Top 5 aplikacija za bebe koje će vam uistinu biti korisne

0
11796
baby aplikacije

Rađanje je nešto što je prisutno otkad je i čovječanstva. Baš zbog toga što je toliko uobičajeno  zapravo ga je neobično poimati u kontekstu suvremene tehnologije. No, kao i na svim ostalim područjima napretka, moderna tehnologija prisutna je i u ovoj grani medicine.

U ponudi se nalazi mnoštvo različitih aplikacija i svakim ih je danom na tržištu sve više. Sve veći segment te ponude čine one aplikacije koje prate gotovo svaki dio rasta i razvoja djeteta, od trudnoće pa do punoljetnosti. Dakle, njihov koncept je planiran i organiziran tako da njihovim novopečenim roditeljima olakša ovaj buran, ali i brižan dio života.

Roditeljstvo i aplikacije

Vaš je pametni telefon nešto što uvijek imate kraj sebe, zar ne? Baš zbog toga idealan je uređaj za instalaciju određenih aplikacije koje mogu biti vrlo korisne roditeljima. Mobilni uređaj poslužit će vam kao svojevrstan dnevnik i njime ćete si olakšati bilježenje različitih informacija. Navest ćemo grupacije aplikacija koje se najčešće koriste kad je u pitanju suvremeno roditeljstvo. Unutar svake grupe postoji vrlo mnogo pojedinih aplikacija koje se razlikuju prema operativnim sustavima, verzijama, načinima rada ili cijeni, stoga odaberite vama najbolju opciju.

Top 5 grupa aplikacija za roditelje beba

Prije no što se dijete rodi, svaka buduća majka voli pratiti razvoj svog djeteta već tijekom trudnoće. U tu svrhu postoji mnoštvo aplikacija koje opisno objašnjavaju svaki stadij trudnoće. Nudi se mogućnost računanja svih važnih datuma, može se slušati otkucaje djetetova srca te gledati video isječke o razvoju od zametka do novorođenčeta…

Postoje aplikacije koje se tiču informiranja roditelja o zdravlju djeteta. Odgovore na svako vaše pitanje sigurno ćete pronaći u nekom od brojnih članaka, video zapisa, grafika ili savjeta stručnjaka koje nude takve aplikacije. Korisne su kad imate izvanrednu zdravstvenu situaciju u kojoj vam treba brza informacija o tome što učiniti, bez da (možda) bespotrebno žurite liječniku.

Sljedeća grupa aplikacija tiče se zapisa i sličnih zabilješki koje roditelji mogu voditi kako bi na jednom mjestu okupili sve važne informacije vezane za njihovo dijete. Tu mogu biti zapisi o spavanju, hranjenju, presvlačenju, kupanju i slično. Možda u prvi tren zvuči banalno, no zamislite situaciju u kojoj imate dvoje ili više male djece ili čak blizance. U takvim situacijama teško je pratiti tko je kada i koliko, primjerice pojeo ili je li popio lijek. Ujedno ćete ovako moći pratiti navike svog djeteta, voditi dnevnik napretka, zdravstvenih problema… Osim toga, informacije sakupljene na jednom mjestu lakše je po potrebi dati na uvid, primjerice, liječniku ili pedijatru.

Cijela jedna grupa aplikacija bavi se stvaranjem zanimljivih zvučnih zapisa. Oni služe u različite namjene kad su u pitanju bebe. Opuštajuće i lagane melodije pomoći će vam da lakše uspavate svoje dijete, umirite od plakanja i slično. Snimljenih zvukova je mnogo, a neki od njih su oni koji imitiraju vožnju u automobilu, klasičnu glazbu, zvukove koje je dijete primalo dok je bilo u majčinu stomaku i drugi. Začudili biste se, no neka djeca se umire prilikom hranjenja kad čuju određenu melodiju.

Posljednja grupa aplikacija može vam poslužiti kao alat za skupljanje slika, videa i drugih materijala. Video isječke možete uređivati i slagati pa slati obitelji i prijateljima. Slika će s vremenom, sigurni smo, biti gomila. Stoga, nemojte dozvoliti da se one gomilaju na nekom prividnom oblaku već od njih napravite zanimljive albume. Slažite priču u slikama i pratite rast i razvoj svog djeteta kako biste jednog dana mogli zajedno uživati u prelistavanju uspomena.

babycamera-babymoov

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.