Razvoj bebe kroz sustav 7 elemenata

0
12561

Znate li da jednostavna radnja kao što je razgovor s bebom, maženje prije spavanja, škakljanje bucmastih prstića i zamatanje u toplu dekicu, stimulira razvoj mozga vaše bebe?

Tijekom prvih šest mjeseci dijete se polako navikava na svijet izvan majčinog trbuha, razvija osnovne vještine i stječe kontrole mišića. To je vrijeme u kojem uvodite svoje dijete na podražaje koji će mu pomoći početi razvijati svoje mentalne i fizičke sposobnosti.

Osim redovite njege i brige za bebu, postoji niz jednostavnih igrica koje u bilo kojem trenutku možete igrati, a koje pospješuju razvoj bebina mozga. Igre se sastoje od aktivnosti koje stimuliraju osjete te predstavljaju početak intelektualnog i fizičkog učenja.

Iz Tiny Love obitelji edukativnih igračaka kod nas pogledajte kreativne ideje za bebe u najranijoj dobi, od 0-6 mjeseci,  kojima kroz igru možete potaknuti razvoj malog djeteta kroz Tiny Love Sustav 7 elemenata.

U Tiny Love-u stručnjaci na području razvoja djeteta, vjeruju da igra pridonosi i potiče razvoj bebine spoznaje i motorike te senzorički i emotivni rast. Prilikom razvoja proizvoda vode se idejom da je najbolji način podrške novim obiteljima njihov zajednički rast upravo uz edukativne igračke.

Tiny Love® 7 Elements System ™ pomaže pri stimulaciji objektima, igračkama i aktivnostima koje usmjeravaju razvoj vaše bebe tijekom prve godine otkrivanja svijeta oko sebe. Sustav se sastoji od sljedećih 7 elemenata:

  1. Učenje finih motoričkih vještina
  2. Razvoj mišića
  3. Razvoj svih osjetila
  4. Kognitivni razvoj
  5. Jezik i komunikacija
  6. Mašta i kreativnost
  7. Razvoj IQ – emocionalne inteligencije

Fine motoričke vještine podrazumijevaju razvoj manjih mišića koji omogućuju bebi hvatanje predmeta, koordinaciju ruke i oka te povezanost pokreta sa govorom i vidom.

Razvoj mišića je element koji se odnosi na razvoj većih mišića tijela koji imaju utjecaj na dizanje glave, kotrljanje tijela, puzanje bebe, sjedenje i hodanje.

Razvoj svih osjetila(vid, sluh, dodir, miris i okus) omogućuju nam da prikupljamo i obrađujemo informacije o svijetu koji nas okružuje.

Kognitivni razvoj predstavlja mentalni proces kroz koji učimo i pamtimo, kategoriziramo informacije i donosimo zaključke, shvaćamo uzrok i posljedicu te oslobađamo maštu.

Jezik i komunikacija omogućuju iskazivanje misli i emocija na verbalan ili neverbalan način.

Mašta predstavlja sposobnost da koristimo um prilikom percepcije stvari koje nisu opipljive, poput slika, ideja, misli i osjećaja. Kreativnost je stanje u kojem pretvaramo maštu u stvarnost i oslanja se na mogućnost improvizacije, sposobnost inicijative i rješavanja problema.

Razvoj emocionalne inteligencije čine socijalne vještine i emocionalne osobine koje su dio našeg karaktera, hrane naš karakter i omogućuju nam da funkcioniramo u interakciji sa drugim ljudima.

Tiny Love je višestruko nagrađivana globalna tvrtka koja izvozi svoje proizvode u više od 50 zemalja diljem svijeta. Osim što ima sve potrebne certifikate i što nudi sigurnost Vašem djetetu, program Tiny Love ima raznoliku ponudu inovativnih i šarmantnih proizvoda koji će usrećiti Vašu bebu.

Ponudu Tiny Love proizvoda pogledajte ovdje.

Uživajte u dragocjenim Tiny trenucima!

by IPB

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.