Mama Patricia: ‘Svaki dan pazim kako ću postupiti prema svome djetetu, to je za mene više nego bitno’

0
1873
mama patricia naslovna

Mama Patricia Rajić zapela nam je za oko kada nas je nekidan označila na Instagram Storyju na kojem smo uočili naš paket. Odmah samo poželjeli doznati tko je ova mamica i što ima za reći na temu majčinstva. Patricia je momentalno pristala na razgovor, a vi ćete se, sigurni smo, jednakom brzinom pronaći u mnogim rečenicama koje je za nas ova mamica velikodušno natipkala.

 Može prvo par riječi o sebi…

 Ja sam mama jedne djevojčice Une od skoro 3 godine i mama dječaka Gabriela od 4 mjeseca. Nedavno sam napunila 24 godine. U slobodno vrijeme (koje mi je i tad ograničeno 🙂 ) zabavljam se u kuhanju…što volim mnogo.

Kako bi opisala iskustvo majčinstva, kako pronalaziš vrijeme za sebe, kako se nosiš s umorom i nespavanjem, i što ti je najljepša, a što najteža stvar kod majčinstva?

Pa znate kako, majčinstvo me mnogo promijenilo. Naravno na bolji način. Uistinu nisam znala što je zapravo ljubav i koliko jako je moguće voljeti. Što se tiče vremena za sebe, imam ga. Mislim da je sve stvar dobre organizacije.  Po pitanju neispavanosti, na sreću imam divnu djecu koja od rođenja spavaju cijelu noć. A umor, mislim da je to normalna stvar.  Na kraju dana vidiš da je bilo vrijedno toga.

Najljepša stvar koja mi se desila u majčinstvu je to što svakoga dana učim kako voljeti, kako opraštati, kako naučiti sebe i druge. Jednostavno to je tako, svaki dan ispunjen ljubavlju i radošću, što će mi više. Koliko god se trudiš biti dobar roditelj, toliko se trudiš biti dobar i pravi primjer svome djetetu. Zato moram reći da svaki dan pazim kako ću postupiti prema svome djetetu i to je za mene više nego bitno. Naravno, majčinstvo je teško. Moraš voditi brigu o svakoj sitnici. I to je najteža, ali isto tako najljepša sitnica u mom slučaju.

Je li Instagram od pomoći u trudnoći i majčinstvu?

Mislim da je instagram od pomoći u trudnoći, tu se može naći dosta savjeta i iskustva roditelja.

Imaš li možda neke naše proizvode i kako si zadovoljna  s istima?

Prvi Magic Baby proizvod sam kupila davne 2018. Bila je to ljuljačka za moju kćer. Evo je dan danas, kao nova. Koristi je trenutno moj sin. Jako smo zadovoljni proizvodima što se toga tiče.

Neki savjet svim mamama za kraj koji se tebi pokazao zlata vrijednim?

Savjet za sve majke hmm pa mogu reći da imam i nemam. Ne vodim se ničime. Jednostavno pratim i slušam srce, nekako sve spontano. Učim i ja iz dana u dan jer sve je to život, spontano najljepše 🙂

Jedino eto mali savjet/prijedlog ako baš inzistirate…mazite se sa svojom djecom, ljubite ih, tepajte im jer jednoga dana oni više neće biti male bebe. Sve će nam to brzo proći.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.