiniji model, ali isto tako, ne treba vam ni najskuplji ako ćete cijelo vrijeme brinuti i razmišljati kako ćete ga otplatiti.
 6. Nemojte kupovati rabljene autosjedalice za bebe.
 7. Izaberite nešto jednostavno i lako za čišćenje. Autosjedalice izrađene od glatke tkanine lakše je očistiti od onih uzorkovanih tkanina.

154_everystage_backseat_news_faceNabavite autosjedalicu za vašu bebu na vrijeme. Uzmite u obzir njezino pravilno postavljanje na sjedalo automobila kako biste osigurali najveću razinu zaštite i sigurnosti. Pripazite da sigurnosne pojaseve ne prikopčate na kriva mjesta; vjerujte, i to se znalo događati.

Krivo postavljena autosjedalica znači labavost i pomicanje tijekom vožnje. Pojaseve stegnite do te mjere da dijete može normalno disati, a ne da se ono može izvući van iz sjedalice.

Za najsigurnije postavljanje i korištenje autosjedalica, pročitajte upute proizvođača koje možete pronaći na svakom kupljenom modelu. Izaberite samo najbolje za vašu bebu te požurite u najbližu trgovinu s dječjom opremom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.