Tiny Love igračke nisu samo za igranje, već su korisne i za razvoj djeteta! Mama Lana Novota nam u ovim videima pokazuje kako ih koristiti!

0
1875

Mama dvojice sinova i preslatke male Eve te ujedno kineziologinja Lana Novota, prava je stručnjakinja kada govorimo vježbanju. Osim što nam svom YouTube profilu Habitus by Lana objavljuje vježbe za mame koje žele biti fit, redovito stvara video sadržaje na kojima pokazuje kako vježbati s bebom. Kada kažemo ‘vježbati s bebom’, mislimo na doslovno vježbanje s bebom, ali i na igranje s bebom koje ujedno bebi služi kao vježba za jačanje njezinih motoričkih sposobnosti, pamćenja, koncentracije i sličnog. Tako Lana igračke koje su tu naizgled samo za zabavu, koristi kao alate uz pomoć kojih radi na razvoju svoje Eve. Naime, iznenadili biste se kada biste znali što sve vaša beba može naučiti uz pomoć obične igračke. Lanu i Evu posebno oduševljavaju Tiny Love igračke, a zašto često biraju baš njih saznajte u nastavku.

KOJE SVE TINY LOVE PROIZVODE IMAŠ, ODNOSNO IMAJU TVOJI KLINCI, ILI BOLJE REČENO EVA JER SE ONA NAJVIŠE IGRA S NJIMA?

Krenuli smo s Tiny love edukativnim madracem i ležaljkom 3u1 rocker-napper kad je Eva još bila u trbuhu. Znate ono kad uđete u baby dućan i želite nešto kupiti za bebu. Tiny love edukativni madrac i ležaljka su nam privukli pažnju zbog prekrasnih boja. Znate da dijete kad se rodi ne vidi jasno boje i da vidi određene boje (crvena, zelena, žuta i plava), te uočava kontraste.

Roditelji često griješe kad kupuju igračke pastelnih boja za djecu, one jednostavno gube svoju edukativnu vrijednost i lijepe su samo nama roditeljima. Začudilo nas je da je Eva baš u ove dvije stvari najviše uživala kao novorođenče, a nakon Tiny love knjigice na koju je odlično reagirala kad je počela provoditi vrijeme na trbuhu, bili smo sigurni da je izbor Tiny love igračaka odličan. Tu knjigicu još danas nosim sa sobom i nikako da joj dosadi.

https://www.instagram.com/p/B5focbLHzcZ/

Igračka koja joj postaje sve draža je spiralna lopta, koja se uvijek nekako drugačije kotrlja, a ono što Evu jako veseli je zvuk koji može s njom proizvesti, bilo da je samo trese ili da lupa s njom po parketu. Željela bi naglasiti ovo lupanje po parketu😊, bez obzira na sve igračka se čvrsto drži, što dokazuje kvalitetu igračaka.

ŠTO TE POSEBNO ODUŠEVLJAVA KOD IGRAČAKA OVOG BRENDA?

To je definitivno izbor boja, dovoljno su jasne, a nisu mi pretjerane, ali i mogućnost i svestranost koju svaka igračka nudi. Na svakoj igrački imate poticanje nekoliko osjetila, ponekad je to zvuk za poticanje sluha, različite teksture za poticanje osjeta dodira,dobar izbor boja za poticanje vizualnog doživljaja, različiti oblici, ali i mogućnosti igračke da je dijete okreće i jednostavno uhvati, što je dobro za poticanje fine motorike, kao i grube motorike jer se igračka može pokrenuti bilo od strane djeteta ili roditelja.

MISLIŠ LI DA MAME DOVOLJNO ISKORIŠTAVAJU TINY LOVE IGRAČKE? RECIMO, TI SI NAPRAVILA MNOGO VIDEO SADRŽAJA NA KOJIMA SI POKAZALA DA OVE IGRAČKE NISU ODLIČNE SAMO ZA OBIČNO IGRANJE, VEĆ I ZA RAZVOJ DJETETA, A DOBRO DOĐU I KAO REKVIZIT ZA VJEŽBANJE S BEBOM, ZAR NE?

Uvijek imate roditelje koji se više angažiraju u razvoju djece i onih koji imaju previše obaveza,a opet neki su kreativniji od drugih. Proučavajući utjecaj određene igre  I aktivnosti na razvoj beba dolazim do zaključka da neke aktivnosti radimo instinktivno, kao recimo pjevanje bebama, igra “kukuc”… To su igre koje se prenose s generacije na generaciju i radimo ih bez da nas netko mora potaknuti. Ponekad nam treba neka ideja, a ponekad samo podsjetnik na to kako se baviti djetetom. Upravo zato na svom profilu objavljujem razne igre za bebe i djecu, nadajući se da ću time pomoći roditeljima upravo u tome. Često roditelji nisu ni svjesni koliko puno neka jednostavna igra potiče dijete. Složenost igara raste s rastom vašeg djeteta.

