Igračke za bebe

0
11637

Igračke za bebe pozitivno djeluju na razvoj djeteta. Osobito su važne didaktičke igračke uz pomoć kojih će dijete upoznati i razumjeti svijet koji ga okružuje. One su također uvijek dobro došle jer utječu na razvoj motorike i govora djeteta, na razvoj koncentracije i pažnje te aktivnog slušanja. Osim toga, potiču logičko razmišljanje i zaključivanje djeteta. Zato vam preporučujemo da djetetu osigurate što raznovrsnije igračke kako biste potaknuli što više dječjih osjetila.

U prva tri mjeseca djetetova života bebe zanimaju one igračke koje mogu slušati ili gledati. Isto tako, zanimljiva su im ljudska lice te jarke i kontrastne boje. Jednako će uživati i u različitim zvukovima, stoga neka u ovoj dobi svakako imaju barem jednu zvečku.

Zvečke se izrađuju od mekanih materijala poput gume pa mogu poslužiti i kao dječja grickalica. Na taj način beba ublažuje bol uslijed izbijanja prvih zubića. Igrajući se sa zvečkom beba ne samo da razvija motoričke sposobnosti već one poticajno djeluju i na bebin sluh i vid. Na tržištu postoje zvečke u različitim bojama i oblicima; u obliku životinjica, lizalica ili nekih drugih figurica. Najbolje su one zvečke koje omogućuju djetetu da samo proizvede zvuk.

Osim zvečki iznimno su popularni tzv. glazbeni vrtuljci. Bebe vole istraživati, zato će ih najviše zanimati ono što se kreće oko njih. Glazbeni vrtuljci mogu se zakvačiti za dječji krevetić. Sastoje se od nekoliko plišanaca ili drugih igrački mekanih materijala koji vise s vrtuljka. Plišanci se pokreću samostalno ili u ritmu glazbe te predstavljaju idealnu igračku za bebe jer ih uvijek poziva u nezaboravnu pustolovinu, s obzirom na to da ih zanima sve što se pokreće.

Šareni glazbeni vrtuljci izborom glazbe smiruju dijete, a samo promatranje vrtuljka igračka može postati ritual za uspavljivanje. Kombinacija pokreta i glazbe pomaže djetetu u razvoju osjetila i emocionalne inteligencije. Vrtuljci su lako prenosivi. Neki su u potpunosti ekološki prihvatljivi jer za njihovo pokretanje ne trebaju baterije. Na tržištu postoje i dječji glazbeni projektori koji projiciraju ugodne zvukove i svjetla. Praktični su jer su lako prenosivi te se mogu postaviti za kolica, ormariće ili krevetiće.

Bebe će se rado igrati i na edukativnim madracima ili podlogama. Osim što imaju pozitivan utjecaj na razvoj mašte, inteligencije i komunikacije, nezaobilazna su igračka za razvoj mišića. Podloge su izrađene od udobnih materijala poput poliestera i pamuka koji pružaju sigurnost i udobnost. Dolaze u šarenim bojama i uzorcima kako bi djeci bile što zanimljivije.

Djeca su željna znanja, no uvijek im je potrebna neka vrsta stimulacije. Zato vam preporučujemo da se vaše dijete igra na edukativnim madracima koji dolaze s više različitih igrački koje potiču djetetova osjetila.

Edukativni madraci prikladni su za bebe od rođenja pa do navršenih godinu dana. Raspolažu mnogim zabavnim aktivnostima koje uključuju zveckanje igrački, peek – a – boo prozore i ostale zvukove. Šarenim slikama i svjetlima stimuliraju vid bebe, a različiti oblici i teksture stimuliraju dodir.

Edukativni madrac najbolja je igračka za razvijanje psihomotornih vještina bebe jer na jednostavan i zanimljiv način potiče jezik, komunikaciju, maštu, kognitivni te emocionalni razvoj. Priuštite vašoj bebi najraznovrsnije glazbene i šarene trenutke te zavirite u vama omiljenu trgovinu s igračkama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.