‘Strollerica’ nam je otkrila kako izabrati prava kolica, ali i dva odlična savjeta koja je dobila prije poroda

0
1012
strollerica naslovna

Hrvatica s njemačkom adresom, mama Ines Kovač poznatija je pod Instagram imenom ‘Strollerica’, a pod ovim je nadimkom stekla veliku popularnost na spomenutoj društvenoj mreži. No, osim što je prava stručnjakinja za kolica jer redovito recenzira ista i savjetuje mame pri kupnji, ispostavilo se da je Ines fantastična sugovornica, u što zapravo nismo ni sumnjali na samom početku. Uistinu smo uživali u svakom slovu koje je velikodušno i u detalje natipkala za nas, a sigurni smo da će oduševiti i vas, pogotovo kada čujete kako je to biti majka tri sina, savjete koje je dobila, a koji su joj spasili glavu i tko su joj glavni uzori u odgoju djece.

Može prvo par riječi o sebi…

Bok! Ime mi je Ines, mama sam troje djece, točnije tri sina, a tu je i suprug koji u pozadini koluta očima 🙂 Za one koji me ne znaju, moj hobi je testiranje dječje opreme, s naglaskom na kolica za bebe. Potreba se pretvorila u istraživanje, istraživanje u ljubav, a ostatak priče znate i sami!

Može se reći da si bitno ime među Instagram mamama.  Jesi li imala u planu takav uspjeh i je li ti prisutnost na ovoj društvenoj mreži pomogla u majčinstvu?

Zapravo, sve je inicirao moj muž. Nisam imala pojma kamo će to sve otići. I dan danas imam jedan jedini cilj, a to je pripomoći budućim roditeljima (bakama, djedovima, kumovima…) ako im je to potrebno. Pritom ne smatram da je moje mišljenje jedino ispravno, odluka je uvijek u konačnici na njima. Što se tiče društvenih mreža i majčinstva, mogu reći da ih često koristim za inspiraciju (pogotovo kreativni sadržaj) te za druženja s drugim mamama, što služi kao svojevrstan “reset” nakon zahtjevnog dana.

Što je po tebi najteža, a što najljepša stvar kod majčinstva?

Najljepša stvar je gledati ih kako odrastaju, stvarati zajedničke uspomene i sva ta ljubav koja je nemjerljiva s bilo čime do tog trenutka, kad po prvi puta ugledaš SVOJE maleno biće.

Najteža stvar je biti stalno prisutan, pogotovo kad ih je više. Dala bi svima cijelu sebe, no to je jednostavno nemoguće. U tim trenucima imam osjećaj da sam podbacila, premda svjesna kompleksnosti situacije. Dan nikada ne traje dovoljno sati…

Imaš li ti neke mommy uzore kako na društvenim mrežama, tako i u stvarnom životu koji te posebno inspiriraju?

Apsolutno! Ima jako puno divnih, vrlo inspirativnih žena. Kroz neko vrijeme se na društvenim mrežama razvilo i poneko prijateljstvo, dublje poznanstvo ili jednostavno pozitivna naklonost. No, uzori su mi žene iz neposredne blizine, žene uz koje sam rasla i koje su najbliže srcu. Mislim da je to uvijek tako. Znam da zvuči otrcano, ali teško da bi mi tko mogao zamijeniti majku i baku 🙂

Imaš li neki savjet za mame koji bi tebi spasio glavu da si ga znala prije?

Dva sam odlična savjeta dobila prije samog poroda – jedan je bio da uvijek vjerujem svom instinktu, a drugi da ne uspoređujem sebe i svoje dijete. Tada mi je to zvučalo trivijalno, ali sam jako brzo shvatila poantu. Ono što sam naučila putem, a nije mi nitko rekao: sasvim je ok prihvatiti, ali i tražiti pomoć. To može biti bilo što, što će vas u tom trenutku spasiti od sagorijevanja (npr.da netko pričuva bebu dok se odete otuširati, ili odspavati na sat vremena, možda i odlazak u dućan solo…). To bi bio moj savjet, od srca. Sve mi želimo biti tip top uvijek, ali to uzima danak. Nije sebično uzeti time-off povremeno. I 5 minuta je nekada dovoljno!

Stručnjakinja si za kolica! Koje su po tebi glavne prednosti i što se posebno oduševljava kod kolica premium brendova kao što su Mima, Maclaren i Stokke, a što kod kolica klasičnih brendova kao što su Maxi Cosi i Mutsy, ili pak brendova Cosatto i Neonato?

Smatram da sva kolica imaju svoje prednosti i mane. Savršena još nisam pronašla. Rekla bih da je najbitnije od svega izabrati kolica koja će najbolje odgovarati potrebama obitelji.

Ali jedno je jasno – cijenu više ne formiraju samo imena, već i opcije. Pojedine firme ulažu u inovacije, dok ih druge slijede. Velike su razlike u kvaliteti materijala, dugotrajnosti proizvoda, mogućnostima koje ti proizvodi nude. Jednostavnost korištenja mi je posebno bitna, a tu je i izgled na kraju krajeva, koji presudi između konkurencije.

Mene osobno oduševljava kvalitetan odnos prema krajnjem potrošaču, spoznaja da će costumer service zaista dati sve od sebe da riješi potencijalni problem, kao i mogućnost samostalne kupovine rezervnih dijelova, čak i kad garancija istekne, bez da moram nekoga povlačiti za rukav. To su neke stavke o kojima nisam razmišljala u početku, ali u konačnici jako veliku ulogu igraju.

Što ti se posebno sviđa kod Magic Baby ponude?

Za početak, moram primijetiti da u ponudi imate većinu proizvoda koji su nam se pokazali kao life-saving proizvodi, primjerice Stokke Flexi i BabyBjorn njihalica. Sviđa mi se raznovrsnost, zaista se sve može naći, neovisno o budžetu. Kad malo prevrtim film unazad, mi smo skoro sve za naše prvo dijete kupili baš kod vas!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.