Zaboravite na Pinterest! Mama Tea ima najbolje savjete kako od svog doma napraviti oazu kakve nema niti na društvenim mrežama

0
2143
tee_teeo intervju header

Dok surfate Pinterestom i Instagramom i pritom proučavate profile superkreativnih mama koje imaju najugodnije boravke, najluksuznije kupaonice, najbujnije vrtove i balkone, i najljepše kuhinje, sigurno se pitate – jesu li te žene stvarne!? Zaista jesu, ne biste vjerovali, a mi smo našli jednu takvu! Mama Tea  krije se iza Instagram profila @tee_teeo, koji nas je osvojio ne samo prekrasnim vizualima, već i odličnim idejama kako za iznimno malo novaca svaki kutak svog doma pretvoriti u prizor s Pinteresta. No, imajte na umu da je Tea ipak uložila  mnogo truda pa se tako nakon nekoliko godina prakse ne boji sama primiti alat u ruke.

Ipak, u podlozi svega ponajprije je njezin genijalan, kreativan um. Stoga, obavezno zapratite ovaj profil jer ćete na jednom mjestu naći najbolje savjete kako pametno iskoristiti sav prostor u domu, a da isti opet izgleda poput interijera s društvenih mreža. Tako je recimo nekom prostor ispod stepenica samo prostor ispod stepenica, dok je Tei on poslužio za izradu walk in tuš kabine, kakve nema ni na Pinterestu.  Običan hodnik može kroz godine promijeniti nekoliko lica, kuhinja će kao i boravak u tren oka dobiti novo naličje uz par pravih detalja, dok  velika terasa postaje idealnom za obiteljska druženja kad u proljeće zazeleni sve oko nje. Neka vas Tein primjer inspirira za radove u vašem  domu, no prethodno poslušajte par njezinih savjeta.

Može prvo par riječi o sebi i svom Insta profilu?

Bok ja sam Tea, imam 28 godina i dolazim iz Zagreba. Kao većina ljudi, nosim nekoliko šešira. Prvim pogledom na moj Insta profil primijetit ćete da sam majka, zaljubljenica u interijere, uređenje prostora i DIY projekte. S druge strane, u meni čuči vječno dijete, koje je i prije nego je naučilo pričati počelo crtati, kreirati i širiti svoj entuzijazam za svime lijepim i zanimljivim. Moja ljubav prema umjetnosti motivirala me da se upišem u Umjetničku gimnaziju, te kasnije i tekstilni fakultet.

Odakle crpiš ideje za tako divan interijer koji možemo vidjeti na tvom profilu?

Moja strast za uređenjem interijera kulminirala je kada sam napokon krenula uređivati vlastiti stan. Volim lijepe stvari,ali nažalost u Hrvatskoj ljepota i kvaliteta dolazi s visokom cijenom, ili ono što sam si ja zamislila u glavi, uopće nemamo u ponudi prodaje.Znala sam da mora postojati rješenje i da mogu imati oboje uz malo truda, stoga sam uz pomoć svog supruga krenula s osmišljavanjem projekata vezanih uz uređenje kako bi i naš stan odgovarao našem ukusu ,stilu života i našim potrebama. Nekad temeljito istražim Pinterest , ali uglavnom mi ideja dođe iz glave kad ugledam neki predmet ili prostor u koji ga stavljam. Imam veliki problem jer stvari koje su u mojoj glavi često nisu dostupne za kupovinu ili trebaju makeover da bi se prilagodile našem životnom prostoru.

Kako na jeftin način možemo podići svaki interijer i na koju promjenu u svom interijeru si posebno ponosna?

