I slavne mame se bore s istim problemima! Žanamari Perčić nam je otkrila kako se nosi s kroničnim umorom i nesanicom

0
5745
Žanamari Lalić i kćerkica Gabi

Kada je Žanamari Perčić u jednom intervjuu nedavno priznala da je bori s nesanicom i umorom zbog svoje kćerkice Gabi, ostali smo u šoku. Zar je moguće da se i slavne mame bore s istim problemima kao i mi? O da, moguće je, a uvijek otvorena i spremna za razgovor Žanamari je s nama podijelila svoje iskustvo. Na ovom smo joj beskrajno zahvalni jer sada kada znamo koliko je težak dan jedne celebrity mame, i što je još bitnije – strašno sličan onom našem, puno nam je lakše. Evo kako izgleda život one Žanamari koja udaljena od svjetala reflektora  trči za svojom Gabicom, preskače barbike po podu i bori se s kroničnim umorom, baš kao i svaka druga mama.

Žanamari Lalić 3

1. Daj nam malo pričaj za početak o svojoj preslatkoj Gabici 😊 Čini se kao živahno dijete, s obzirom na to da si u jednom intervjuu rekla da ide spavati tek kada pada u nesvijest. Kako izgleda jedan dan s Gabi?

Vječna akcija i igra! To joj je trenutno najvažnije – igra i djeca. Čim 5 minuta radim nešto drugo postaje joj dosadno i protestira. Za spavanje je uvijek kaos. Najbolji su mi oni koji kažu ma to joj je faza 😊. Ona je u onda “u fazi” otkad se rodila i ta faza postaje sve zahtjevnija. Da se razumijemo, obožavam njen karakter, zaigranost, veselje, dosjetke, i vrckavost, samo nikad nisam znala nositi se s tvrdoglavošću i inatima pa se iskreno nadam da to zaista jest faza.

2. Jesi li i prije imala problema s nesanicom ili se ona pojavila tek nakon poroda?

Nikad nisam uredno spavala. Gabica je očito povukla na mene tu karakteristiku da odgađa san. Uvijek je nešto zanimljivije od spavanja, uvijek se još nešto ima za obaviti.

Žanamari Lalić 4

3. Kako preko dana preživiš sva umorna i iscrpljena od nesanice? Što te drži?

Drži me to što ujutro dugo spavamo obje. Maki obavi teretanu i vrati se i skuha mi kavu i onda nas probudi obje. Gabi dobije bocu, ja kavu i tek oko 14h realno mogu funkcionirati. Kad neki posao zahtjeva da budem budna ranije to i napravim, ali onda dan preživim jedva na tih tri sata sna. To je toliko već postao kroničan problem da kofein ne pomaže. Pomaže samo zbog okusa jer pijem capuccino čokoladu pa mi taj šećer malo podigne raspoloženje, ali po pitanju sna ne. Nekad sam se znala tresti od kave, a danas ne da se ne tresem nego ju doslovno mogu popiti u 22h i zaspati odmah poslije, što često i radim.

Žanamari Lalić 1

4. Kako bi opisala iskustvo majčinstva?

To je uloga koja je s jedne strane prekrasna, nježna… Ta povezanost majke i djeteta je nešto što daje smisao životu. S druge strane kad moram biti stroga i isfurati neki kao odgoj, to mi se niti malo ne sviđa. Ne volim biti dominantna, prepametna i koristiti zapovjedni ton. Nikako mi ta uloga ne paše, ali kad moram izdržim.

Žanamari Lalić 2

5. Kako usklađuješ obiteljski i poslovni život? Zaboga, kako stigneš sve u istom danu? Primjerice, snimiti spot ili sudjelovati na nekom showu, raditi shooting, kuhati, prati, spremati…Ljudi obično misle da slavne mame imaju tisuću pomoćnica i da svi rade sve za njih…

Većina ih ima pomoćnice. I ne samo slavne mame. Ja nemam, jer ne mogu ostaviti dijete nekome kog ne znam čitav život. Previše sam paranoična. A da si uzimam čistačicu da mi očisti stan mi je nepotrebno. Imam dvije ruke i noge mogu to i sama izvesti. Štoviše volim čistiti stan. A imam i svog muža koji je sa mnom u svemu. Kad ja snimam, on pere suđe na primjer, on si i skuha, ja kad sam kući skuham Gabici. Osobno jedem samo kad stignem, i uglavnom vani, ili doma nešto na brzinu, sendvič, posni sir, salatu… Jako mi je važno da mi je stan čist tako da mi je tu malo borba kad su dani snimanja… prije svakog putovanja ili snimanja unaprijed isplaniram i sredim stan tip top tako da mogu dok su snimanja odmarati bar kod kuće. Mislim kad imaš dijete riječ ‘odmarati’ gubi značenje… ali eto mislim da ne moram još i čistiti kad dođem sa snimanja.

Žanamari Lalić 5

6. Savjet za sve umorne mame i žene ovog svijeta?

Nemam ga. I sama još tražim neku dobru formulu preživljavanja. Pokušavam manje razmišljati i živim dan za danom. Pomogne mi kad idem van kuće raditi bilo što i kad Gabi ostane s bakom i didom. To nije često, jer izlazim samo kad trebam zbog posla, ali me izvuče malo kad mi je mozak u odraslom svijetu i kad nije 24h dnevno u barbikama i odgoju. Barbike čak i volim, imam slabost na njih od djetinjstva, ali ovaj dio kad joj ne mogu ispuniti neki zahtjev koji joj je taj tren pao na pamet, pa protestiranje koje traje nekad po čitav dan… to me umori, i onda mi je posao u biti odmor.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.