Strollerica objašnjava na što pripaziti kada kupujete 2 u 1 kolica uz jaje nekog drugog brenda!

0
1179
strollerica naslovna

Hrvatica s njemačkom adresom, mama Ines Kovač poznatija pod Instagram imenom ‘Strollerica’, pravi je spas svim mamama na spomenutoj društvenoj mreži. Osim što je prava stručnjakinja za kolica jer redovito recenzira ista i savjetuje mame pri kupnji, Ines je fantastična sugovornica, uvijek željna pomoći roditeljima u nedoumici.  Već smo pričali s Ines, a dok nam je u prvom intervjuu otkrila kako je biti majka i to tri sina te kako odabrati kolica, ovaj put smo se detaljnije pozabavili ne samo kupnjom kolica, već i pripadajućih im dijelova, poput primjerice takozvanog ‘jaja’, za koje mnogi misle da je zamjena za košaru, iako tome nije tako.

Naime, Ines je nedavno objavila post koji nas je inspirirao na ovaj intervju, a u kojem ova stručnjakinja za kolica iznosi opažanje da se sve više roditelja odlučuje za kupnju 2 u 1 kolica uz jaje nekog drugog brenda. Međutim, kako nisu svi baby brendovi kompatibilni, postoji mogućnost da se roditelji susretnu s nekim poteškoćama prilikom odabira. No, zato je tu Ines, koja će vam detaljno objasniti na što pripaziti i na tome joj od srca hvala.

Premda većina kolica dolazi u 3 u 1 setu, sve više roditelja odlučuje se za kupnju 2 u 1 kolica uz jaje nekog drugog brenda? Što misliš zašto je tome tako?

Recimo to ovako: tržište danas nudi široki spektar dječje opreme i pomagala, a roditelji žele dobiti najviše za uložen novac. Gleda se na iskoristivost, veličinu, lakoću korištenja, ali i rezultate testova.

Budući roditelji se sve više educiraju prije kupnje, što je vrlo pohvalno!

Na što sve treba pripaziti kada se kupuje jaje drugog brenda?

Odmah karte na stol – nisu svi brendovi kompatibilni međusobno. Ako roditelji žele koristiti jaje na kolicima, bitno je provjeriti postoje li adapteri za taj model. Adapteri moraju odgovarati modelu kolica, ali i jajetu. Samo jedno ili samo drugo ne ide.

Korištenje jajeta na kolicima bi svakako trebalo ostati kao sos opcija, stoga bih rekla da najbitnije da jaje odgovara djetetu i autu.

Ps. Nedavno sam radila post, u kojemu su slikovni primjeri adaptera i različitih utora, nekako je vizualno lakše za shvatiti “problematiku”.

Nekome se može učiniti da je jaje odlična zamjena za košaru, no to nije tako! Možeš li malo pojasniti ovo?

Točno. Dok nisu u naručju, preporuke su da bebe imaju ravnu površinu, gdje se mogu nesmetano kretati. To je ono što košara nudi, uz bolju zaštitu od vremenskih uvjeta. Beba je u jajetu sputana, konstantno u istom položaju i vezana, a pritom se više znoji. (Nadam se, vezana. Nažalost svjedočimo svaki dan zlouporabi iste). Zadnjih godina se pojavljuju i “jaja” s opcijom podešavanja u ležeći položaj, no to također nije zamjena za košaru.

Bitno je za napomenuti da jaje na kolicima često nema odgovarajući nagib, što nosi određene rizike.

Jasno, postoje bebe, čijim se roditeljima preporučuje češće korištenje jajeta, no to je savjet koji treba doći od stručnjaka.

 I općenito neki savjet za kraj svim mamama i tatama koji planiraju kupnju kolica i pripadajućih dijelova….

Ono što prvo kažem roditeljima, kada dođu po savjet: estetika ne garantira praktiku. Jako puno ljudi se zaleti, kupi ono što im se na prvu svidjelo, a to u konačnici bude loša investicija, te brzo traže zamjensku opciju. Prvo stavite na papir sve Vaše realne potrebe, a zatim želje 🙂 Ako ne ide ni tako… tu sam za Vas!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.