Oprema za blizance

0
8284

Ako ste već postali ili ćete tek postati ponosni roditelji blizanaca, saznajte na vrijeme što vam je sve potrebno od opreme za bebe, kako biste si učinili život lakšim i organiziranijim. No, prilikom odabira i kupnje svakako uzmite u obzir vaše želje i financijske mogućnosti kojima raspolažete.

Dvije autosjedalice:

Kad vam nakon poroda bude dopušteno otići kući, trebat će vam dvije autosjedalice; za svakog mališana po jedna. Nisu sve sjedalice namijenjene za prijevoz novorođenčadi, stoga obavezno provjerite minimalnu težinu, a obratite pozornost i na ostale značajke poput jednostavnosti ugradnje, prilagodljivosti vašem automobilu te materijala od kojih su izrađene, na način da su u potpunosti sigurne za boravak djeteta u njoj.

Jedna kolica za blizance:

Bilo da idete u šetnju prirodom ili do trgovine, dvostruka kolica najpraktičnija su ako imate blizance. Na tržištu postoje različiti modeli ovakvih kolica koja se međusobno razlikuju po boji, dizajnu i funkcionalnosti. Najvažnije karakteristike kolica za blizance odnose se na:

– lagano, brzo i jednostavno sklapanje

– laganu aluminijsku konstrukciju

– idealna za težinu svake bebe do 15 kg

– sjedala su udobna i podstavljena, izrađena od kvalitetnih prozračnih materijala

– navlake se mogu prati u perilici za pranje rublja

– krov kolica je vodootporan, sa zaštitom od ultraljubičastog zračenja

– bez obzira na to što su ovakva dupla kolica veća, prolaze kroz sva standardna vrata

– zaštitni pojas je u 5 točaka sa odgovarajućim zaštitama za remene

– ručke kolica ergonomski su oblikovane, kako bi vam svaka šetnja ili izlazak u grad bila zabava i uživanje

– na kolica se može postaviti pripadajući suncobran

Zoom_Camel_tekst

Ispod kolica je prostor za odlaganje stvari poput torbe za prematanje, ruksaka ili namirnica iz trgovine.

Iako vaši mališani vjerojatno vole spavati zajedno u istom krevetiću ili kolijevci, na kraju, kad malo porastu, ipak ćete trebati dva odvojena krevetića. Preporučujemo vam da nabavite one krevetiće kod kojih možete regulirati visinu madraca. Vodite računa o tome da su krevetići izrađeni od prozračnih materijala, da nemaju tvrdih rubova te da se zaštitna ogradica može postaviti dovoljno visoko, čak i kad je madrac postavljen na najvišoj razini.

Na tržištu također postoje različiti modeli dječjih krevetića, poput sklopivih krevetića, krevetića na kotačiće čime se olakšava njegovo premještanje, krevetića s ladicom i sl. Odlučite se za one krevetiće koji najbolje odgovaraju prostoru u kojem boravite. No koji god da odaberete, zasigurno će se dobro uklopiti u svaki dječji kutak.

Nećete moći držati u naručju svoje mališane 24 sata dnevno, no to se od vas ni ne očekuje. Odmorite se, ali i bebama dopustite da uživaju u privatnosti. Najidealnije bi vam bile ležaljke ili nosiljke za djecu. Njihaljke su također dobar izbor, pogotovo ako želite uspavati ili umiriti dijete laganim ljuljuškanjem. S obzirom na to da imate blizance, trebat će vam dvije ležaljke odnosno nosiljke, kako bi svako dijete imalo svoj prostor za uživanje i odmor.

Bilo da putujete ili ste većinu vremena kod kuće, dječji vrtići (tzv. prostor za igranje) su obavezna dječja oprema. Iako uglavnom dolaze u standardnim veličinama za jedno dijete, postoje vrtići većih dimenzija koji su dovoljni za igranje u paru. U vrtić ubacite blizancima omiljene igračke ili objesite muzičke vrtuljke te priuštite im nepresušni izvor zabave.

popust_blizanci

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.