Kako obući bebu u proljeće – nemojte raditi ovu čestu pogrešku koju roditelji rade

1
11316
beba spava u košarici okružena proljetnim motivima

Prvo što vam padne na pamet kad granu prve zrake sunca je sigurno: vrijeme je za šetnju, a vjerujte nam, to misli i vaša beba. Naime, kao što vi volite popiti kavu na suncu, prošetati se i udahnuti svjež zrak, tako i vaše dijete uživa u blagodatima ugodnog dana. No, uživanje u proljeću sa svojim novorođenčetom sigurno vas potiče i na pitanje: što obući svojoj bebi?

Najčešća pogreška koju novopečeni roditelji rade je da obuku previše odjeće bebi pa to nemojte nikako raditi jer osim što nije preporučljivo, samo ćete proizvesti nervozu kod svog djetešca. Svakako iskoristite svaki lijep trenutak da izvedete dijete van i tijekom proljeća prakticirajte to često, osim naravno u slučajevima kad puše jak vjetar.

Tako dolazimo do druge bitne stvari na koju trebate paziti tijekom proljetnih šetnji – nemojte obući previše odjeće djetetu. Kao što smo napomenuli na početku, mnogi roditelji će iz straha da je bebi hladno, učiniti upravo suprotno od onog što joj treba. Baš kao što je zimi dijete prilikom izlaska dobro obući u nekoliko slojeva, isto je preporučljivo i kada zatopli. Zato su između ostalog kolica odlična jer u prostoru za pohranu stvari na dnu kolica uvijek možete ponijeti još robice za presvlačenje, uz naravno rezervne pelene, vodu, mlijeko, maramice i ostale potrepštine.

obiteljska proljetna šetnja s maxi cosi kolicima

U svakom slučaju nemojte previše utopliti svoje dijete, odnosno ako vi hodate u kratkim rukavima, nema potrebe da je beba skafanderu ili prekrivena slojevima deka. Zato je slojevito oblačenje najbolji izbor jer vam pruža priliku da bebu obučete ili svučete ovisno o njenim potrebama i raspoloženju. Ako ga previše utoplite dijete će se samo oznojiti, a onda i prehladiti, da ne spominjemo kako će biti plačljivo i razdražljivo. Imajte na umu i da sve bebe nisu iste. Neke bebe ne podnose vrućinu i jako se znoje, drugima je pak uvijek zima.

Jednostavno pratite ponašanje svog djeteta i oblačite ga u prozračne materijale poput pamuka. Osim toga, proljeće je varljivo pa će kada je hladnije bebi trebati baš sve, od bodija dugih rukava, čarapica, hlačica, tanje jaknice pa možda čak i dekice, dok će kako se krećemo prema toplijim danima, trebati manje slojeva. U tom slučaju će bolji izbor biti bodi kratkih rukava,  a i najtanja dekica će u potpunosti biti suvišna.  Jer ako vidite da vam se beba znoji i da je nemirna, morate ju raskomotiti. Jednako tako nemojte ju ni izlagati direktnom suncu, nego ju uvijek malo zaštitite kolicima ili šeširićem.  U svakom slučaju samo pazite kako se beba ponaša i sve će biti ok.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.