Mama Nikolina: ‘Ako vam se plače, plačite’! Ujedno otkrila koje je proizvode kupila kako bi spremno dočekala svoju bebicu

0
835
mama_nikolina_naslovna

Buduća mamica Nikolina Korać krije se iza Instagram nadimka ‘nikolina.korac’, a  nedavno je otvorila i Instagram profil ‘style.loading’ koji je savršena inspiracija za sve mame. Iako Nikolina još nije rodila, mišljenja smo da su i trudnice mame pa smo poželjeli popričati i s jednom mamom koja tek čeka svoju bebu. Nikolina nam je iskreno ispričala kako se osjećala kada je saznala da je trudna, kako prolazi njezina trudnoća, koje je sve baby proizvode kupila kako bi spremno dočekala svoju bebu i još mnogo toga, a sigurni smo da ćete se i vi pronaći u njezinom iskustvu.

Može prvo par riječi o sebi ….

Moje ime je Nikolina, imam 29 godina i buduća sam mama bebici koja stiže krajem rujna. 

Kako si se osjećala kada si saznala da si trudna i kako bi opisala iskustvo trudnoće?

Upravo smo bili u procesu useljavanja u novi stan, suočavali se sa svim mogućim problemima i komplikacijama koje su nam se mogle dogoditi. U jednom razgovoru sa sestrom shvatila sam da mi ovaj mjesec menstruacija uopće nije došla. Pripisivala sam to stresu i bila uvjerena da nije trudnoća. Sestra me nagovorila da kupim test koji sam napravila tek sutradan jer sam zaboravila na njega. I bio je pozitivan. Nazvala sam sestru u suzama i u šoku jer mi se milijun pitanja vrtjelo po glavi. Sestra mi je samo odgovorila: “Blago ti se, da sam barem ja trudna”, tu sam zastala i shvatila koliko zapravo trebam biti sretna. 

Sam početak trudnoće bio je izazovan. Dijagnosticirana mi je trudnička hiperemeza zbog koje sam prve mjesece trudnoće provela u bolnici. Osjećala sam se loše kao nikad u životu što me navelo na preispitivanje oko trudnoće, oko financija, pa je li ovo pravo vrijeme za trudnoću, hoću li moći ovo izdržati do kraja. Kad su se nakon 23. tjedna simptomi počeli smirivati počela sam istinski uživati i veseliti se svakom danu s bebom u trbuhu. 

Što te najviše raduje kod bivanja majkom, a oko čega imaš nedoumice?

Raduje me što na svijet donosim  jedan mali život koji može napraviti razliku u svijetu. Malo biće koje ćemo suprug i ja učiti svim vrijednostima kojima i sami težimo. Sama pomisao da je ova beba nastala iz ogromne ljubavi koja traje preko 10 godina čini me presretnom. 

Kao i svaku buduću majku, brine me hoću li znati pružiti bebi sve što joj treba u prvim mjesecima života. Hoću li moći dojiti, kako će proteći porod i prvi tjedni nakon poroda. Ali s obzirom na to da sam izrazito pozitivna osoba, trudim se na svaku prestrašenu misao odreagirati pozitivno i truditi se zamijeniti je mišlju da će sve proći lagano i brzo. 

Je li Instagram od pomoći u trudnoći i misliš li da je ovo tema koja je dovoljno zastupljena na društvenim mrežama?

Instagram može biti od velike pomoći ukoliko znamo birati sadržaje koje pratimo. Idealizirane slike trudnoće i poroda, nasmijane i sređene mame koje nemaju viška kože.. sve se to ponekad potkrade i na mom Instagramu. Bitno je shvatiti da su svaka trudnoća i porod individualni i da se ne smijemo voditi tuđim primjerima, pogotovo ne na društvenim mrežama na kojima zapravo ni ne vidimo pravo stanje. No, drago mi je da u zadnje vrijeme vidim mame koje ponosno pokazuju svoje tijelo nakon trudnoće, svoju svakodnevicu koja je daleko od idealne, a zapravo predstavlja pravu sliku života kad stigne beba. Također, postoji sve više profila koji se bave edukacijom oko poroda, dojenja i majčinstva i smatram da su takvi profili velika pomoć budućim mamama. 

 Mnogo toga si naručila u Magic Babyju povodom dolaska bebice? Što točno i čime su te privukli baš ovi proizvodi?

Kad su u pitanju proizvodi za bebe, na početku ni sama nisam znala što mi sve treba i bila sam izgubljena u prevelikom izboru dućana s dječjom opremom. No shvatila sam da bebama na početku ni ne treba mnogo toga, stoga sam naručila ono najpotrebnije. Izdvojila bi Babymoov gnijezdo za bebe, Avent bočice i sterilizator, jastučići za dojilje te vrećice za pohranu majčinog mlijeka. S obzirom na to da sam prvi put mama, savjete koje proizvode odabrati sam uglavnom nalazila po forumima i to je prevagnulo da se odlučim za određene proizvode.

Neki savjet svim trudnicama za kraj?

Trudnoća nekad nije idealna, tijelo se širi i stvara mjesto za bebu- stalno nešto boli i probada, osjećamo kako nam se tijelo mijenja i pitamo se hoćemo li se ikad vratiti na staro. Ali, traje “samo” 9 mjeseci, a biti majka je zauvijek. Također, smatram da svaka žena intuitivno zna što joj je činiti, svaki savjet je dobro poslušati, ali u konačnici- mama sama osjeća što je za njenu bebu najbolje. I zadnje, ako vam se plače, plačite. Nitko ne može stalno biti nasmijan, pogotovo ne poslije poroda kad hormoni luduju i još se ne snalazite s bebom. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.