Mama Martina: “Na kraju sve imamo najljepšu titulu majke bile poznate ili nepoznate”

0
400
mama martina sta mama treba naslovna

Mama Martina koja se krije iza Instagram profila @sta_mama_treba, novo je ime na Instagram sceni, bar kada govorimo o profilima koji su posvećeni majčinstvu. Poželjeli smo doznati tko je ova simpatična mamica, a ona nam je to velikodušno i otkrila. Ujedno smo saznali koje naše proizvode posjeduje njezina bebica, ali i to kako se Martina snašla u svojoj novoj ulozi.

Možete li za početak reći više o sebi i svom IG profilu?

Iza profila sta_mama_treba krije se mama Martina. Imam 26 godina i završen Ekonomski fakultet. Prije malo više od devet mjeseci sam postala majka i to mi je najveće dostignuće života. I prije trudnoće su me zanimale majčinske teme i svi su mi prijatelji govorili da imam jako izražen majčinski instinkt. Otvorila sam profil nadajući se da ću dijeljenjem svojih iskustava i savjeta pomoći drugim trudnicama i majkama.

Postoji li neka tema koja se tiče majčinstva, a koja vas jako zaokuplja u posljednje vrijeme? Zašto vas baš ono posebno zanima?

Uvijek postoji neko područje koje me zanima sukladno bebinom uzrastu. Kroz cijelu trudnoću sam najviše istraživala o dojenju i adaptiranom mlijeku. Htjela sam dojiti što duže, ali smo se, nažalost, našli u problemima na koje nismo mogli utjecati i beba je prešla na adaptirano mlijeko. Bila sam pretužna, ali spremna i educirana o dohrani tako da je prošlo lako. Kad je trebao krenuti s krutom hranom, danima sam pisala plan i mogu reći da nisam ni sanjala da će moja beba sa zadovoljstvom jesti kašice. Trenutno smo u procesu izbacivanja kašica tako da sam sad posvećena izmišljanju receptića za muffine, waffle i slično. Budući da idemo na vježbe kod fizijatra, u zadnje vrijeme me zaokupljaju i vježbe kojima se bebi može pomoći da ojača, sjedne i propuže četveronoške. Svakako mislim da je jako važno biti potpuno uključen u svaki period i prikladno se pripremiti na sve što nas kao roditelje čeka.

Kako se nosite s umorom i nespavanjem i od kud crpite snagu, kako fizičku, tako i onu mentalnu?

Nije mi teško jer sve obveze dijelim sa suprugom. Hvala Bogu, radi posao koji nam dozvoljava takav ritam tako da oboje odrađujemo i uspavljivanje, ustajanje tijekom noći, nosanje, hranjene i igranje. Znam da puno mama ima problema sa sudjelovanjem supruga u odgoju pa sam ja neizmjerno zahvalna što je moj ulogu supruga i tate prihvatio objeručke.

Mislite li da su “obične” mame dovoljno zastupljene na društvenim mrežama i u medijima, naspram recimo influencerica i slavnih mama?

Svatko ima pravo izbora, slavne mame i influencerice imaju popularnost pa se o njima više priča i piše. Ali s obzirom na sve veći broj grupa na FB-u za mame, svaka može doći do izražaja, zatražiti savjet i podijeliti iskustvo što mi je super jer definitivno smatram da se mame trebaju držati zajedno i pomagati jedna drugoj. Na kraju sve imamo najljepšu titulu majke bile poznate ili nepoznate.

Koje naše proizvode posjedujete i kakvo je vaše iskustvo s njima?

Imam jastuk za dojenje, Joie everystage fx autosjedalicu i madrac za putni krevetić. Nedavno smo imali prometnu nesreću i moramo kupiti novu autosjedalicu, opet ćemo istu izabrati. Jastuk sam koristila cijelu trudnoću, a i poslije. S autosjedalicom sam jako zadovoljna, dugo sam istraživala i kad smo se odlučili na kupnju, nije je bilo na stanju u trgovini. Prodavačica se ponudila da nam provjeri gdje ima na stanju i naručila nam je na kućnu adresu. Stigla je za tri dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.