Novo ime na majčinsko-blogerskoj sceni Ana Vrščaj o Instagramu: ‘Od pomoći je u majčinstvu, ali ima i mane’

0
1392
mama ana vrščaj naslovna

Ako ste u potrazi za novim imenima na blogerskoj sceni kada je u pitanju majčinstvo, onda je Ana Vrščaj ime koje biste trebali upisati u Instagram tražilicu. Ana je nova mamica i nedavno je otvorila blog koji je zamislila kao mjesto gdje će novopečene mame moći razmjenjivati iskustva i savjete, a svaka mama koju smo do sada intervjuirali izjavila je da su društvene mreže koliko god nekad nerealne bile, ipak odlična prilika za razmjenu iskustva. Stoga ne sumnjamo u uspjeh Aninog projekta, a što ova zanimljiva mamica ima za reći na temu majčinstva, možete saznati već u ovom intervjuu.

Može prvo par riječi o sebi…

Zovem se Ana Vrščaj, imam 26 godina i dolazim iz Pule. Po zanimanju sam frizerka, a u slobodno vrijeme bavim se glazbom, iako ga trenutno i nemam baš puno jer sam mama bebice od 10 mjeseci po imenu Alex. Nedavno sam otvorila i blog koji sam zamislila kao mjesto gdje ćemo sve mi novopečene mame moći razmjenjivati iskustva i savjete, i to je nešto što me jako veseli!

Kako bi opisala iskustvo majčinstva, kako se nosiš s umorom i nespavanjem, i što ti je najljepša, a što najteža stvar kod majčinstva?

Kao jedan ogroman vrtlog emocija s kojima se do sada još nisam susrela. Svako malo stanem i kroz glavu mi prođe: “Hej! Pa ti si odgovorna za to malo stvorenje i imaš najbolji posao na svijetu, a to je biti mama!”

Po pitanju umora i nespavanja, tu imam sreće što imam divnog dečka koji svako jutro prije posla preuzme Alexa dok ja obavim svoj ritual ispijanja kavice na balkonu, kojim si napunim baterije za ostatak dana. Isto tako s obzirom na to da Alex teško zaspe ako ja nisam pored i ne ležim kraj njega (a meni to teško pada J), iskoristim to kao priliku za odmor.

Rekla bih da su najljepša stvar upravo ti neki osjećaji koje taj mali švrćo probudi u meni uz dobro poznati klišej kako me čini boljom osobom. Jer svaki moj postupak ne utječe više samo na mene, već i na njega.

A kao najteža stvar, uz konstantnu strepnju da se ne bi udario, povrijedio i slično (jer to su mala neumorna stvorenja) smatram da je taj neki (ne)opravdani strah da li nešto radim krivo. Jer svi mi želimo da nam djeca izrastu u zdrave, dobre i sposobne ljude.

Je li Instagram od pomoći u trudnoći i majčinstvu i misliš li da je ovo tema koja je dovoljno zastupljena na društvenim mrežama?

Mišljenja sam da i je i nije. Prednost mu je ta što se mogu naći korisni savjeti i iskustva drugih mama, i sama sam našla puno super informacija i recenzija što od brendova, što od influencera/mama.

A kao manu bih navela možda tu neku nerealnost. Dosta se prikazuje samo pozitivna strana majčinstva, da se razumijemo, svi mi želimo s drugima podijeliti samo lijepe trenutke, ali opet nije sve uvijek tako bajno.

Tako da ova tema je dovoljno zastupljena, ali bi bilo dobro da se više priča i o npr. post porođajnoj depresiji i sličnim stvarima.

 Imaš li možda neke naše proizvode i kako si zadovoljna  s istima?

Kod vas se redovno kupuju bočice, pribor za jelo i igračke za poklone. Zadovoljna sam širokom ponudom i ljubaznošću vaših djelatnica. Imate u ponudi dosta lijepih  guralica, a kako se Alex krenuo dizati na nogice planiram mu uskoro i uzeti jednu.

Neki savjet svim mamama za kraj koji se tebi pokazao zlata vrijednim?

Savjetovala bih svim mamama da ne uspoređuju svoju djecu s drugima. Tipa, kad je koje propuzalo, prohodalo i slično. Svako dijete je individua za sebe i ako ne postoji nekakav zdravstveni razlog nemojte se opterećivati s time. I još jedna stvar, uživajte u svojim bebama jer vrijeme pre brzo leti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.