Mislim da je najjeftiniji način za podići svaki interijer svakako objesiti par obiteljskih fotografija. Također, zelenilo podiže svaki prostor. Ja imam par sabljica ili svekrvin jezik koje čiste zrak u domu i nemoguće su za “ubiti”. Osobno volim detalje i imam ih jako puno. To su stvari koje za mene imaju neko značenje. Stilski ne odgovaraju međusobno, ali ako nešto zbilja voliš uklopi se u prostor i postane dio njega te mu daje karakter.Ne vodimo se za trendovima nego u svom domu imamo sve sto mi volimo i mislim da se to na mom profilu i vidi. Imam jako puno pozitivnih poruka svakodnevno i to me jako veseli. Zbilja mi je teško izdvojiti na što sam posebno ponosna jer smo puno stvari sami radili. Volim to što sam zaljubljena u svaki kutak našeg doma.

U vašoj blagovaoni odlično se ‘snašla’ Stokke Tripp Trapp. Kako to da si baš nju odabrala? Jesi li pazila da se uklopi u ostatak interijera ili je bilo i do toga i do njezine praktične svrhe?

Dizajnom odgovara svim stilovima uređenja doma pa ju nije bilo problem uklopiti. Jedino moram priznati da sam kupila i zavjese u boji hranilice jer me ta aqua plava baš oduševila.

U čemu po tebi leži glavna prednost ove hranilice i zašto bi ju preporučila?

Dugo sam istraživala kakvu hranilicu kupiti jer moram priznati da sam se par puta opekla kupovinom stvari za bebu. Stokke Trip trap je idealna hranilica i kasnije stolica jer joj je nosivost do 100 kg te raste zajedno s djetetom. Lagana je i ne zauzima puno mjesta. Preporučila bih ju svima jer to je stvar koju ćete uvijek koristiti.

Baviš se i dekorativnim uređenjem okućnice, a osim ove aktivnosti gajiš ljubavi i prema zdravoj hrani iz vrta, zar ne? Gdje nabavljaš zdrave namirnice za svoju bebicu?

Moram priznati da sam sama sebe iznenadila koliko sam uživala u dekorativnom uređivanju dvorišta. Živimo u kući pa je trebalo malo urediti i okućnicu. Moram priznati da je kopanje i sadnja jako težak posao, ali u proljeće kad sve zazeleni vidim koliko se trud isplatio. Velika terasa okružena zelenilom je idealna za obiteljska druženja. Što se tiče bebine prehrane bitno mi je da jede domaće povrće i hranu koliko god je to moguće pa mi se za to pobrinu tri bake kojima sam jako zahvalna jer imati vrt je težak posao. Mi iza kuće imamo voćnjak koji je 100% prirodan, samo tu i tamo malo obrežemo grane.

Kako stižeš baviti se uređivanjem okućnice i interijera te bivanje  majkom i suprugom? Odakle sati u danu, odakle energija….? Pomozi nekim savjetom  nama koje se borimo s nedostatkom vremena, a opet želimo biti kreativne?

Kako sve stižem? Sama nikako. Nisam ja supermama, samo me nije sram tražiti pomoć.Muž mi ispunjava sve želje i ideje vezane za radove po kući i imao je puno volje naučiti me kako da sama nešto napravim, pa sad, valjda sam dobra supruga i zaslužujem to ( kupio mi je i alat-tako da imam svoj hehe), svekrva zna po cijeli dan uzeti bebu da mogu nešto konkretno napraviti (okrečiti npr.), mamu zovem dok još nije ni završila s poslom – di je, da ju Adam čeka spreman za preuzimanje. Bilo je lako kad je bio manji i nije bio posvuda. Sad ga sve interesira i u svemu želi sudjelovati pa je tako primjerice pomogao u montaži svog novog krevetića i svoje foteljice u boravku. Neki pametan savjet nemam, imam oko sebe ljude koji su mi podrška i zahvalna sam im svima beskrajno. Kad pričam s prijateljicama koje su mame i ponekad se “jadamo” jedna drugoj, vidim kako se mi žene zapravo na isti način trudimo da dan iskoristimo maksimalno, da budemo najbolje majke i da niti jedna mama nije poslušala savjet :”Spavaj kad beba spava.”  Ja primjerice kad beba spava odlučim skuhati kavu i okrečiti kuhinju. 🙂

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.