Baby oprema

0
11440

Baby oprema odnosi se na sve što je potrebno vašem mališanu. Od hranilica, autosjedalica, kolica, košara, sklopivih krevetića, ljuljački, baby monitora i sl.

Na tržištu postoje različiti modeli dječjih kolica. Neka se odnose na 3 u 1 kolica, a neka na 2 u 1. Dječja 3 u 1 kolica izrazito su praktična jer sadrže autosjedalicu, košaru za prve mjesece bebina života te dječja kolica, dok se 2 u 1 komplet sastoji od dječjih kolica i autosjedalice.

Postoje još i kolica za blizance te tzv ljetna odnosno kišobran kolica koja se vrlo lako mogu sklopiti. Kolica su izrađena od stabilne konstrukcije. Na njima je ugrađena sjedalica te mekani umetak za sjedalicu. Većina kolica ima i dodatni pokrov za zaštitu od sunca. Naslon za noge idealna je stavka kolica jer pruža djetetu odmor, umjesto da mu noge konstantno vise. Naslon se može podešavati i stimulirati pokret i raznolikost tijekom sjedenja.

Postoji nekoliko pozicija sjedalica; pozicija za odmor, za spavanje te za aktivnost. Sjedalicu je moguće regulirati i po visini. Svaka kolica uglavnom imaju i dodatni jastuk koji smanjuje dubinu sjedalice te tako odgovara bebama. Spomenuta košara za novorođenče mekanog je ispuna kako bi pružila bebi sigurnost i udobnost. Radi dodatne ventilacije ili lakšeg pristupa djetetu moguće je ukloniti tekstil koji okružuje košaru.

Košara ima dodatni otvor za ventilaciju koji sprječava toplinu i pregrijavanje bebe te je zaštićen od komaraca. Ručka za nošenje učvršćena je za čvrstu plastiku i pruža osobito sigurnost nošenja.

Ostale karakteristike dječjih kolica odnose se na mogućnost približavanje stolu, reverzibilno sjedalo te spomenuta instalacija autosjedalice. Sjedalica se jednostavno i lako postavi i ukloni iz kolica, no ako se ne želite time zamarati, preporučujemo vam da pored klasičnih kolica nabavite samostalnu autosjedalicu.

Prilikom kupnje autosjedalice vodite računa o tome je li potpunosti odgovara dobi i veličini djeteta. Iz tog su razloga sjedalice podijeljene u više kategorija prema težini djece. Autosjedalice se izrađuju od udobnih materijala i kvalitetnih materijala koji osiguravaju svu potrebnu zaštitu u vožnji. Osim što imaju zaštitne dijelove za ramena, leđa, glavu i vrat, štite i od bočnih udara. Imaju sigurnosne pojaseve s uporištem u nekoliko točaka i sistem koji zvučnim signalom obavještava u slučaju da pojas nije dobro prikopčan.

Sjedalo se može postaviti u ležećem ili uspravnom položaju, a naslon za glavu u potpunosti je podesiv po visini. Navlaka autosjedalice periva je i odvojiva radi lakšeg održavanja. Neke autosjedalice imaju ručke i držače za bočice, što vožnju u autu zasigurno čini nezaboravnim iskustvom za svako dijete.

Sklopivi krevetići najbolja su vrsta dječjih krevetića upravo zato što ih se može sklopiti i spremiti u pripadajuću vreću. Na taj ih način bez problema možete prenijeti u bilo koji dio doma, a osim toga idealan je i za putovanja.

Sklopivi putni krevetići dolaze u paketu s madracem i putnom vrećom. Možete ih koristiti kao krevetiće, ali i kao mjesto za igru jer su udobni, a djetetu pružaju potrebnu sigurnost. U krevetić postavite podlogu za presvlačenje pa ih možete koristiti i za previjanje bebe. Mrežasti umetak u bočnim stranicama kreveta omogućuje bolju cirkulaciju zraka, ali i bolju vidljivost vašeg mališana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.