JOIE POTPISAO TROGODIŠNJE PARTNERTSVO SA UJEDINJENIM NARODIMA U TRENINGU I ISTRAŽIVANJU KAO PRVI GLOBALNI PARTNER U SIGURNOSTI DJECE NA PUTOVANJU

0
1484

Utorak, 11. veljače 2020.

  • Joie i United Nations Institute for Training and Research (UNITAR) danas su potpisali trogodišnje partnerstvo prema kojem Joie postaje UNITARov globalni partner za sigurnost djece na putovanju (UNITAR’S Global Partner for Child Road Safety).
  • Ceremoniji potpisivanja prisustvovao je Nikhil Seth, podtajnik UN-a i izvršni direktor UNITAR-a; predsjednik RACE-a, Carmelo Sanz de Barros; a Joie-ja je zastupao generalni direktor David Welsh.
  • Poboljšanje sigurnosti djece na cestama jedna je od prioritetnih radnih osovina CIFAL Madrid RACE-a, jedinog trening centra za sigurnost na cestama UNITAR-a i Ujedinjenih naroda, koji je sada ojačan ovim sporazumom s JOIE.
  • Sporazum, koji ima međunarodni opseg, predviđa provedbu akcija podizanja svijesti u nekoliko zemalja Latinske Amerike, kao i alate za osposobljavanje tehničara i profesionalaca.

Kao partner UNITAR-a, Joie će predstaviti upute za sigurnost djece na cestama za UNITAR-ove globalne treninge i programe e-učenja. Ove će se specijalizirane radionice i obuke o dječjoj sigurnosti na cestama odvijati širom svijeta i biti usmjerene prema stručnjacima odgovornim za javnu sigurnost, uključujući policiju, vatrogasne službe i nevladine organizacije. Prva dva zajednička događaja Joie i UNITAR-a održat će se u proljeće 2020. u Latinskoj Americi.

Cilj Joie i UNITAR-a je poboljšati sigurnost djece širom svijeta u svim scenarijima, bilo vožnja u autu, bilo pješacima – posebno u zemljama gdje su ozljede djece uslijed prometnih nesreća osobito česte.

Partnerstvo proširuje Joieinu posvećenost sigurnosti djece izvan razvoja sigurnosnih sustava za zaštitu djece, vodećih u industriji, u područje zagovaranja i obuke za javnu sigurnost.

Jerry Ingraham, glavni direktor marketinga, Joie, rekao je: „Oduševljeni smo što smo se pridružili Institutu za obuku i istraživanje Ujedinjenih naroda kao globalni partner u sigurnosti djece na cestama. Za Joie je sigurnost djece naša strast i cilj našeg rada, pa je ovo partnerstvo savršeno uklopljeno. UNITAR-ova globalna mreža pruža jedinstvenu priliku za suradnju sa stručnjacima za javnu sigurnost na terenu u svakoj zemlji i veselimo se zajedničkom partnerstvu kako bismo svijet učinili sigurnijim mjestom za našu djecu. “

Carmelo Sanz de Barros, predsjednik madridskog RACE centra CIFAL, rekao je: „Pozdravljamo JOIE kao globalnog partnera u našem programu za sigurnost na cestama, koji će nam nesumnjivo pomoći da obučimo više stručnjaka s ciljem smanjenja prometnih nesreća na putovanjima koja milijuni djece čine svaki dan. Udružujući snage UNITAR-a, RACE-a i JOIE, mi ćemo napredovati u prevenciji prometnih nesreća sa uključenom djecom, u onim zemljama kojima je to najpotrebnije, razvijajući resurse, alate i strategije za smanjenje rizika od ozljeda djece. “

Joie_UNITAR_training_Dominican_Republic_4_2019

UNITAR

UNITAR je autonomno tijelo Ujedinjenih naroda osnovano 1963. godine s izravnim odnosom s Generalnom skupštinom UN-a i izravnom pomoćnom suradnjom s generalnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, koje pruža obuku i aktivnosti izgradnje kapaciteta radi pružanja pomoći, uglavnom zemljama u razvoju. Institut pokriva široku temu Agende 2030: ojačati multilateralizam, promicati održivost okoliša i ekološki razvoj, poboljšati otpor i humanitarnu pomoć, promicanje održivog mira i promicanje gospodarskog razvoja i socijalne uključenosti.

Program decentralizirane suradnje (DCP), koji pripada UNITAR-u, osposobljava vladine organe i lidere civilnog društva za unapređenje održivog razvoja kroz svoju Globalnu mrežu CIFAL, kreiranu 2003. godine. 20 CIFAL centara distribuiranih širom svijeta, među kojima je i CIFAL Madrid RACE, ima kao jedan od svojih ciljeva olakšati prijenos znanja, iskustava i najboljih praksi između predstavnika javnog i privatnog sektora, kao i vođa civilnog društva.

O Joie:

Joie je najbrže rastuća marka opreme za bebe u svijetu. Već duži niz godina Joie je lider u razvoju sigurnosnih sustava za djecu i bio je prvi proizvođač na svijetu koji je ponudio i-size sjedalo pogodno za novorođenčad.

Joieina misija je pomoći roditeljima da postanu najbolji u proizvodima za svakodnevnu upotrebu, tako da je njihova oprema dizajnirana za obitelji koje žele najvišu kvalitetu i performanse. Joie nudi široku paletu dječjih sjedala kako bi zadovoljila sve potrebe, a mnoga su sjedala dobila preporuke vodećih neovisnih testova sigurnosti uključujući ADAC, Stiftung Warentest i švedski Plus test.

Joie također nastoji educirati potrošače o važnim temama sigurnosti autosjedalica poput i-size standarda i prednostima vožnje u suprotnom smjeru. Joie provodi treninge za Ujedinjene narode o sigurnosti prometa na cestama djece putem CIFAL Madrida i Kraljevskog automobilskog kluba Španjolske (RACE).

Posjeti joiebaby.com

Ponudu Joie dječje opreme pogledaj na magicbaby.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.