Igra prikazana u videu je za djecu od najranije dobi, kad još ne mogu puzati i cilj nam je da budu što više na trbuhu, da jačaju leđa, vratne i prsne mišiće, da se okreću prema zvuku i povezuju sve to zajedno.

https://www.instagram.com/p/B4CPyBrHH5x/

Za nekoliko mjeseci mozak se čudesno razvije do razine da dijete pamti ispod koje kutijice je igračka. Ova igra nam služi za poticanje kratkoročne memorije.

https://www.instagram.com/p/B7mRZFjHEwS/

KOJE TOP DVIJE ILI TRI VJEŽBE BI PREPORUČILA S TINY LOVE IGRAČKAMA, A KOJE SU ODLIČNE ZA RAZVOJ BEBE?

Volim igračke s kojima je igra svaki puta drugačija, odnosno uz malo mašte svaki puta nešto drugo, nešto novo, neku novu igru. Primjerice, lopta je takav rekvizit, kockice, ogledalce, ma zapravo bilo što uz malo mašte. Kad se radi o maloj djeci, bebama, odlične su igračke koje potiču grubu i finu motoriku. Svakako bi preporučila vježbe na edukativnom madracu za najmanje bebe https://www.magicbaby.hr/tiny-love-edukativni-madrac-plush-wonders.html te igre s igračkama koje imaju oblik lopte nakon što dijete navrši 6 mjeseci, kaoprimjerice Spin ball https://www.magicbaby.hr/tiny-love-igracka-spin-love.htmlilihttps://www.magicbaby.hr/tiny-love-igracka-inspiral-rainstick-turquoise.html.

Važno je poticati djecu na motorički razvoj, jer djeca u ovoj najmanjoj dobi uče kroz motoriku, što su spretnija motorički ranije kreću istraživati svijet oko sebe. Utjecaj na razvoj senzomotorike je ono što djeci do 3 godine najviše treba.

Razmišljajte da pri igranju sa svojom bebom stimulirate što više osjeta. Ovom igrom iz videa ćete stimulirati osjet sluha, te razvoj kognicije zbog zadatka da zvuk poveže sa stranom odakle zvuk dolazi. Zbog zabavljanja sa zvukom, dijete će rado ostati ležati na trbuhu, a okretanjem glave jačati mišiće leđa, vrata i prsne mišiće. Igra je odlična od najranije dobi, a potiče puzanje.

Za poticanje vizualnog fokusa može vam poslužiti edukativni madrac. Stimulira se osjet vida i povezuje sa zvukom. Pri rođenju beba ima dobar vid do udaljenosti 20 do 25 cm. Najbolje vidi predmete u potpunom kontrastu, no može razaznati svijetle, osnovne boje.

KOJE TOP DVIJE VJEŽBE BI PREPORUČILA S TINY LOVE IGRAČKAMA ILI BILO KOJIM IGRAČKAMA, A U KOJIMA ISTE MOGU BITI REKVIZIT ILI POMOĆ DOK VJEŽBAŠ S BEBOM?

Kad vježbam moram priznati da sam ja ipak najbolja igračka😊jednostavno čudno kretanje koje mama izvodi je jako zanimljivo.Uključivanje djece u vježbanje je odlično i za mamu, ali i za bebu. Naime, kad izvodite vježbe s bebom u rukama, razvijate ravnotežu i jačate mišiće stabilizatore i kod beba. Kako izgleda vježbanje s bebom možete pogledati na You Tube kanalu – Habitus by Lanahttps://www.youtube.com/watch?v=iAu30jKUXD4&t=1775s. Igračke koje najčešće koristim su upravo one igračke koje su najdraže djetetu, nema mi druge😊Znam da je teško vježbati s bebom ili uz bebu, ali uz dovoljno motivacije i volje sve se može. Morate priznati da je super vidjeti mamu s malom bebom, a da lijepo izgleda, u čemu vam može pomoći novi video u kojem možete vidjeti kako aktivirati gluteus i trbuh uz bebu. https://www.youtube.com/watch?v=m7ioqqk5KkI.

U odgoj djece najvažnije je ulagati svoje vrijeme😊

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.