Kako obići svijet s bebom: Ova mama je prošla čak osam zemalja sa svojom bebom! Njeni savjeti su zlatna vrijedni!

0
3244
ourfamilychronicle instagram intervju

‘Smatram da je putovanje s djecom zanimljiva i rekla bih još uvijek neistražena tema kod nas. Također, smatram da problem oko putovanja s djetetom/djecom češće stvaraju roditelji nego sama djeca. Njima je najvažnije da su s roditeljima’, objašnjava nam mama Danijela koja se na Instagramu krije pod imenom ourfamilychronicle, a koja se u trenutku davanja ovog intervjua baš pripremala na još jedno putovanje sa svojom bebom i to u egzotični Maroko, zamislite.

ourfamilychronicle intervju 1

Da, ova Instagram mama je prava frajerica. Ona to možda neće priznati, ali mi znamo da je zapravo supermama koje očito krši ono pravilo ‘kad rodiš, život ti se mijenja’. Ne samo da joj život nije stao, simbolički i doslovno nakon dolaska bebice, nego je s njom proputovala čak osam stranih zemalja. Zato smo ju naprosto morali ‘privesti’ na intervju jer ako ste i vi mama koja obožava putovanja, Danijelini savjeti će vam savršeno poslužiti. Osim savjeta što se tiče putovanja, ova je kul mama puna dobrih savjeta i na druge teme, poput onog nakon kojeg smo se od srca nasmijali, a koji kaže: P.S. još nešto, ukoliko kupuješ grudnjake za dojenje, obavezno kupi broj veće.

Obavezno posjetite @ourfamilychronicle profil jer je pravi melem za dušu, a dobro pročešljate i ovaj intervju jer je Danijela prepuna korisnih riječi.

ourfamilychronicle intervju 2

1. Može za početak par riječi o sebi, Insta profilu…. kako je sve krenulo?

Bok! Zovem se Danijela, Dalmatinka sam u duši, Zagrepčanka po adresi.

Instagram profil imam već godinama. Sve je krenulo spontano, iz čiste zabave. Moje fotkice su se slagale u Insta priču. Kada je u moj život došao Dražen, on je počeo zauzimati taj Insta prostor. Tada sam odlučila promijeniti Insta ime u @ourfamilychronicle.

Od nedavno vodim i YouTube kanal pod istim imenom na kojem dijelim trenutke iz svakodnevnog obiteljskog života. Tu se mogu naći videa s putovanja, savjeti, recepti… U svibnju bi trebalo biti jako dinamično na mom kanalu (u planu je puno putovanja i događanja).

ourfamilychronicle intervju 3

2. Bez kojeg baby proizvoda ne možeš zamisliti život? 🙂

Bez kolica definitivno! Dražen obožava vožnju u kolicima, a budući da često putujemo, kolica su nam neophodna.

ourfamilychronicle intervju 4

3. Koji proizvod iz MagicBaby ponude ti je vrh?

Bertonne guralica/autić ili “brum brum” kako ga Dražen zove. Dobio ga je za svoj 1. rođendan i još uvijek mu je to najdraža igračka. Također, jako smo bili zadovoljni krevetićem (Baby Stars krevetić Nino – bijeli).

4. Najbolji savjet koji bi mogla dati novopečenoj mami?

Odmaraj koliko god više možeš! Dopusti svima da te “razmaze”, zaslužila si! Što se tiče prijateljskih i dobronamjernih savjeta, poslušaj svaki, ali sama odluči! Ti znaš što je najbolje za tvoje dijete. P.S. još nešto, ukoliko kupuješ grudnjake za dojenje, obavezno kupi broj veće.

ourfamilychronicle intervju 5

5. Puno putuješ. U čemu je glavna razlika kada putuješ bez bebe i s bebom i koji je savjet NO.1 koji bi dala svim mamama koje putuju s djecom?

Tako je, volim putovati i često putujem! Roditelji su prenijeli na mene ljubav prema putovanjima, isto to želim i ja prenijeti svom djetetu. Smatram da je putovanje s djecom zanimljiva i rekla bih još uvijek neistražena tema kod nas. Također, smatram da problem oko putovanja s djetetom/djecom češće stvaraju roditelji nego sama djeca. Njima je najvažnije da su s roditeljima.

ourfamilychronicle intervju 6

Velika je razlika u putovanju bez djeteta/djece ili s djetetom/djecom, ali ja sam najsretnija kada smo nas troje zajedno, gdje god to bilo. S djetetom se manje može vidjeti (posjetiti), ali definitivno se može više uživati u zajedničkom druženju i istraživanju. Puno puta sam čula komentar “Zašto putujete s njim, ionako se ničeg neće sjećati?”. Ne sjećam se ni ja što sam jela prošli tjedan, ne mora se ni on putovanja sjećati. Smatram da djeca puno uče na putovanjima i da se svako novo iskustvo pohranjuju negdje u osobnoj memoriji. Poštivanje prema drugačijem, znatiželja, tolerancija, strpljenje, to je ono što želim da Dražen nauči. Savjet koji bih dala svima mamama i tatama koji putuju s djecom – organizirajte se! Sve je stvar dobre organizacije. Kod nas sam ja zadužena za pakiranje (odjeće, medicine, igračaka), Pere je zadužen za planiranje programa putovanja. Kada negdje putujemo, volimo isplanirati što želimo i kada točno posjetiti, te se držimo plana, koliko je to moguće. Smatram da je ključ putovanja u planu i dobroj organizaciji.

Evo mi smo do sada s Draženom (on ima godinu i sedam mjeseci) prošli cijelu Hrvatsku uzduž i poprijeko, te sve skupa posjetili sedam država! Za nekoliko tjedana planiramo proširiti taj popis za još dvije nove države za Dražena.

ourfamilychronicle intervju 7

6. Koja poznata mama ti je uzor?

Moj najveći uzor u životu je moja mama. Ona je za mene žena, mama, lavica!

Preko Instagrama sam upoznala puno predivnih mama s kojima sam u svakodnevnom kontaktu i puno je tu mama uzora. Nisam mogla ni zamisliti da ću na ovaj način upoznati toliko divnih mama te da će se roditi nova poznanstva i prijateljstava. Spomenula bih dvije za mene posebne mame, Katarinu (@lauratomom) i Anelu (@anelistar), koje sam nedavno i uživo upoznala, te se još više zbližila s njima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.