Mama Mia ima savršene savjete za sve mame blizanaca, ali i za mame koje planiraju postati veliko ime na Instagramu!

0
2080
twins life mia pavsic naslovna

Mama Mia Pavišić krije se iza Instagram nadimka ‘twinslife_babyboys’, a tko se pak krije iza imena Mia Pavišić saznali smo u ovom intervjuu. Riječ je, ne samo o kul mami s Instagrama, već i o snažnoj mladoj ženi koja nam je na jedan tako iskren, prekrasan i velikodušan način objasnila što znači biti ne samo majka blizanaca, već i majka općenito. Također nas je oduševio savjet za sve mame koje planiraju postati veliko ime na Instagramu, a što je još divno s nama ova mama podijelila, saznajte u nastavku.

Može prvo par riječi o sebi….

Lijep pozdrav svima. Hvala vam na upitu za sudjelovanje.

Zovem se Mia, imam 29 godina i ponosna sam majka 15.-o mjesečnih blizanaca. Trenutno živim u rodnoj Crikvenici, a jedan period života sam živjela u Italiji gdje sam upoznala svog zaručnika i divnog oca. Za sada uživam  u svom najljepšem i ujedno najtežem poslu, biti mama.

Imaš blizance! Wow! Kako je biti majka blizancima? Kako izlaziš na kraj s tim izazovom?

Imati blizance je zaista blagoslov.

Iako sam oduvijek znala da imam genetske predispozicije za blizance nisam mogla ni zamisliti što znači biti majka blizanaca. Nije jednostavno, to je zaista izazov. Za mene su prva tri  mjeseca njihovog života bila najzahtjevnija. Jedno od najzanimljivijih iskustava bilo je dojenje, istovremeno dojenje blizanaca je pravi izazov, no kad smo svo troje naučili svoj  posao postalo je zabavno.

Majke blizanaca trebaju se oboružati strpljenjem, energijom, prihvatiti svaku pomoć jer je uvijek dobrodošla i istovremeno se dovoljno posvetiti sebi radi mentalnog zdravlja majke.

Što je po tebi najteža, a što najljepša stvar kod majčinstva općenito?

Smatram da je najteži dio majčinstva odgoj djeteta. Ne slažem se s instinktivnim roditeljstvom i odgojem djece. Vrlo je bitno educirati se, potražiti pomoć kada je to potrebno jer nekada u najboljoj namjeri možemo oštetiti dijete. Prije svega, dijete je ogledalo roditelja i primjer je najjača odgojna mjera koju treba imati na umu jer je to bitna stepenica  ka kvalitetnom odgoju.

Kao u mom slučaju, poseban naglasak bih stavila na odgoj blizanaca. Dvoje djece, istog uzrasta, različitih karaktera, slični, ali zapravo individue i kao takvi različiti.

Najljepša stvar majčinstva je, bez puno razmišljanja, jedinstvena ljubav koja se rodi majčinstvom.

Imaš li  neke mommy uzore kako na društvenim mrežama, tako i u stvarnom životu koji te posebno inspiriraju?

Na društvenim mrežama postoje zaista predivni, inspirativni i kreativni profili mama. Općenito me inspiriraju one “super” mame koje su predane u potpunosti na svim sferama , svojoj djeci, poslu, kući, koje  uživaju u svakom trenutku i periodu svoga života s djecom. Majke posjeduju moć s kojom mogu postići sve.

Imaš li neki savjet za mame koji bi tebi spasio glavu da si ga znala prije?

Savjet koji bi spasio glavu nemam, ali možda ga budem imala kako moji twinsi budu veći 🙂

Moj savjet je da svatko treba provoditi što više vremena sa svojom djecom jer je svaki trenutak važan i brzo prolazi.

Koliko ti je Instagram pomogao u majčinstvu i jesi li imala plan dostići tako lijep broj followera, odnosno uspjeh na ovoj društvenoj mreži?

Instagram mi je pomogao u majčinstvu, odnosno Instagram  mame 🙂 Mnoštvo savjeta, drugih iskustava, pozitivnih stvari i povrh svega virtualnih poznanstva s predivnim mamama na jednom mjestu.

Moj profil je nastao zahvaljujući mojoj najboljoj prijateljici, s obzirom  da volim fotografije i uživam u fotografiranju djece smatrala je da trebam pokušati s Instagram profilom. I eto.. U početku nisam očekivala puno, no profil je dosegao lijep broj followera talijanske i hrvatske publike i veoma sam zadovoljna.

Savjet za kraj za sve mame koje planiraju postati veliko ime na Instagramu?

Mamama koje žele uspjeti ili tek otvoriti  profil želim reći prije svega da se predivno ujediniti s  drugim majkama i dijeliti svoja iskustava. No, ključ uspjeha je u posvećenosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.