Mama Ana Vladušić: ‘ Ova tri odjevna predmeta bi svaka mama trebala izbjegavati’

0
1801
Ana Vladusic modni intervju naslovna

Mama Ana Vladušić redovito plijeni pozornost odjevnim kombinacijama koje objavljuje na svom Instagram profilu, a kada se nedavno u jednom postu našalila na temu odjevnih predmeta koje bi svaka mama trebala izbjegavati, znali smo da ju sada stvarno moramo ‘privesti’ na jedan modni intervju. Tako nam je ova majka troje djece i prava fashionistica među mamama dala hrpu odličnih savjeta na temu majčinstva i odijevanja, a dotaknuli smo se i pitanja posvećuju li modni i lifestyle časopisi i portali uopće dovoljno pažnje mamama. No, savjeti koji su nam definitivno spasili život su onaj u kojem Ana sugerira koja top tri odjevna predmeta bi svaka mama trebala izbjegavati, kao i onaj što učiniti u one dane kada nam je masna kosa, a opet želimo izgledati stylish. Koja top tri odjevna predmeta su pak najbolji prijatelji svake mame, ali i mogu li mame uopće biti stylish s obzirom na nedostatak vremena, saznajte u nastavku.

Koja top tri odjevna predmeta bi svaka mama trebala izbjegavati?

Umjesto tri odjevna predmeta, predložila bih tri riječi idealne za izbjegavanje: Odjel za mame. Zašto? Ne postoji moda za mame. Odnosno, očigledno postoji, ali svim mamama sugeriram da to zaobiđu. Moda za mame bi trebala biti samo odjeća koju nosimo, a olakšava nam život kao mamama. No, to ne znači da moramo biti staromodne. To samo znači da stvari koje trebamo imati u svom ormaru su one koje se ne moraju peglati!

No, želite li i dalje tri zlatne kombinacije za nekorištenje, zapamtite ovo: A) dolčevita i duga haljina su veliko NE ako dojite jer ćete u protivnom pokazati puno više nego što ste mislile. B) Svaka mama zna da čim pomisli na bijelo odijelo ili haljinu, dijete pomisli na čokoladu, sladoled, proljev ili povraćanje. C) Kratko nije slatko ako se u parkiću morate saginjati po igračke.

Koja top tri odjevna predmeta su najbolji prijatelji svake mame?

Svaka mama bi u svom ormaru trebala imati jedan duži crni sako koji spašava najgore dane i najtužnije kombinacije, običnu bijelu majicu ili košulju koje ne moraju nužno biti njene (“zajedno u dobru i zlu”- Jel’ tako mužu?❤) i crnu haljinu koja ima kroj idealan za plažu, ali dostojan domjenka. A, zadnji i najbitniji MUST HAVE su traperice. -Znam da će mnoge reći da je bolje biti sretna u tajicama, nego nesretna u trapericama. No, možeš biti sretna i u trapericama, samo uzmi one s više elastina.

Kako biti stylish kada ti je primjerice masna kosa ili jednostavno nemaš previše vremena da se središ?

Torba glavu čuva ili u mom slučaju kapa. Kapa, crveni ruž i/ili zalizani rep (koji skriva višednevnu neopranu kosu), nakit i sunčane naočale su dodaci koji te za čas od umorne mamice dovode do sexy i cool damice.

Koji odjevni predmeti ti posebno fale otkad si mama, a koji su ti super, a otkrila si ih tek kad si postala mama?

 Od faljenja meni najviše fali mala torbica, a mom ormaru pražnjenje od istih koje čekaju na svoj red i uporabu. No, dokle god moram nositi pelene, igračke, rezervnu odjeću i grickalice, bolje da fali mala torbica nego mjesta u njoj i živaca.

S druge strane, kao mama otkrila sam da muževa košulja ili majica s remenom sasvim dobro stoje kao haljina, ako ujutro trčiš u vrtić i školu. Jer kako se ono kaže: “Najbolje ideje uvijek dolaze u najgorem vremenu”. A, mislim da ne postoji bolji opis od toga za oblačenje troje djece u pola sedam ujutro.

Misliš li da mame mogu biti stylish bez obzira na umor i nedostatak vremena i imaš li neki savjet za mame koje žele biti stylish, ali misle da je to nemoguća misija, osim ako nemaš dadilju i spremačicu?

Kao i u svemu ostalom kreativnost i stil nemaju posebne veze s majčinstvom. No, na sreću uvijek imamo malih trikova koji mogu pomoći (školski izvuci natuknice iz teksta J). Jedina kreativnost koja dođe s roditeljstvom je kreativnost vremena. To sam upravo izmislila, no nije daleko od istine. Sve mame će se složiti oko činjenice da ukoliko modne kombinacije nisu pomno pripremljene i izabrane uvečer, potrebna je ne samo kreativnost, već prava umjetnost kako bi ujutro u rekordnom roku izašli iz doma kao pristojni i uredni građani, a ne maškare za Halloween party.

Misliš li da modni i lifestyle mediji dovoljno obraćaju pažnju na potrebe i interese mama?

Nažalost, ne. Smatram da kod nas takvog sadržaja nedostaje kao šećera u čokoladi za kuhanje. A, kad smo već kod slatkog, nikako nije slatko da spavaš, živiš i šetaš bebu u majici “Lloret del Mar, maturalac 2006.” No, mame često nemaju vremena, a ni volje smišljati što i kako sa svojim modnim izričajem, pa se na kraju jednostavno prepuste slučaju i rutini. Što je zaista tužno jer sve mi želimo izgledati lijepo, a da ne slijedimo modne trendove slijepo. Tako da preporuka gdje pronaći lijepu, kvalitetnu i funkcionalnu odjeću za mame bez da pritom izgledamo kao bake je i više nego dobrodošla na svim našim lifestyle portalima.

Gdje ti nalaziš inspiraciju za svoje outfit-e?

Inspiraciju nalazim u ispeglanom vešu, u narodu poznato kao snađi se najbolje što znaš.

Bez kojih top tri odjevna predmeta ti osobno ne možeš i zašto?

Kad postaneš mama neke odjevne kombinacije moraš izbaciti. Možda ne zato što nisu prikladne, već zato što nisi mazohist.

Iako to svi znamo, vrlo često izbacimo one krive. Od krivih izbora ja izbacim tenisice i obučem pete, pa jesu li prikladne osjetim navečer kad ih skinem i ugledam buđole ala Kim Kardashian. Također, kapa je moj zaštitni znak jer nema te masne kose koju kapa ne može spasiti. Velika torba spašava stil i crne kombinacije. Barem ja to sebi stalno ponavljam jer bih u protivnom besramno hodala s 300 vrećica uokolo. Sunčane naočale su uvijek tu i kad sunca nema, jer podočnjaka uvijek ima.

Ako si se prepoznala, i ti si mama. A, ako si mama i nemaš takvih problema, podijeli mudrost sestro i nabaci koji savjet.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.